Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260882 razy)

pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 43 Gości przegląda ten wątek.

Offline Alienus66

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21525 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:36:34 »
Niektórzy czytają.
Potwierdzam

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21526 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:40:45 »
To jest nas już trzech.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #21527 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:50:07 »
+1

Offline Pocztar

« Odpowiedź #21528 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:59:45 »
Ku*&a mać. Komiksy się CZYTA?!?!
No nie... teraz mi to mówicie? :(
Muszę wrócić do tych kilku tysięcy egzemplarzy, które tylko obejrzałem  :'( :'( :'( :'( :'(

Offline misiokles

« Odpowiedź #21529 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 10:28:04 »
Tak to wygląda jak się dyskutuje wycinając kontekst wypowiedzi.
A wątek "co ważniejsze fabuła czy rysunki" zatacza kolejne koło na forum i będzie zataczał jeszcze nie raz.

« Odpowiedź #21530 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 10:31:32 »
Ludzie, wy sie ogarnijcie, komiksy się głównie OGLĄDA! A tu rysunki są fantastyczne... Ja oczywiście tez lubie poczytać, bardzo, ale komiks to sztuka OBRAZKOWA, obrazkowa...
"O czym był ten komiks?"
"A nie wiem, oglądałem same rysunki, tekst w komiksie? Na co to komu"

Dawno bardziej płytszej wiadomości nie widziałem. Fabuła w komiksie jest tak samo ważna, co rysunki. Z resztą w założeniu komiks jest właśnie połączeniem tekstu i rysunków. Ogląda to się może obrazy w muzeum, dobry komiks to taki gdzie fabuła idzie w parze z świetnymi rysunkami.
Taki Stone wizualnie jest piękny, ale co z tego jak fabuła to jedno wielkie dno, przez co komiks w żadnym razie nie sprawił mi przyjemności z lektury?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #21531 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 10:42:41 »
Czytacie komiksy!? Powariowaliście? :D

Offline amsterdream

« Odpowiedź #21532 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 11:25:33 »
Ja Hunter-Killer przeczytałem do połowy a resztę przekartkowałem bo szkoda mi było na to czasu. Na chwilę obecną ten komiks wyleczył mnie z całego Lain USA. Może jeszcze z Cyberforce spróbuje.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Midar

« Odpowiedź #21533 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 11:48:06 »
Na chwilę obecną ten komiks wyleczył mnie z całego Lain USA. Może jeszcze z Cyberforce spróbuje.

A, takie dobre komiksy kiedyś wydawali…

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21534 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 12:00:27 »
a przestali? ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Archie

« Odpowiedź #21535 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 12:37:08 »
A “Sinister Dexter” kiedy wydacie?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Xmen

« Odpowiedź #21536 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 12:43:30 »
Dobry komiks powinien zachwycać fabuła i rysunkami. Jakieś gębodupy, patyczaki i inne nieudolne "style" i wmawianie, że ktoś się nie zna to też paździerze które mogą kogoś odrzucać tak samo jak scenariusz np w stone.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #21537 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 13:07:40 »
Dobry komiks powinien zachwycać fabuła i rysunkami.

Komiks z dobrymi rysunkami i kiepską fabułą/treścią się zawsze obroni w przeciwieństwie dla odwrotnej sytuacji (vide wszelkiej maści patyczaki wygrywające konkursy a potem zdziwienie że rodzime komiksy nikogo nie obchodzą bo jak widzą takie "nagradzane" bazgroły, to nie chcą mieć nic z tym do czynienia).

Offline perek82

« Odpowiedź #21538 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 13:18:43 »
Używanie słów zawsze / nigdy itp. jest dość ryzykowne. Ja mam odwrotnie - miałka fabuła dyskwalifikuje komiks w moich oczach, niezależnie od rysunków. W drugą stronę jestem bardziej wyrozumiały. Choć gdzieś ta granica jest.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Sędzia

« Odpowiedź #21539 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 13:20:30 »
Komiks z dobrymi rysunkami i kiepską fabułą/treścią się zawsze obroni w przeciwieństwie dla odwrotnej sytuacji (vide wszelkiej maści patyczaki wygrywające konkursy a potem zdziwienie że rodzime komiksy nikogo nie obchodzą bo jak widzą takie "nagradzane" bazgroły, to nie chcą mieć nic z tym do czynienia).

Jest dokładnie na odwrót - komiks ze świetną fabułą i kiepskimi rysunkami się zawsze/zazwyczaj obroni, natomiast ładne rysunki z kiepską fabułą to gówno opakowane w papierki po cukierkach. Dowodem na to są właśnie narody, jaki te "bazgroły" dostają, w przeciwieństwie do ładnie narysowanych pierdół, o których po lekturze nikt nie pamięta.