Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3245755 razy)

Offline eyesore

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20745 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 13:26:11 »
ALBO wywołasz trzykrotnie większy ruch na ten sam produkt i będziesz miał trzykrotnie mniejszą szansę, że kupisz.
raczej, zakładając że w jednym momencie próbowało kupić 500 osób, dorzuci do tej puli 3 kolejne w kolejce
i tym samym nie będzie miał trzykrotnie mniejszej szansy, to tak nie działa  ;)

faktycznie znów nie ma regularnej w Gildii, ciekawe czy ponownie błąd czy jednak juz poszło

Offline Masonna

« Odpowiedź #20746 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 13:31:58 »
Muszę powiedzieć, że zmieniłem zdanie o Spawnie o 180 stopni. Rozważając zakup (nie pod kątem finansowym, tylko pod kątem zajmowanego miejsca na regale, bo jakbym kupił Gunslingera, to pewnie resztę też, a przede wszystkim również "regularnego" Spawna jeśli wydadzą) pociągnąłem parę zeszytów z chomika i... OMG jaki to jest paździerz! Nawet sentyment tego nie ratuje. A tu się ludzie zabijają i w dodatku przede wszystkim o te brzydkie "limitki". No będzie mega rozczarowanie po przeczytaniu tego ;) Oczywiście nikt tego nie przyzna, bo syndrom sztokholmski i takie tam. Ale mój podziw dla SL za umiejętność wciskania ludziom chłamu wzrósł właśnie jeszcze bardziej. Marketingowy majstersztyk.
Komary rypią...

Offline dinogal

« Odpowiedź #20747 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 13:32:50 »
Sprzedaz przebiła najśmielsze oczekiwania prezesa, a ty się pytasz czy boi sie o piwnice. :D

ale wiesz 50szt regularnego Spawna to będzie nawet 350-400 normalnych komiksów, karaluchy już nie będą miały gdzie nóg rozprostować  ;D a już o nagromadzeniu makulatury jako zagrożenia pożarowego nie wspomne  ;)

Offline dinogal

« Odpowiedź #20748 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 13:36:38 »
Muszę powiedzieć, że zmieniłem zdanie o Spawnie o 180 stopni. Rozważając zakup (nie pod kątem finansowym, tylko pod kątem zajmowanego miejsca na regale, bo jakbym kupił Gunslingera, to pewnie resztę też, a przede wszystkim również "regularnego" Spawna jeśli wydadzą) pociągnąłem parę zeszytów z chomika i... OMG jaki to jest paździerz! Nawet sentyment tego nie ratuje. A tu się ludzie zabijają i w dodatku przede wszystkim o te brzydkie "limitki". No będzie mega rozczarowanie po przeczytaniu tego ;) Oczywiście nikt tego nie przyzna, bo syndrom sztokholmski i takie tam. Ale mój podziw dla SL za umiejętność wciskania ludziom chłamu wzrósł właśnie jeszcze bardziej. Marketingowy majstersztyk.

jak mawiał klasyk, jedni lubią jak mu cyganie grają a drugi jak mu stopy śmierdzą ;)

Wielbicieli Avoldovara nie przekonasz do klasyki Martwicy mózgu czy Martwego zła. Po co oceniać czyjeś gusta, czytaj swoje a to co inni czytają zostaw im..

Offline Dracos

« Odpowiedź #20749 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 14:45:22 »
A jak tam panowie co wyśmiewali spoceńców którzy kupią Spawna, czy już posypali głowę popiołem i nagrali równie uroczy filmik jak wtedy?

Offline Xmen

« Odpowiedź #20750 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 14:55:31 »
Jakoś trzeba robić zasięgi, nad ich twórczością nikt się nie poci. Zobaczcie, że to jakiś spawn ze śmiesznym kapeluszem na głowie. Ten prawilny zejdzie szybciej🙂
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Maj 2025, 14:59:44 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline SawiK

« Odpowiedź #20751 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:11:08 »
Whilice Portacio w świetnej formie, Stone nieco w cieniu sprzedażowego szaleństwa Gunslingera. Ale już możemy się cieszyć ,sukcesem Studia Lain, Stone już dotarl:

Offline wazon

« Odpowiedź #20752 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:27:50 »
Moglibyście już skończyć z tym bajdurzeniem o spekulantach? Takiego "Darkness" widzę na OLX 10 ofert, na Allegro również dziesięć. Nawet zakładając, że nie są to te same osoby (w co wątpię), to jaki to jest procent z tych 800 szt?

Widziałem niestety ogłoszenie na forum tuż po wydaniu Darkness gdzie ktoś oferował limitki po 1000 zł i miał kilka sztuk.
Jeżeli to był fejk to wyprowadźcie mnie z błędu.

Mi udało się zdobyć Darkness po cenie okładkowej. Przeczytałem.  Czy żałuję kilku godzin na lekturę - cóż i tak i nie.  Komiks nie wymaga zbyt dużej uwagi i też nie daje pełnej satysfakcji bo jest po prostu bardzo prosty - trzeba wyłączyć myślenie i płynąć z ilustracjami. I tak miało być laski i dużo fajerwerków. Nic ponadto.
Przeszkadzało mi niestety to że jednak historie czasami są jakby urwane i są przeskoki czasowe (pewnie połączenia były w innych seriach)
Komiks jak dla mnie do zapomnienia i sprzedaży. Dzięki dla Arka za tą inicjatywę. Robi kawał dobrej roboty.

