Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3227220 razy)

HORN3N, Crono, simon84w, Kodo i 54 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26055 dnia: So, 15 Listopad 2025, 15:37:31 »
hm? :)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline michał81

« Odpowiedź #26056 dnia: So, 15 Listopad 2025, 15:58:03 »

tak ale dopiero po CyberForce/Hunter-Killer

Offline Dracos

« Odpowiedź #26057 dnia: So, 15 Listopad 2025, 17:24:34 »

A ja bym wolał wcześniej bo tamtych i tak nie kupię, a nad tym mogę się zastanowić 8)

Swoja drogą Skinbreaker z jakich lat to jest pozycja? bo pierwszy rzut oka i moje skojarzenie to Orki z Draenoru i w związku z tym zastanawiam się kto był dla kogo inspiracją (ba tam nawet broń trzymana przez typka wygląda jak prosto wyciągnięta z dodatku TBC ;D )

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26058 dnia: So, 15 Listopad 2025, 17:45:11 »
ta seria dopiero jest wydawana w usa

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Dracos

« Odpowiedź #26059 dnia: So, 15 Listopad 2025, 21:04:42 »
To by znaczyło że rysownik z tego tytułu był zainspirowany grą Blizzarda. Bym powiedział że to pierwsze bo Blizzard jest raczej znany z tego że to on "pożycza" pomysły innych i sprzedaje jako swoje ;D

Pamiętam jak laaaaata temu spotkałem taką postać w grze jak Rexxar i pierwsze moje skojarzenie to była baja Fire and Ice (swoją drogą nie do końca baja dla dzieci;) ) Okazało się że później jakiś executiv na panelu mówił że faktycznie to była ich inspiracja :)

I osobiście uważam że to fajne jak artyści się sobą inspirują i potrafią rożne motywy przerabiać i dopasować do swojego "produktu".

Offline Takesh

« Odpowiedź #26060 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 10:51:05 »
Madame Mirage jak najbardziej. No i to jest krótka seria. Pisze Dini, co daje gwarancję dobrej historii. I najważniejsze to to, że rysuje Rocafort. Wiem wiem, już to pisałem, ale ma gość moc w łapie i lubię go. No to czekamy! Aha! CF/HK jest wydany później od MM, więc można spokojnie przeskoczyć i wcześniej wydać MM. A na końcu Velocity.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26061 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 12:28:08 »
Zabójcza kołysanka PL

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26062 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 12:35:00 »
To by znaczyło że rysownik z tego tytułu był zainspirowany grą Blizzarda. Bym powiedział że to pierwsze bo Blizzard jest raczej znany z tego że to on "pożycza" pomysły innych i sprzedaje jako swoje ;D

Pamiętam jak laaaaata temu spotkałem taką postać w grze jak Rexxar i pierwsze moje skojarzenie to była baja Fire and Ice (swoją drogą nie do końca baja dla dzieci;) ) Okazało się że później jakiś executiv na panelu mówił że faktycznie to była ich inspiracja :)

I osobiście uważam że to fajne jak artyści się sobą inspirują i potrafią rożne motywy przerabiać i dopasować do swojego "produktu".

jak pogrzbiesz w tyl to wrzucalem strony z komiksu bedacego wspolczesna adaptacja Fire and Ice :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline komiks

« Odpowiedź #26063 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 12:52:28 »
Zabójcza kołysanka PL

Gazeta nie jest przetłumaczona ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #26064 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 12:54:43 »

2027, czy 2028?

Są jakieś elementy fabularne łączące obie serie?

Madame Mirage jak najbardziej. No i to jest krótka seria. Pisze Dini, co daje gwarancję dobrej historii. I najważniejsze to to, że rysuje Rocafort. Wiem wiem, już to pisałem, ale ma gość moc w łapie i lubię go. No to czekamy! Aha! CF/HK jest wydany później od MM, więc można spokojnie przeskoczyć i wcześniej wydać MM. A na końcu Velocity.

Kolejny mocarz Top Cow na liście. I to taka ukryta perełka. A co do Velocity, to kiedyś Michał zasugerował wydanie tej miniserii razem z CF/HK, co się spodobało Arkowi.

Offline Kadet

« Odpowiedź #26065 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 13:04:35 »
Albo anatomia na okładce tej "Madame Mirage" zrobiła sobie wakacje, albo jedną z supermocy tej bohaterki jest supergiętki kręgosłup, żeby ułożyć się w takiej pozie...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #26066 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 13:37:26 »
Są jakieś elementy fabularne łączące obie serie?
Chodzi ci o serie CF/HK oraz Madame Mirage? Nic tych serii nie łączy. Madame Mirage nie jest częścią Top Cow/Artifacs. To jest komiks po prostu wydany pod szyldem Top Cow, tak jak np. Rising Stars Straczynskiego. Po prostu wg mnie lepiej jest wydać najpierw CyberForce/Hunter-Killer (plus Velocity) gdzie rysuje Rocafort, bo czytelnicy po wydanych Hunter-Killer oraz CyberForce będą znali te postacie co prędzej przekona ich do kupna serii, gdzie rysuje właśnie Rocafort. Madame Mirage po prostu raczej nikomu nie jest znana, ale jeśli rysownik ich zainteresuje w bardziej znanym tytule to jest większa szans, że chętniej po ten komiks sięgną.

Kolejny mocarz Top Cow na liście. I to taka ukryta perełka. A co do Velocity, to kiedyś Michał zasugerował wydanie tej miniserii razem z CF/HK, co się spodobało Arkowi.
Jak już wiele razy udowodniono fizjonomia kobie w komiksach amerykańskich wygląda całkowicie inaczej niż w rzeczywistości.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #26067 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 13:48:31 »
@komiks: Lennon zmartwychwstaje jako ptak. Nie ma za co :)
To nie jest komiks amerykański i jest w nim dużo amerykańskich wtrątów; uprzedzam osoby, które mają na takie rzeczy uczulenie. Zasadniczo jednak imho te wtrąty się dekoduje bez większego problemu.
Są nawet wtrąty hiszpańskie (jak na USA przystało), ale też łatwe do zdekodowania.
Do tego mnóstwo fajnych nawiązań popkulturowych. Fani Tarantino na pewno się uśmiechną, czytając pewien krótki fragment :)

Offline elesshar

« Odpowiedź #26068 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 13:55:23 »
Wiadomo, kiedy ruszy przedsprzedaż "Morderczej kołysanki"? Przyznam, że to mój najbardziej wyczekiwany komiks końcówki roku. Bo o cenie coś chyba Arek wspominał, że 110 zł.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26069 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 14:26:43 »
Albo anatomia na okładce tej "Madame Mirage" zrobiła sobie wakacje, albo jedną z supermocy tej bohaterki jest supergiętki kręgosłup, żeby ułożyć się w takiej pozie...

cytując mistrza - komiks - świat przerysowany ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty