Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 4455866 razy)

Offline bocik

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #28935 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 20:54:16 »
Rogue Trooper tak tak tak z tą okładką pakiet !!!!!!!!

Offline eRKa

« Odpowiedź #28936 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 20:56:24 »
powaznie masz wszystko?

Bardzo prawdopodobne :)
Mi np brakuje paru sztuk:

ABC Warriors: Czarna dziura (wyd. I)
ABC Warriors: Wojna Volgańska Tom I
Slaine: Król (wyd. I)
Bezprawie: Tom 1 - Witamy w Badrock (wyd. II)
Ballada o Halo Jones (wersja B&W)
RadioActive Cross: Ostatnia Bitwa Epickich Rozmiarów
Violent Skate Bulldogs

Reszte posiadam

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28937 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 21:09:33 »
Rogue Trooper tak tak tak z tą okładką pakiet !!!!!!!!

to plakaty filmowe :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Tagh przedsprzedaz 28 lipca, gildia godz 12
Solo nowy album - przedsprzedaz koniec sierpnia
Gwiazdy powstają ;) - przedsprzedaz wrzesien
Curse of the Spawn - redakcja
Nocterra - redakcja
Monster Kill Squad/Finder - skład
L'horloge - redakcja

Offline bocik

« Odpowiedź #28938 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 21:32:56 »
ale takom okładkę kcem :) ta z Labrum taka sobie
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Kwiecień 2026, 21:37:06 wysłana przez bocik »

Offline Takesh

« Odpowiedź #28939 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 22:04:10 »
nie powiem ze nie kusi... bo kusi wydanie pakietu

No proszę!

Adaptacja Rogue Troopera w reżyserii Duncana Jonesa zbliża sie nieubłaganie. Arku, wydasz coś z tej serii, czy konkurencja ma wyłączność? Bo wolałbym przygody 19 od SL...

Czyli jednak  8)

Offline ryba

« Odpowiedź #28940 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 22:17:19 »
@studio_lain
w zasadzie wszystko ze stopki poza Drifter jest już w sprzedaży, możesz napisać jakie komiksy są następne w kolejce?

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #28941 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 22:41:54 »
I po mocnym, jakościowym starcie (Plansze Europy vs 2000 AD) i tu i tu przez lata się zrobiła podobna oferta - królują dziadowskie sh/amerykańce z domieszką europejskich odrzutów + od czasu do czasu jakaś perełka (Roosevelt vs Vertigo/A. Moore).

Dobre sobie. Tablica wenus to najgorsze badziewie jakie miałem w rękach od paru lat. Nie wiem jakim trzeba być bezgusciem żeby się tym podniecać.

Offline perek82

« Odpowiedź #28942 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 23:28:05 »
A napiszesz, dlaczego tak uważasz, albo polecisz coś wartego przeczytania?
Black Dahlia **
Dylan Dog: Mater morbi ***
Chaos, Podróż do piekła ***
Nonnonba **
Historia Dylana Doga **

Offline donT

« Odpowiedź #28943 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 23:55:42 »
Napisz nam czym sie podniecasz.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #28944 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 00:06:23 »
I po mocnym, jakościowym starcie (Plansze Europy vs 2000 AD) i tu i tu przez lata się zrobiła podobna oferta - królują dziadowskie sh/amerykańce z domieszką europejskich odrzutów + od czasu do czasu jakaś perełka (Roosevelt vs Vertigo/A. Moore).

Tak wygląda moja półka Lain. Miałem większość, teraz mam te, nie dlatego że jakoś szczególnie je uwielbiam, bo lubię niespecjalnie, ale zapomniałem o nich, przeprowadzając czystkę.

Saria i Caza pójdą pod młot, to pewne. Absaloma może sobie zostawię. Może też kupię Crossed i Colder, poza tymi pozycjami nie interesuje mnie już nic od tego wydawcy. Chociaż Crossed interesuje mnie tylko połowicznie, bardziej chyba ze względu na słowo Moore'a, niż walory ekstremy, bo horror ekstremalny poznałem całkiem nieźle i nie sądzę by miało mną Crossed szczególnie wstrząsnąć.

W obrzędach i misteriach godziny dwunastej nie uczestniczę i sobie chwalę, a jeszcze bardziej polecam zrezygnować z czegoś co się lubi, co wydaje się ważne. Jak już poleciały w świat Spawny wszystkie, Slaine'y i różne inne tytuły, poczułem jakie to orzeźwiające uczucie.

Offline bocik

« Odpowiedź #28945 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 07:24:58 »
siebie lubisz?

Offline Dracos

« Odpowiedź #28946 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 07:36:57 »
Napisz nam czym sie podniecasz.

Obstawiam że Tolkienem 8) Tzn nie żeby było coś w tym złego, sam jestem fanem tego autora (ofc nie doprowadzony do jakichś ekstremów) plus sentyment z dzieciństwa :)

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #28947 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 08:59:56 »
No przyznam, że przerwałem swój urlop, jechałem pół godziny do miasta gdzie był internet, żeby brać udział w obrządku godziny 12:00 z okazji publikacji Wraithborn. Trochę mnie to zaczyna drażnić, bo ani komiks tego nie wart, ani cena nie powala, ot zwykłe fomo. A ja robię z siebie idiotę, bo trzeba komiksik kupić.

Tutaj się muszę zgodzić, że po tylu sukcesach wydawca mógłby już odpuścić ten dopaminowy wk*rw na proces zamawiania. Jeszcze sklep dołoży swój gówniany serwer i mamy przepis na nieudane popołudnie.

Offline jedrol

« Odpowiedź #28948 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 10:18:16 »
Jaka z nowu gówno dyskusja :D Ja rozumiem ze ktos moze lubic jeden rodzaj komiksow a drugi nie ale ewangelizacja i proba nawracania pogan na jeden sluszny typ komiksu jest tu conajmniej meczaca :D

Tego czego najbardziej nie rozumiem to ogolnie oburzenia o komiksy ktore nas nie interesuja, nie liczac mangi jezeli sie niemyle wychodzi ok 2000 komiksow rocznie w polsce, przeznaczajac 1000 zl miesiecznien  jestes w stanie w ciagu roku kupic ich okolo 100 (300 jak kupujesz pojedyncze zeszyty w miekkiej) :P Naprawde starczy miejsca by zapelnic rok zakupow dla kazdego uwzgledniajac w planach wydawniczych i na super hero i komiks dzieciecy i wspolczesne frankofony i klasyke :P

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28949 dnia: Śr, 29 Kwiecień 2026, 12:00:22 »
@studio_lain
w zasadzie wszystko ze stopki poza Drifter jest już w sprzedaży, możesz napisać jakie komiksy są następne w kolejce?

Crossed
Tagh
Plany Studia Lain - orientacyjne

Tagh przedsprzedaz 28 lipca, gildia godz 12
Solo nowy album - przedsprzedaz koniec sierpnia
Gwiazdy powstają ;) - przedsprzedaz wrzesien
Curse of the Spawn - redakcja
Nocterra - redakcja
Monster Kill Squad/Finder - skład
L'horloge - redakcja