Jakich kodów używasz w matrasie? :0
Opisywałem to ostatnio w temacie Screamu. Chodzi o kody z Sovendusa, jeśli już trafisz do ich newslettera to ci ich nie zabraknie.
Zresztą kto pierwszy ten lepszy kolejne cztery do Matrasa, bo i tak mam ich pod dostatkiem:
SOVFL88RBNY
SOVU8K5NDGS
SOVS5TUUGW7
SOVU1SHE9Y7
Jeśli mowa o cenach Screamu to ostatnio jest fajna możliwość zaoszczędzenia 10/15zł na ich nowościach kupując w Znaku i Matrasie z kodami rabatowymi z Sovendusa.
Od jakiegoś czasu robiąc zakupy w Tantisie, Taniej Książce, Znaku, Matrasie i kliku innych po sfinalizowaniu zamówienia i powrocie na stronę wyskakuje okienko, żeby odebrać niespodziankę. Najczęściej jeden albo dwa kupony do różnych sklepów. W tym właśnie do Znaku (-10zł przy zakupach za minimum 99zł) lub Matrasa (-15zł przy zakupach za minimum 159zł). Do tego przy zapisie do ich newslettera od razu dają możliwość wyboru 2 kuponów i co tydzień wysyłają 2 kolejne.
Tym sposobem np. Red Road wychodzi w Matrasie za 145,49 zł (Gildia ma za 159,99 zł) i darmowa dostawa do paczkomatu.

Łapcie 2 kody, które niedługo wygasają, ja i tak mam ich od groma:
SOVDP1CS99M
SOVVUPL2BXV
A Kroniki Czarnego Księżyca tom 2 w Znaku za 103,39 zł (Gildia ma za 111,99 zł), do tego darmowa dostawa do punktów GLS (np. każdej Żabki)

Tu też 2 kody:
SOVNLRCQ267
SOVCAQ7ZXVM
Zresztą w Matrasie mają dobre rabaty też na inne wydawnictwa. Przykładowo większość komiksów Egmontu z tego roku ma w tej chwili aż 40-42%, więc można tworzyć fajne zestawy, żeby dobijać do 159 zł i korzystać z kuponu. Np. Murena 1 + Corto Maltese 17 + Wędrowiec = 154,04 (razem rabat 47%, dla zobrazowania w Gildii wyszłoby za 202,97, a w Smaku 178,44). Albo Batman Hush + Punisher 1 Remendera = 199,55 (46% rabatu, cena w Gildii 258,98, a w Smaku 227,43)
A ogólnie najłatwiejszym i najszybszym sposobem, żeby dostawać te kody jest np. jednorazowe kupienie jakiegoś klucza Steam na kinguin.net nawet za 1zł. Wtedy po opłaceniu wyskakuje takie okienko po prawej "1 mała niespodzianka dla ciebie". Klikamy i otwiera się strona Sovendusa, gdzie możemy sobie wybrać od razu 2 kupony (właśnie np. Matras, Tantis czy TK). I po podaniu e-maila i zapisaniu się na newsletter możemy od razu odebrać kolejne dwa. A potem co tydzień wysyłają wiadomość e-mail z możliwością odebrania kolejnych dwóch. I tak w kółko

A że Matras ma ostatnio chyba najlepsze ceny na nowości kilku wydawnictw i bardzo niski próg darmowej dostawy (99zł) to sporo komiksów kupuję tam z praktycznie 50% rabatem.