P.s. Spawn kupiony ;)

Offline srogin

« Odpowiedź #20753 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:29:14 »
Zdaje się, że Spawn na Gildii się skończył.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #20754 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:55:33 »
Może ktoś sprawdzał ile ich jeszcze zostało i mu się kliknęło "Kupuj"

Offline wojtast

« Odpowiedź #20755 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:57:42 »
ALBO wywołasz trzykrotnie większy ruch na ten sam produkt i będziesz miał trzykrotnie mniejszą szansę, że kupisz.
Ja to widzę tak:
3-krotnie większy ruch byłby gdybym był jedynym kupującym, a przy np 2000 zainteresowanych osób, to podbijam raptem o 'sztuczne 2 osoby' i np zamiast 2000 zainteresowanych robi się 2002 - procentowo niewielka różnica w ruchu globalnym.
Tak, zapycham system i rozwadniam szansę wszystkim (w tym i sobie), ale w zamian moja prywatna szansa wzrasta o wiele więcej (w przybliżeniu 3-krotnie) niż request z jednego źródła.
Chociaż wiadomo, że w praktyce to wcale może nie pomóc.

Czy to właściwe zachowanie i tak powinno się robić? Absolutnie nie. Absurdem jest że w ogóle nachodzą człowieka takie myśli kombinatorskie, snucie różnych podchodów i cwaniakowanie żeby obejść niedziałający system.

Zdaje się, że Spawn na Gildii się skończył.

Było kilkaset sztuk i nagle wymiotło?
Może bjeń lub ktos inny podchwycił pomysł i zrobił eksperyment z zamówieniem na 400 sztuk ;)

Zauważyłem coś ciekawego (i trochę niepokojącego). Wygląda na to, że można zarezerwować komiks bez płacenia i przez to usunąć go ze sprzedaży dla innych użytkowników.

Wnioski?
Wystarczy, że wrzucę do koszyka np. 200 sztuk Gunslingera, kliknę "zamów", NIE zapłacę… i pyk – komiks znika z oferty.
Dla innych użytkowników wygląda to, jakby był wyprzedany. A przecież realnie nikt go jeszcze nie kupił.

Nie wiem, czy to bug w Magento, czy celowa logika Gildii (rezerwacja stocku przy pending_payment), ale serio – ktoś może w ten sposób blokować bestsellery albo „czyścić” ofertę.

Wydaje mi się to musowe do naprawienia przed kolejną przedpremierą.

Offline Masonna

« Odpowiedź #20756 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 16:08:49 »
A jak tam panowie co wyśmiewali spoceńców którzy kupią Spawna, czy już posypali głowę popiołem i nagrali równie uroczy filmik jak wtedy?

Cierpią z innego powodu - bo im AI podbiera obrazki i nie płaci tantiemów  ;D

Ale z tymi spoceńcami to akurat trafili w punkt. Widzę, że niektórych zabolało. Prawda w oczy kole? ;)

Widziałem niestety ogłoszenie na forum tuż po wydaniu Darkness gdzie ktoś oferował limitki po 1000 zł i miał kilka sztuk.
Jeżeli to był fejk to wyprowadźcie mnie z błędu.

Mi udało się zdobyć Darkness po cenie okładkowej. Przeczytałem.  Czy żałuję kilku godzin na lekturę - cóż i tak i nie.  Komiks nie wymaga zbyt dużej uwagi i też nie daje pełnej satysfakcji bo jest po prostu bardzo prosty - trzeba wyłączyć myślenie i płynąć z ilustracjami. I tak miało być laski i dużo fajerwerków. Nic ponadto.
Przeszkadzało mi niestety to że jednak historie czasami są jakby urwane i są przeskoki czasowe (pewnie połączenia były w innych seriach)
Komiks jak dla mnie do zapomnienia i sprzedaży. Dzięki dla Arka za tą inicjatywę. Robi kawał dobrej roboty.

P.s. Spawn kupiony ;)

To pewnie o mnie mowa, bo ja opchnąłem kilka Darkness z grubą przebitką. Oczywiście nikt tu w to nie uwierzy, a ja nie zamierzam udowadniać publikując przelewy, bo mi nie zależy. W Gunslingera już takiej wiary nie miałem, bo to ten sam casus, o którym piszesz minus zajebiste rysunki. Po lekturze Darkness i Hunter Killer u wielu osób euforia opadła, tak samo będzie po Gunslingerze. Zresztą widać, że w sumie o wiele dłużej się sprzedawał, niż dwa ww. Nie wiadomo wprawdzie jaki nakład, ale obstawiam, że taki sam. Brutalna rzeczywistość jest taka, że hype na to wszystko nie wynika z wybitności komiksów, bo te są mocno przeciętne, tylko z marketingu Studia Lain.
Komary rypią...

« Odpowiedź #20757 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 16:17:00 »

Powinni nagrać dwa razy dłuższy, to co się tu wczoraj działo nadaje się do Saturday Night Live.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #20758 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 17:00:43 »
Ale za co mają posypywać? Za to że mieli rację? To co się tutaj odpierdala już dawno bije rekordy absurdu.
Batman returns
his books to the library

Offline kv

« Odpowiedź #20759 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 17:07:01 »
No i moje zapytanie zaginęło w tłoku...

@SL, czy Urm będzie o czasie?