Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3227271 razy)

maxim1987, Gogo14, Grrrgory i 29 Gości przegląda ten wątek.

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25710 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 14:20:31 »
Wiec jeszcze raz, który polecacie z całego dobrodziejstwa Top Cow od SL, z tego co wyszło i wyjdzie?
Hunter-Killer fabularnie wypada całkiem ok, bez fajerwerków, ale czytało mi się dość przyjemnie, za to wizualnie petarda - Silvestri w swoich najlepszych latach, i to widać po tym tomie.
Afrodyta IX pod względem scenariusza dużo lepsza, fajnie nakreślony świat, i świetne sci-fi. I tak jak nie przepadam za kreską Sejicia to tutaj ona jest naprawdę ładna i przyciąga oko.
Darkness dopiero od paru dni posiadam, i jestem w tak 1/3 pierwszego roku, ale na razie chyba czyta mi się najlepiej ze wszystkich tych rzeczy, ale to pewnie dlatego, że na razie jestem jeszcze przy tych zeszytach które pisał Ennis i rysował Silvestri.
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Listopad 2025, 15:41:42 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25711 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 14:24:53 »
Zaskoczyłeś i to mocno xD

EDIT:

Mają jakąś maksymalną liczbę sztuk do opchnięcia w przedsprzedaży?

tak - nakłąd jest mimo wszystko zawsze ograniczony jakos tam, jak pisalem w przypadku uniwersum Spawna mam tam jakas ruchomosc pewna i dbam by ludzie mogli kupic te komiksy, ale to nie jest worek bez dna ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #25712 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 15:20:19 »
Gdyby ktoś potrzebował to na Gildii zarówno Gunslinger jak i Hellspawn są dostępne we wszystkich wariantach okładkowych.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Castiglione

« Odpowiedź #25713 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 15:55:32 »
ja bym chyba ci polecił Afrodytę :)
A w temacie Afrodyty, to będzie jakaś kontynuacja tej historii? Tak trochę brakowało mi konkluzji.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25714 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 16:03:49 »
A w temacie Afrodyty, to będzie jakaś kontynuacja tej historii? Tak trochę brakowało mi konkluzji.

powstala jeszcze jedna seria z tego uniwersum  o Afrodytach - ale nie mam w planach

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Adolf

« Odpowiedź #25715 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 16:54:54 »
@komiks Jak to się stało, że nie czytasz dobrodziejstw od Top Cow? Sądziłem, że jesteś fanem. Wayne Ci fajnie podsumował wszystkie trzy wydane komiksy. Michał bardzo skupia się na crossoverze. A ja tu kiedyś, dawno, dawno temu, gdy The Darkness było jeszcze w planach, polecałem wszystkim przeczytać… Tomb Raider/Witchblade. Może tanio gdzieś wyrwiesz.

Offline komiks

« Odpowiedź #25716 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 17:22:09 »
Nie jestem fanem USA Lain i pisałem o tym kilka razy. Tomb Raider miałem od Scream ale sprzedałem, z wiadomych przyczyn, a nowej wersji na kredzie raczej nie kupię.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #25717 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 17:53:30 »
Część z Was już przeczytała Tablicę Wenus, więc mogę wspomnieć o jednym fajnym motywie, na który się natknęliśmy z tłumaczem, a który zaowocował rozkminianiem imion razem z autorem tego dzieła. Innymi słowy: zwróćcie uwagę na imiona postaci drugo- lub wręcz trzecioplanowych :D Poukrywanych tam zostało mnóstwo małych "zagadek" ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #25718 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 18:34:39 »
Jest kontynuacja, ale nie to co pokazał Arek. Afrodyta V to całkiem niezależna cyberpunkowa historia. Natomiast jeśli szukasz kontynuacji która zamyka wątki z Afrodyty IX to jest nią seria IXth Generation

Offline Adolf

« Odpowiedź #25719 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:08:53 »
Jest kontynuacja, ale nie to co pokazał Arek. Afrodyta V to całkiem niezależna cyberpunkowa historia. Natomiast jeśli szukasz kontynuacji która zamyka wątki z Afrodyty IX to jest nią seria IXth Generation

A jak oceniasz potencjał do wydania tego dzieła?

Offline Adolf

« Odpowiedź #25720 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:17:26 »
Nie jestem fanem USA Lain i pisałem o tym kilka razy. Tomb Raider miałem od Scream ale sprzedałem, z wiadomych przyczyn, a nowej wersji na kredzie raczej nie kupię.

To najgorzej. Będziesz za granicą, to poszukaj tego crossa Tomb Raider/Witchblade na ładnym papierze albo obczai jakieś pojedyncze zeszytówki z Witchblade, niewykluczone, że Cię onieśmielą. Jeśli nie jesteś przekonany do zakupu pełnego tomu czegoś z Top Cow to takie samplery to najlepszy sposób na przekonanie się czy chcesz w to wejść. Jest jeszcze gra The Darkness, gdzie druga część jest bliższa wizji z komiksu. Też wyrwiesz tanio.

Offline michał81

« Odpowiedź #25721 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:28:09 »
A jak oceniasz potencjał do wydania tego dzieła?
Pytaj Arka.  :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25722 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:33:34 »
nie mowie nie
ale troche moze to potrwac

« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Listopad 2025, 19:37:02 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Castiglione

« Odpowiedź #25723 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:45:48 »
Wydaje mi się, że by się przydało, bo jakkolwiek Afrodyta całkiem mi się spodobała, to jednak odniosłem wrażenie, że dostałem tylko fragment historii.

Offline komiks

« Odpowiedź #25724 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 20:56:43 »
To najgorzej. Będziesz za granicą, to poszukaj tego crossa Tomb Raider/Witchblade na ładnym papierze albo obczai jakieś pojedyncze zeszytówki z Witchblade, niewykluczone, że Cię onieśmielą. Jeśli nie jesteś przekonany do zakupu pełnego tomu czegoś z Top Cow to takie samplery to najlepszy sposób na przekonanie się czy chcesz w to wejść.

Bez przesady, wiem jak to wygląda, pojedyncze zeszyty można kupić chociażby na Atomie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness