Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 4115742 razy)

Damballa, kuba rozpruwacz, Liarus i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #28185 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 16:58:45 »
Każdy możesz przegapić. Generyczne frankofony, starocie i sh. To zależy co lubisz.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #28186 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 17:24:17 »
Hej, walcze troche z FOMO i w 2026 bede sie staral baczniej dobierac moeje zakupy. I tu zwaracam sie z Wami z prosba o pomoc. Ktorego z tych tytulow nie powinienem przegapic? Wiecie o co mi chodzi taki konkretny hit roku. Ograniczmy sie do 2 tytulow:

Barbara
Magdalena
Oko Odynai
Miraże Druilett
Vanish
Wraithborn
Nevada
Witchblade

Dzieki za opinie!

Miraże. A drugi nie wiem, ale na pewno nie witchblade, magdalena, vanish i wraithborn- te możesz wykreślić grubą czerwoną kreską.

« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Marzec 2026, 17:26:41 wysłana przez Jasiek »

Online studio_lain

« Odpowiedź #28187 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 17:45:53 »
nie zebym sie czepial ale co do Vanish to mozesz sie srogo pomylic ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Wraithborn - przedsprzedaż 20.04, gidia godz 12
Miraże Druilett - przedsprzedaż gildia, smak liter, komiksiarnia
Vanish - w Smaku liter i Komiksiarni
Oko Odyna - druk
Nevada - akcept
Witchblade - korekta na pdf
Drifter - skład

Online studio_lain

« Odpowiedź #28188 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 17:46:45 »
Każdy możesz przegapić. Generyczne frankofony, starocie i sh. To zależy co lubisz.

Miraze generyczny frankofon? ;) smiala opinia ;)

Oko Odyna - druk
Nevada - akcept
Drifter - skład

Offline Xmen

« Odpowiedź #28189 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 18:33:09 »
Nie, akurat to brałem pod uwagę jako staroć. Chyba, że się mylę. To nie jest staroć? Ja wezmę Vanish i witchblade.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline ryba

« Odpowiedź #28190 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 19:40:57 »
Miraze generyczny frankofon? ;) smiala opinia ;)
Czy w tych Morażach jest jakaś fabuła, czy to raczej do oglądania?

Online studio_lain

« Odpowiedź #28191 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 19:55:55 »
tam oprocz one shotow sa cale albumy z historiami jak najbardziej do czytania :) z tego co pamietam jest ich tam 3  lub 4 liczace po kilkadziesiat stron :)

« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Marzec 2026, 20:00:24 wysłana przez studio_lain »

Oko Odyna - druk
Nevada - akcept
Drifter - skład

Offline Jasiek

« Odpowiedź #28192 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 20:29:49 »
nie zebym sie czepial ale co do Vanish to mozesz sie srogo pomylic ;)

Ograniczam zakupy jak kolega wyżej i już nikt mnie nie namówi więcej na żadne takie kolorowe głupotki, pod czczymi obietnicami, że ten komiks to akurat będzie jednak coś więcej. Dawałem szansę i o ile estetykę jeszcze jakoś bym zdzierżył (choć średnio moje gusta), tak treściowo dla mnie męczarnia, omijam już szerokim łukiem takie wytwory. Zostawiam prawdziwym koneserom wspaniałych edżikomikzów. Jam niegodny. Niedawno nawet wygrzebałem z czeluści Transmetropolitany, czytałem to jako 19 latek, zapamiętałem, że było całkiem ok. Tak teraz jak zacząłem to czytać, to nawet to dramat. No odpychają mnie dziś takie komiksy niemiłosiernie już. Pogoniłem od razu wszystkie tomy, ale niesmak pozostał.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Marzec 2026, 20:36:43 wysłana przez Jasiek »

Offline andrzejj9

« Odpowiedź #28193 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 20:46:05 »
A propo jakości fabularnej tych tytułów. Przeczytałem w weekend Haunta. I.. pozytywnie się zaskoczyłem. Rysunki uwielbiam, ale to nie zaskoczenie, natomiast fabuła.. zupełnie znośna. Czytało się z przyjemnością.

Ale.. zakończenie, a właściwie jego brak, to trochę zaskoczenie. Czy tutaj był ciąg dalszy (w oryginale) czy tak skończyli? A jeżeli był.. jest planowany u nas?

