Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 4119532 razy)

donKiszot i 22 Gości przegląda ten wątek.

Offline Archie

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #28080 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 20:55:38 »
Skoro prace tłumacza z Sinister Dexter zakończone, to kiedy wjeżdża korekta i premiera?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Antari

« Odpowiedź #28081 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 12:52:27 »
To jest absolutnie bez sensu, trzeba śledzić 24/dobę czy nie rzucili jakiegoś mikroskopijnego rzutu na Gildię. Wczoraj miałem planowe wyłączenie prądu przez cały dzień, dzisiaj już patrzę i nie ma na Gildii Spawna.

O Magdalenie już nawet nie wspominam.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28082 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 13:20:39 »
To ja przepraszam.

zobacz to jest oryginal
nie mamy go

Plany Studia Lain - orientacyjne

Wraithborn - przedsprzedaż 20.04, gidia godz 12
Miraże Druilett - przedsprzedaż gildia, smak liter, komiksiarnia
Vanish - w Smaku liter i Komiksiarni
Oko Odyna - druk
Nevada - przedsprzedaz 27.04
Witchblade - przedsprzedaz 4.05
Drifter - skład

Offline dinogal

« Odpowiedź #28083 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 13:47:23 »
To jest absolutnie bez sensu, trzeba śledzić 24/dobę czy nie rzucili jakiegoś mikroskopijnego rzutu na Gildię. Wczoraj miałem planowe wyłączenie prądu przez cały dzień, dzisiaj już patrzę i nie ma na Gildii Spawna.

Magdalena jeszcze nie przyszła z drukarni więc jeszcze nie wpadły z powrotem na sklep. Ustaw sobie powiadomienie na Gildii wtedy nie musisz co 5 sekund sprawdzać

Offline Jasiek

« Odpowiedź #28084 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 14:34:58 »

Jak wrzucają z 10-20 szt to da się kupić, ale czasem jak wrzucą 2 albo 5szt, to możesz pomarzyć, że Ci się uda. Tam siedzą chyba jakieś psychole, którzy czatują przez cały dzień z ręką na pulsie, i sekundę po powiadomieniu już wykupują, albo jakieś boty, albo niektórzy dostają powiadomienie później niż inni.

Offline Antari

« Odpowiedź #28085 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 15:59:02 »
Magdalena jeszcze nie przyszła z drukarni więc jeszcze nie wpadły z powrotem na sklep. Ustaw sobie powiadomienie na Gildii wtedy nie musisz co 5 sekund sprawdzać

Ok, dzięki, tak zrobię.

Ogólnie wiem, że nie bardzo jest z tym co zrobić bo wydawnictwo woli takie coś zamiast sytuacji że zrobią dodruk i będzie leżało. Pewnie mają jakieś ilości u siebie nadwyżki ale to do sprzedaży w Wawie na jakichś konwentach. U mnie odpada bo mieszkam na zadupiu na drugim końcu Polski. No trudno, szkoda. 

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28086 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 16:44:55 »
juz nie jezdziemy po imprezach
ja mam na stanie tylko egzemplarze dla amerykanow, autorskie i tyle
na biezaco informuje tutaj - staram sie z wyprzedzniem
naprawde to nie sa trudne do zdobycia komiksy
owszem nie ma ich dluzej w sprzedazy czasem
ale sam zakup w dniu przedsprzedazy nie stanowi klopotu
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Marzec 2026, 16:46:31 wysłana przez studio_lain »

Oko Odyna - druk
Drifter - skład

Offline dinogal

« Odpowiedź #28087 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 09:08:27 »
Informacyjnie, na Gildie wróciła Afrodyta, Hellspawn, Czwarta siła no i Zabójcza kołysanka :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #28088 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 10:56:08 »
Informacyjnie, na Gildie wróciła Afrodyta, Hellspawn, Czwarta siła no i Zabójcza kołysanka :)

Dzięki. Kołysanki ostatecznie nie kupiłem, ale skoro powróciła limitka A... Złamałem się.

Offline Antari

« Odpowiedź #28089 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 13:24:53 »
ale sam zakup w dniu przedsprzedazy nie stanowi klopotu

Ciężko się z tym nie zgodzić :) Niestety właśnie z tym jest problem. Skąd wiadomo kiedy rusza przedsprzedaż? Jak napiszesz. Kiedy napiszesz? Nie wiadomo. Więc trzeba przeglądać forum kilka razy dziennie, codziennie. Fajnie jakby preordery na te najbardziej rozchwytywane pozycje były trochę dłużej albo w turach, dla spóźnialskich. Dzisiaj udało mi się kupić Afrodytę, którą przespałem. Ale tylko dlatego, że ktoś na forum napisał, że rzucili na Gildię. Miałem fart, że akurat wszedłem na forum.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Marzec 2026, 13:26:42 wysłana przez Antari »

Offline dinogal

« Odpowiedź #28090 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 13:29:02 »
Ciężko się z tym nie zgodzić :) Niestety właśnie z tym jest problem. Skąd wiadomo kiedy rusza przedsprzedaż? Jak napiszesz. Kiedy napiszesz? Nie wiadomo. Więc trzeba przeglądać forum kilka razy dziennie, codziennie. Fajnie jakby preordery na te najbardziej rozchwytywane pozycje były trochę dłużej albo w turach, dla spóźnialskich. Dzisiaj udało mi się kupić Afrodytę, którą przespałem. Ale tylko dlatego, że ktoś na forum napisał, że rzucili na Gildię.

Bez przesady, nie trzeba aż codziennie siedzieć na forum, już nie demonizujmy ;) Na FB pojawia się z wyprzedzeniem informacja i to chyba zwykle 2 razy przed rozpoczęciem sprzedaży a tu na forum wystarczy rzucić okiem na stopkę Arka. Bo post postem ale zamiast go szukać wystarczy spojrzeć na stopkę, jak wiadomo kiedy ma się pojawić sprzedaż to tą informację Arek umieszcza też w tym miejscu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Marzec 2026, 15:21:13 wysłana przez dinogal »

Offline Antari

« Odpowiedź #28091 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 15:34:26 »
Bez przesady, nie trzeba aż codziennie siedzieć na forum, już nie demonizujmy ;) Na FB pojawia się z wyprzedzeniem informacja i to chyba zwykle 2 razy przed rozpoczęciem sprzedaży a tu na forum wystarczy rzucić okiem na stopkę Arka. Bo post postem ale zamiast go szukać wystarczy spojrzeć na stopkę, jak wiadomo kiedy ma się pojawić sprzedaż to tą informację Arek umieszcza też w tym miejscu.

Parę stron wcześniej ktoś zwrócił uwagę, że stopka nie jest aktualizowana na bieżąco, więc ten argument raczej odpada. Poza tym nie widziałem tam konkretnych dat, tylko co najwyżej "druk" albo "przedsprzedaż". A samo "zwracaie uwagi na stopkę" wymaga również bycia na forum, więc jest dokładnie jak pisałem.

Możemy wrócić do tematu jak rozpocznie się przedsprzedaż Witchblade :) i ile preorder wytrzyma.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28092 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 15:43:30 »
jest na biezaco aktualizowana
jak tylko znam date to wrzucam
obecnie czekam na akcpetacje dwoch komiksow

Oko Odyna - druk
Drifter - skład

Offline studio_lain

« Odpowiedź #28093 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 15:49:35 »
tak patrze ze mam troche zaniedbany komiks frankofonski
co prawda w planach Roosvelt, Czas węża, Nevada, Quetzalcoatl
ale przydaloby sie cos jeszcze...
pomysly?

Oko Odyna - druk
Drifter - skład

Offline michał81

« Odpowiedź #28094 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 15:59:51 »
pomysly?

Aslak od Huba, ale on tam chyba tylko za scenariusz odpowiada.