Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3252771 razy)

Masonna, rapr, donT, volker (+ 2 Ukrytych) i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21015 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 19:50:20 »
Ale w czym problem? Chcesz kupić komiks ale czekasz aż się wyprzeda?
Czy może narzekasz w imieniu tych, którzy nie narzekają?
No jak mi się kiedyś zachce któryś kupić, to przypomnę sobie, że przecież można było przez tydzień pół roku wcześniej. Faktycznie najlepsza możliwa opcja, nawet sobie nie wyobrażam, że mogłaby być lepsza.

A tak na poważnie, to że innej opcji realnie nie ma, wcale nie sprawia, że aktualna jest komfortowa. Jak napisałem, temat i powody takiego stanu rzeczy są mi znane, więc nie ma po co kolejny raz wałkować tego samego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #21016 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:04:17 »
wobec niezadowolenia części czytelników, w tym mojego, uważam że będzie ogłoszona decyzja  o wypuszczeniu głównej serii Spawna w zeszytach, w 3 wersjach okładek zamiast cegieł

Offline komiks

« Odpowiedź #21017 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:08:11 »
Ile by komiks nie był na rynku, to zawsze ktoś "nie zdąży kupić", albo będzie mu tak długo spadał, aż się wyprzeda. Vide ostatnia dyskusja w wątku Niezwyciężony, gdzie użytkownik nie kupił mimo iż komiks był w sprzedaży kilka lat w różnych wersjach i w sumie nadal jest dostępny, ale on by chciał w cenie z 2019 roku.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline 79ers

« Odpowiedź #21018 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:38:49 »
Niezwyciężony był dla mnie ogromnym zaskoczeniem na plus, chociaż unikam współczesnych polskich komiksów, podobnie zresztą jaki i twórczości Lema. Uważam, że może bez wstydu i kompleksów stanąć  na półce tuż obok Miraży Druiletta. Polecam zaopatrzyć się również w Fungae z KG.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21019 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 12:56:55 »

premiera już niedługo ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Szekak

« Odpowiedź #21020 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 13:31:38 »
Zdąży się wydrukować do Białogardu? ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline JohnDee

« Odpowiedź #21021 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 16:00:30 »
Jeszcze wroce do Marvela. A moze Black Dragon z genialnymi rysunkami Boltona? :)

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #21022 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 19:04:04 »
unikam współczesnych polskich komiksów, podobnie zresztą jaki i twórczości Lema

To jest dla ciebie powód do chwalenia się?

Offline 79ers

« Odpowiedź #21023 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 19:33:20 »
Większość współczesnych, polskich komiksów kompletnie się nie klei, więc sięgam ewentualnie po reedycje, inicjatywy związane z Kajkiem i Kokoszem,  i wybrane komiksy dla dzieci. Za Lemem nigdy nie przepadałem, odfajkowałem kilka jego książek żeby wiedzieć o co w tym chodzi. Jaj już to wolę twórczość braci Strugackich i P.K.Dicka. Komiks Niezwyciężony jest zwyczajnie dobry i jest adaptacją Lema, nie czuję się w obowiązku żeby znać oryginał. Zaoszczędzony czas wolałem przeznaczyć na lekturę Salambo G.Flauberta.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #21024 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 19:36:55 »
Większość współczesnych, polskich komiksów kompletnie się nie klei, więc sięgam ewentualnie po reedycje, inicjatywy związane z Kajkiem i Kokoszem,  i wybrane komiksy dla dzieci. Za Lemem nigdy nie przepadałem, odfajkowałem kilka jego książek żeby wiedzieć o co w tym chodzi. Jaj już to wolę twórczość braci Strugackich i P.K.Dicka. Komiks Niezwyciężony jest zwyczajnie dobry i jest adaptacją Lema, nie czuję się w obowiązku żeby znać oryginał. Zaoszczędzony czas wolałem przeznaczyć na lekturę Salambo G.Flauberta.

Coś czuję, że nie znasz ani Lema, ani Strugackich a z Dicka to oglądałeś parę adaptacji filmowych.

Offline celtic

« Odpowiedź #21025 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 19:44:45 »
Wracając do LainUSA, właśnie przeszukiwałem kartony z zeszycikami i wpadły mi w ręce zeszyty Freak Force i Aquamana Larsena. Mam cichą nadzieję że przed wydaniem przez Was Marvela, prędzej wydacie Savage Dragona.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline 79ers

« Odpowiedź #21026 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 19:51:48 »
Kolega przypuszczam z pokolenia tych co nie przeczytali żadnej lektury w szkole bo są streszczenia. Lemem męczyli już w podstawówce - Opowieści o pilocie Pirxie i Bajki robotów, potem jeszcze jakiś gniot do przerobienia w ogólniaku, ale najlepiej do wymazania z pamięci zaraz po lekturze. To kolejny "wielki" z narodu wybranego, który obrósł legendą i przez dziesięciolecia jest wielbiony jak Szulz, Mrożek, czy Gombrowicz. Każdy ma swoich idoli do których się modli, a twoją prywatną sprawą jest to komu i w co wierzysz.

Offline xfenix

« Odpowiedź #21027 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 20:24:23 »
Witam forumowiczów. ;)
W Komiksiarni Spawn już się wyczerpał. Myślałem, że dłużej będzie u nich dostępny a tu szybko poszło. Zastanawiam się nad zakupem regularnej okładki ale właśnie Gildia poprawiła zamówienie na wersję A i od razu humor się poprawił. 8)

Liczę, że sukces serii komiksów z lini LainUSA przyczyni się do wydania dalszych tomów już zaczętych serii. A myślę tu o Bezprawiu i poznaniu dalszych losów bohaterek.  3 tomy czekają w kolejce. :)

A skoro już mamy festiwal życzeń do wydawcy to marzą mi się komiksy z serii Lady Death w rodzimy wydaniu.

Offline Łosiek

« Odpowiedź #21028 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 20:32:56 »
Ja również chętnie przeczytam kolejne komiksy o dziewczynach z Bezprawia!
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21029 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 20:36:32 »
Lemem męczyli już w podstawówce - Opowieści o pilocie Pirxie i Bajki robotów, potem jeszcze jakiś gniot do przerobienia w ogólniaku, ale najlepiej do wymazania z pamięci zaraz po lekturze. To kolejny "wielki" z narodu wybranego, który obrósł legendą i przez dziesięciolecia jest wielbiony jak Szulz, Mrożek, czy Gombrowicz.

Po prostu Lem, Schulz, Mrożek i Gombrowicz nie są dla każdego, mają pewien próg wejścia.
Tkwi w tej okoliczności pewna wskazówka, Twój wybór co z nią zrobisz.