Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3241864 razy)

mariuszreyman, 79ers, jahred666, bambosz32, thecrow21 i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24045 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:30:18 »
Prośba, może przesuniesz na początek października? Większość będzie po wypłacie, a na dodatek pod koniec września to każdy spłukany będzie po emefce  :(
Xddd Może niech na Boże Narodzenie przesunie, wtedy może dostaniesz w prezencie?
Rób tak, żeby mieć pieniądze albo z czegoś zrezygnuj. Dorośnji.
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:33:16 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #24046 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:41:51 »
Ile ty chłopie masz lat? Bo zachowujesz się wobec mnie po dyskusji o kobietach jak jakiś smarkaty dzieciak, który nudzi się z życiu i przywala się do absolutnie wszystkiego, i to w cholernie żenujący i dziecinny sposób.

Zwykła prośba, sądzę, że większość z nas zostawi trochę pieniędzy w Łodzi, na dodatek jestem studentem, którego praca jest tylko dodatkiem - więc nie zarabiam jakoś cholernie dużo, szczególnie, że mam też trochę innych, ważniejszych, wydatków poza hobby.

Co do dorośnięcia, to prędzej sam sobie to powiedz patrząc w lustro, bo aktualnie to ty się do mnie przywalasz pod praktycznie każdym postem, i jeszcze zachowując się jak jakiś szczyl z podstawówki, a nie dorosły człowiek  ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:43:24 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #24047 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:48:27 »
No właśnie ty jesteś jeszcze takim dzieckiem, że nie rozumiesz nawet o co chodzi. Każdy twój post to jakieś życzenia, roszczenia, powinni, nie powinni, ja mam to nie powinni, nie mam powinni. Wypowiadasz się jako "my", piszesz wytłumaczę wam jak działa panini po czym piszesz jakieś swoje domysły. Dyskusja o kobietach nie ma nic do rzeczy. Obudź się. Wiem, że jesteś z bezstresowo wychowanego, roszczeniowego pokolenia, które myśli, że świat kręci się wokół nich i zawsze mają rację, ale tak nie jest.
Ktoś prowadzi biznes, ty prosisz, żeby przesunął sprzedaż bo kieszonkowego nie dostaniesz. Zaraz napisze inny, bo też już tacy byli, że wtedy mu nie pasuje bo coś tam...
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Wrzesień 2025, 17:50:46 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Yorik

« Odpowiedź #24048 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:20:28 »
Nie kłóćcie się panowie. Wpadnijcie do tematu GoNzO, ciekawą dyskusje znów zaczął @Komiks.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

« Odpowiedź #24049 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:24:34 »
Pozwól, że to jak zostałem wychowany, zostaw dla siebie, bo absolutnie nie masz racji. Z resztą nawet jakby tak było, to moi rodzice są z twojego pokolenia pewnie - czyli bardziej to źle świadczy o waszym pokoleniu, niż moim  ;)
I słabo więc czytasz moje posty, ponieważ często pisze inne rzeczy. I dlaczego nie czepiasz się wszystkim którzy proszą Arka o odłożenie komiksu im? U nich to nagle świat nie kreci się wokół nich?  ;D Bo u mnie to pierwsza tego typu prośba do Arka, za to jak się czyta tą nitkę to próśb o odłożenie komiksów jest cała masa - ale twoich odpowiedzi krytykujących ich nie widzę.
Więc wybacz, ale teraz ty tylko świadczy o tym, że zafiksowałeś się na moim punkcie.
I spoko, rozumiem całkowicie kwestie biznesu, ale pozwól, że Arek się niech wypowie - może tydzień w tą czy w drugą nie zrobi mu różnicy.
I spoko, bo na pewno ludzie po wszelakich eventach nie są spłukani, tak było, nie zmyślam   ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Lipa

« Odpowiedź #24050 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:35:01 »
@wayne_collector

Pomyśl czy kiedykolwiek drukarnia i Arek dotrzymali pierwotnego terminu? Z reguły to co Arek podaje i kiedy ma komiks wyjść to się nie sprawdza i trzeba doliczyć tydzień/dwa

Nim drukarnia wyśle do gildii, nim Gildia ogarnie, to będziesz po wypłacie :)

Offline Saruto

« Odpowiedź #24051 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:50:03 »
Pytanko do "szczęśliwców", którzy otrzymali swój tom Afrodyty. Też okładka wam wchodzi na grzbiet?

W zwykłych przypadkach potrafię wkomponować pomiędzy inne tomy, ale przez nieregularność tej po prostu mnie to wkurza, więc wolę zapytać zanim napiszę do Gildii w tej sprawie. Ech...

Człowiek najpierw walczy jak matoł, żeby w ogóle kupić, a potem dalej traci czas. Chyba rzucę to hobby w cholerę

PS - przycięte, bo za dużo ważyło, ale najważniejsze widać. Uprzedzając pytania. Jestem fetyszystą grzbietów, okładka z przodu może być obita, porysowana, ale nie grzbiet itd.
Moja jest git ;) ale dzięki za info, bo nawet nie patrzyłem na grzbiet.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #24052 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 19:47:08 »
Dzięki Panowie za liczne odpowiedzi i sprawdzenie u siebie (dzięki też Arek). Już napisałem do Gildii

Offline Castiglione

« Odpowiedź #24053 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 19:56:49 »
Prośba, może przesuniesz na początek października? Większość będzie po wypłacie, a na dodatek pod koniec września to każdy spłukany będzie po emefce  :(
Ja tam "Afrodytę" opłaciłem jakiś miesiąc po zamówieniu i właśnie dzisiaj odebrałem paczkę.

Żadnych uszkodzeń nie ma, zapakowane porządnie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #24054 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 20:01:10 »
Nie kłóćcie się panowie. Wpadnijcie do tematu GoNzO, ciekawą dyskusje znów zaczął @Komiks.
Jaka to ciekawa dyskusja? kto więcej ukradł z dwóch czołowych obozów politycznych i czy jakiś celebryta szczeka dla polityków za kasę albo z sympatii?

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #24055 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 20:53:09 »
Człowiek sobie nie wchodził na wątek Lain niecałe dwa tygodnie i patrzy a tu ponad 40 stron do nadrobienia :o
Ale chociaż się dowiedziałem o planach na 2026 i częściowych na 2027 to nie widziałem wzmianki o Apokalipsie nad Carson City... Chyba muszę zostać samozwańczym ambasadorem tego tytułu w Polsce. Od teraz będą co jakiś czas przypominał o istnieniu tego bo się na to napaliłem i chcem. Ocenki jakie dobre:

https://www.bedetheque.com/serie-23380-BD-Apocalypse-sur-Carson-City.html

I jakie dobre rysuneczki. Może i mają baniaki duże, ale coś mi mówi że bardzo pasują do przyjętej konwencji. We Francji to widzę że nawet jakieś gry karciane mają więc całkiem spora popularność tej marki i są fani. Chyba jakiś tam slocik został wolny na 2026 na frankofona? 2027 też może być, nie obrażę się ;) Nawet wam już stopkę zrobię, możecie skopiować do oficjalnej zapowiedzi lub lekko zmodyfikować :D

Format: 210x297 mm
Liczba stron: 354 i (cholera wie nigdzie nie mogłem znaleźć ile ma drugi integral ale pewnie podobna ilość stron)
Oprawa: twarda
Druk: czarno-biały
Cena: 329 zł
Premiera: 2026

Lub wersja z jednym integralem (marzenie <3 ):

Format: 210x297 mm
Liczba stron: ~700
Oprawa: twarda
Druk: czarno-biały
Cena: 279 zł
Premiera: 2026

Offline Xmen

« Odpowiedź #24056 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 21:12:29 »
Pozwól, że to jak zostałem wychowany, zostaw dla siebie, bo absolutnie nie masz racji. Z resztą nawet jakby tak było, to moi rodzice są z twojego pokolenia pewnie - czyli bardziej to źle świadczy o waszym pokoleniu, niż moim  ;)
I słabo więc czytasz moje posty, ponieważ często pisze inne rzeczy. I dlaczego nie czepiasz się wszystkim którzy proszą Arka o odłożenie komiksu im? U nich to nagle świat nie kreci się wokół nich?  ;D Bo u mnie to pierwsza tego typu prośba do Arka, za to jak się czyta tą nitkę to próśb o odłożenie komiksów jest cała masa - ale twoich odpowiedzi krytykujących ich nie widzę.
Więc wybacz, ale teraz ty tylko świadczy o tym, że zafiksowałeś się na moim punkcie.
I spoko, rozumiem całkowicie kwestie biznesu, ale pozwól, że Arek się niech wypowie - może tydzień w tą czy w drugą nie zrobi mu różnicy.
I spoko, bo na pewno ludzie po wszelakich eventach nie są spłukani, tak było, nie zmyślam   ;)
Inni dorośli ludzie którzy piszą "mógłbyś przesunąć premierę bo mi nie pasuje" nie wiem co myślą. Rozumiem, że ktoś tak pomyślał, ale, że to napisał? wiesz tak ma wielu ludzi, że myślą, że ktoś będzie coś robił pod nich. Chociaż rozumiem, że komuś może na czyś bardzo zależeć. Tylko, że u ciebie to jest nagminne, te wszystkie "powinni" itd
Nie zafiksowałem się na twoim punkcie, dostarczasz mi ciekawej rozrywki. Twoje posty są czyms "ciekawym", wiadomo po czasie to zrobi się nudne, ale póki co robisz robotę :)

Offline Czarek.

« Odpowiedź #24057 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 22:02:16 »
Rzadko kiedy pisze coś na forum, bardziej śledzę i czytam różne wątki.
Trochę nie rozumiem, jaki jest problem zamówić do paczkomatu za pobraniem? Zawsze tak robię, tylko ostatnio z King Spawn lekko spóźniłem się, to kupiłem normalnie na komiksiarni.

Offline Adolf

« Odpowiedź #24058 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 00:05:25 »

W idealnym świecie, to premiery komiksów byłyby zawsze po 10-tym. Jednak świat nie jest idealny. Adaptuj się albo zgiń. Życie jest brutalne. Jedni mają lepiej, drudzy gorzej. Przeważnie większość ma gorzej. Nie bierz do siebie obelg kolegi, przyjmij z pokorą cenną lekcję życia. Uczyni Cię to zaradniejszym i lepiej przystosowanym. Najgorsze to się użalać i szukać winnych. I tak jesteś porządnym człowiekiem. Uczysz się i pracujesz. Poznałem wielu co ani się nie uczyli ani pracować im się nie chciało, a cały świat obrzucali błotem za swój los. I nie umiałem im pomóc, bo pewnie nie chcieli pomocy. Tobie też nie pomogę, ale mogę rzucić Ci kilka dobrych słów na drogę. Nie poddawaj się. Znajdziesz rozwiązanie swoich problemów i będziesz zajebisty.

Offline komiks

« Odpowiedź #24059 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 00:36:22 »
Gdybym nie był wstanie odłożyć kilkuset złotych na hobby, to zmieniłbym hobby.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness