Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3415990 razy)

Michał, Czarek., tomsawyer, Gustavus_tG, pjoter84, rrudy102, adamarluk, LoneWolf, eagir, thecrow21, AbraKadabra (+ 1 Ukrytych) i 78 Gości przegląda ten wątek.

Offline Janas

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26610 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 19:36:35 »
A może Appleseed? Pasuje w trend wznowień po TM-Semic, a i na początek serii mangowej warto wydać coś, co może się dobrze sprzedać.

« Odpowiedź #26611 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 19:47:37 »
A może Appleseed? Pasuje w trend wznowień po TM-Semic, a i na początek serii mangowej warto wydać coś, co może się dobrze sprzedać.

Dark Horse wydaje w przyszłym roku Appleseed w wersji Deluxe - 3 tomy. U nas mangi Mistrza Shirowa to JPF i w sumie nie wiem czemu nadal tego nie wydali? Może problemy z prawami, autorem? Kilka lat temu zapowiedzieli kolejne mangi z GitS i do tej pory cisza, a na pytanie o nie milczą jak zaklęci. Marzy mi się Kolekcja Shirowa w takim wydaniu jak Niheia, ale chyba się tego nie doczekam.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline eyesore

« Odpowiedź #26612 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 19:56:14 »
Dark Horse wydaje w przyszłym roku Appleseed w wersji Deluxe - 3 tomy. U nas mangi Mistrza Shirowa to JPF i w sumie nie wiem czemu nadal tego nie wydali? Może problemy z prawami, autorem? Kilka lat temu zapowiedzieli kolejne mangi z GitS i do tej pory cisza, a na pytanie o nie milczą jak zaklęci. Marzy mi się Kolekcja Shirowa w takim wydaniu jak Niheia, ale chyba się tego nie doczekam.
Mam to samo, szczególnie że ostatnio odświeżyłem sobie właśnie wydanie semikowe i strasznie jest skopane, zarówno pod kątem wydania jak i tłumaczenia. Zresztą jest co wydawać od  Shirow więc mogłoby być cokolwiek  :) Chciałbym też Otomo ale Arek już pozbawił złudzeń...
Pozostaje czekać na info co tam pichci z azjatyckich smakołyków  8)

Offline michał81

« Odpowiedź #26613 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 20:40:48 »
natomiast mocno moga trzymac kciuki fani 90-tych w USA :) bo jak sie uda to bedzie orgazm ;)
The Darkness
(wydane)

Witchblade
Spawn
WildCATS
Savage Dragon
Cyberforce
(są już zapowiedziane jak nie przez SL to innych wydawców)

Stormwatch
Wetworks
Gen¹³
Deathblow
Dv8
(niedostępne bo jest to część WildStorm do którego prawa ma DC)

The Maxx
było kilka razy że autor nie jest zainteresowany wydaniem

Youngblood
Bloodstrike
Shadowhawk
Pitt

z tej powyższej 4 obstawiałbym albo Pitta (bo wiele razy się pojawił w dyskusji) albo Bloodstrikea, dlatego że Youngblood to dopiero jak zamkną edycje Deluxe która teraz wychodzi, a Shadowhawk chyba Arkowi nie podchodzi ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #26614 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 23:10:00 »
Ja obstawiam RoboCop i coś od Simona Bisleya. Oba tematy były wspominane w wywiadzie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #26615 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 23:16:33 »
Ciekawe, czy Egmont jest zainteresowany "Shadowmasters"? Można by tym uzupełnić Punishera.

Offline Adolf

« Odpowiedź #26616 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 06:56:38 »
A co powiecie o serii z Top Cow zwanej Weapon Zero?

Offline Takesh

« Odpowiedź #26617 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 08:38:42 »
The Darkness
(wydane)

Witchblade
Spawn
WildCATS
Savage Dragon
Cyberforce
(są już zapowiedziane jak nie przez SL to innych wydawców)

Stormwatch
Wetworks
Gen¹³
Deathblow
Dv8
(niedostępne bo jest to część WildStorm do którego prawa ma DC)

The Maxx
było kilka razy że autor nie jest zainteresowany wydaniem

Youngblood
Bloodstrike
Shadowhawk
Pitt

z tej powyższej 4 obstawiałbym albo Pitta (bo wiele razy się pojawił w dyskusji) albo Bloodstrikea, dlatego że Youngblood to dopiero jak zamkną edycje Deluxe która teraz wychodzi, a Shadowhawk chyba Arkowi nie podchodzi ;)

Pitt brzmi sensownie.

Shadowhawk byłby spoko, ale jest specyficzne.

Szkoda The Maxx...

A Deathblow jest super. Świetny scenariusz, Jim Lee rysuje na modłę Sin City, ale w swoim stylu, a potem wchodzi młody Tim Sale. Miodzio!

Stormwatch również polecam. Mają fajne geopolityczne pomysły i realizację. No i wieeelki crossover Fire from Heaven, które mocno zmienia całe Wildstorm.

A teraz co do komiksów Roba Liefielda. Pragnę zaznaczyć, że jest tam crossover Extreme Prejudice, gdzie część dzieje się w komiksach m.in. Supreme, Brigade i Bloodstrike. Dlatego jeśli SL chce to wydać, to warto się zastanowić nad kolejnością i kompletnością historii. Jest tam też tytuł Team Youngblood.
Dlatego podpisywać kontrakty, ale z głową, bo może brakować sporego kawałka każdej serii...

Offline michał81

« Odpowiedź #26618 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 09:35:21 »
A teraz co do komiksów Roba Liefielda. Pragnę zaznaczyć, że jest tam crossover Extreme Prejudice, gdzie część dzieje się w komiksach m.in. Supreme, Brigade i Bloodstrike. Dlatego jeśli SL chce to wydać, to warto się zastanowić nad kolejnością i kompletnością historii. Jest tam też tytuł Team Youngblood.
Dlatego podpisywać kontrakty, ale z głową, bo może brakować sporego kawałka każdej serii...
W przypadku Youngblood obecnie jest inaczej to poukładane w Deluxach. Nie mam np. obecnego flipbooka który był w pierwszych zeszytach, a historia jest teraz przeplatana. Trzeba poczekać aż dojdą do crossów, bo obstawiam że tam też cos z tym zrobią.

Offline dinogal

« Odpowiedź #26619 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 10:18:55 »
Jak coś Vae Victis już dziś ma się pojawić w Gildii do odbioru osobistego, wysyłki pewnie na bieżąco będą robione :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #26620 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 10:26:40 »
W przypadku Youngblood obecnie jest inaczej to poukładane w Deluxach. Nie mam np. obecnego flipbooka który był w pierwszych zeszytach, a historia jest teraz przeplatana. Trzeba poczekać aż dojdą do crossów, bo obstawiam że tam też cos z tym zrobią.

No właśnie. Nie mają poukładane jeszcze w przypadku Youngblood. A co z innymi seriami? Brigade, Bloodstrike i Supereme od lat nie są wznawiane z tego okresu. Nie liczę Supreme Moore'a, czy wydań jubileuszowych pierwszych numerów.

Dlatego przy wydaniu serii Liefielda warto zobaczyć, jak jest to całościowo skonstruowane. Bo może być tak, że dostaniemy np. dwa zeszyty z crossovera i nic więcej. Czytelnik będzie zagubiony. Może będzie Extreme Prejudice wydany jako osobny tpb? Może będzie dublowany materiał w każdej z serii? No jest kilka rozwiązań. Ja chce tylko zaznaczyć ten fakt, żeby nie uciekło to przy planowaniu i podpisywaniu umów.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26621 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 12:04:04 »
Jak coś Vae Victis już dziś ma się pojawić w Gildii do odbioru osobistego, wysyłki pewnie na bieżąco będą robione :)

ja już mam :)

« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Grudzień 2025, 14:26:04 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż trwa
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online LoneWolf

« Odpowiedź #26622 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 14:33:40 »

Potwierdzam, do mnie już paczka leci :D

Online nekro

« Odpowiedź #26623 dnia: Pt, 12 Grudzień 2025, 03:26:35 »
Ile stron zawartych w naszym Lainowskim Darkness będzie w Magdalenie? Bo rozumiem, że coś tam będzie zdublowane?
« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Grudzień 2025, 04:56:47 wysłana przez nekro »

Offline Klima

« Odpowiedź #26624 dnia: Pt, 12 Grudzień 2025, 05:50:54 »
Ile stron zawartych w naszym Lainowskim Darkness będzie w Magdalenie? Bo rozumiem, że coś tam będzie zdublowane?
Zeszyty 15-18 będa zdublowane