Offline andrzejj9

« Odpowiedź #28194 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 20:54:31 »
Wszyscy tęsknimy za Thorgalem. Ale już nawet Thorgal nie jest Thorgalem.
Ale mam propozycję, ja bym kupował:

ARIA ma tyle tomów??

Jako dziecko u babci mieliśmy trzy tomy i zaczytywaliśmy się w kółko.. Czytałem to z 20 lat temu, ale pewnie jakbym wziął do ręki, to bym każdy kadr pamiętał. Ale nie sądziłem, że tego tyle było.. Bo tutaj bym dopingował z wydaniem :)  Choć jeśli to kilkadziesiąt tomów, to raczej kilka wydań zbiorczych jak np. Armada.

Offline Necr09

« Odpowiedź #28195 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 21:33:24 »
A propo jakości fabularnej tych tytułów. Przeczytałem w weekend Haunta. I.. pozytywnie się zaskoczyłem. Rysunki uwielbiam, ale to nie zaskoczenie, natomiast fabuła.. zupełnie znośna. Czytało się z przyjemnością.

Ale.. zakończenie, a właściwie jego brak, to trochę zaskoczenie. Czy tutaj był ciąg dalszy (w oryginale) czy tak skończyli? A jeżeli był.. jest planowany u nas?

Jest jeszcze 10 zeszytów, które u nas nie będą wydane. Zmienił się scenarzysta i seria fabularnie sięgnęła dna.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Marzec 2026, 21:34:56 wysłana przez Necr09 »
FGO: 758,469,198

Offline Xmen

« Odpowiedź #28196 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 00:16:20 »

Czyli da się doczytac do końca, znośna fabuła. Raczej nie jest to zachętą do zakupu ;)

Offline Antari

« Odpowiedź #28197 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 00:25:08 »
Ograniczam zakupy jak kolega wyżej i już nikt mnie nie namówi więcej na żadne takie kolorowe głupotki, pod czczymi obietnicami, że ten komiks to akurat będzie jednak coś więcej. Dawałem szansę i o ile estetykę jeszcze jakoś bym zdzierżył (choć średnio moje gusta), tak treściowo dla mnie męczarnia, omijam już szerokim łukiem takie wytwory. Zostawiam prawdziwym koneserom wspaniałych edżikomikzów. Jam niegodny. Niedawno nawet wygrzebałem z czeluści Transmetropolitany, czytałem to jako 19 latek, zapamiętałem, że było całkiem ok. Tak teraz jak zacząłem to czytać, to nawet to dramat. No odpychają mnie dziś takie komiksy niemiłosiernie już. Pogoniłem od razu wszystkie tomy, ale niesmak pozostał.

Po co takie prześmiewcze komentarze pod adresem tych tytułów? Kolejny z syndromem wyższości. Napisz po prostu, że nie polecasz bez dorabiania dziecinnej teorii.

Offline Adolf

« Odpowiedź #28198 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 08:01:48 »
Hej, walcze troche z FOMO i w 2026 bede sie staral baczniej dobierac moeje zakupy. I tu zwaracam sie z Wami z prosba o pomoc. Ktorego z tych tytulow nie powinienem przegapic? Wiecie o co mi chodzi taki konkretny hit roku. Ograniczmy sie do 2 tytulow:

Barbara
Magdalena
Oko Odynai
Miraże Druilett
Vanish
Wraithborn
Nevada
Witchblade

Dzieki za opinie!

Jeśli jesteś miłośnikiem wspaniałych edgy komiksów, to Magdalenę i Witchblade musisz mieć obowiązkowo. Witchblade to przecież najbardziej wyczekiwany tytuł roku. Jeśli chodzi o Top Cow to te dwa tytuły. Ale również fani czekają na Spawna 1-100 (101?).

Offline Jasiek

« Odpowiedź #28199 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 10:26:47 »
Po co takie prześmiewcze komentarze pod adresem tych tytułów? Kolejny z syndromem wyższości. Napisz po prostu, że nie polecasz bez dorabiania dziecinnej teorii.

Po co takie napinanie? Zluzuj trochę.  Gdzie tu widzisz jakąś wyższość? Idź się przewietrz, gościu.