Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248475 razy)

KolegaKolegi i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline Darth Lexus

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20265 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:51:58 »
To, że czegoś nie rozumiesz niczego nie tłumaczy. To nie fb żeby wszystko smarować gównem  tylko hobbystyczne forum teoretycznie szanujących się ludzi.

Nie musisz być wobec mnie tak pasywno agresywny. Przecież możesz jak człowiek wytłumaczyć co Cię rozdrażniło zamiast jakimś niezrozumiałym dla mnie slangiem pisać. Skoro grzecznie zapytałem to mógłbyś równie grzecznie mi odpowiedzieć, żebym zrozumiał gdzie wg Ciebie popełniłem błąd.
Proszę o zbyt wiele?
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20266 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:02:10 »
na szczęście ostatnie słowo należy do mnie, a ja lubię żyć w zgodzie ze sobą :), a nie w zgodzie z potrzebami rynku :) - bez pomoc gildii studio lain by nigdy nie wydawało komiksów, serio - stało się to dzięki uprzejmości Wojtka Szota i tego, że zgodził się na nasze warunki, które nie były super korzystne dla sklepu, i wziął nas do największego komiksowego distro - tak się to zaczęło, to tam sprzedawaliśmy 80 proc nakładu i dlatego jak padł pomysł okładek alternatywnych to chcieliśmy się zrewanżować i nazwalismy to gildia cover :) Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości. Zresztą tak samo z Komiksiarnią - Jolę znam jeszcze z czasów Arigato. dopinuguje minie i wspiera. Ale też świetnie wie, że u niej ludzie kupują mangi i gadżety na tony, a nie komiksy. Pozostałych właścicieli sklepów znam mniej. Ale też nigdy nie miałem problemów - poza Komikslandia - ale ich obroty to kilka lub kilkanascie sztuk.

Jak dla mnie takie podejście jest bardzo ok. Lojalność to bardzo wartościowa cecha. Szacun.

Offline kostuch

« Odpowiedź #20267 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:11:07 »
gunslinger to 800 szt czy wiekszy naklad bo cos pamietam bylo ze spawny maja byc w wiekszym nakladzie?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #20268 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:20:17 »
gunslinger to 800 szt czy wiekszy naklad bo cos pamietam bylo ze spawny maja byc w wiekszym nakladzie?
Kierownik na takie numery się nie nabiera  :)

Offline 79ers

« Odpowiedź #20269 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:22:10 »
mógłbyś równie grzecznie mi odpowiedzieć, żebym zrozumiał gdzie wg Ciebie popełniłem błąd.
Proszę o zbyt wiele?
jeżeli dla dorosłego człowieka nie jest to oczywiste to i tak najwyraźniej nie zrozumiesz
jak coś skomentuję negatywnie o homo albo wybranych to od ręki dostaję ostrzeżenie od admina, ale w drugą stronę zawsze cisza...

Offline komiks

« Odpowiedź #20270 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:50:15 »
Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20271 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 19:58:12 »
jeżeli dla dorosłego człowieka nie jest to oczywiste to i tak najwyraźniej nie zrozumiesz
jak coś skomentuję negatywnie o homo albo wybranych to od ręki dostaję ostrzeżenie od admina, ale w drugą stronę zawsze cisza...

Napisałeś coś takiego:

[quote

Kolejny mosze na forum ?

Nie zrozumiałem o co Ci chodzi z tym komentarzem "Kolejny mosze na forum" i dałem do zrozumienia, że chciałbym abyś doprecyzował swoją wypowiedź bo skąd niby mam wiedzieć co to znaczy? Z góry założyłeś, że nie zrozumiem Twojego wyjaśnienia (poza w/w komentarzem) a nawet nie spróbowałeś wytłumaczyć co Cię zdenerwowało. To jednak trochę nie fair bo nie siedzę przecież w Twojej głowie. Gdyby sytuacja była odwrotna i to Ty poprosiłbyś o wyjaśnienie, nie miałbym z tym problemu i nie czyniłbym Ci żadnych złośliwych uwag. Po prostu powiedziałbym w czym rzecz. Jakoś wolę czystą atmosferę zamiast wykłócać się o jakieś głupotki. 
Skoro jednak muszę, spróbuję ekstrapolować. Po Twoim ostatnim komentarzu zaczynam się domyślać, że mój komentarz z memem to w Twoim odczuciu, jakaś forma ataku na osoby wierzące tak? Bo tak by sugerowało to co napisałeś, że dostajesz ostrzeżenia od admina. Tyle, że ja do nikogo nie odniosłem się negatywnie. Po prostu mem jest dla mnie śmieszny jeśli użyje się go w konkretnym kontekście. Tutaj użyłem go w kontekście poprzednich komentarzy. Nie ma w tym żadnego ładunku emocjonalnego. Sam jestem osobą wierzącą, ale nie mam problemu z żartami na tematy religijne. Do wielu kwestii mam dystans, rozumiem jednak, że nie każdy musi go mieć. Zatem jeśli dobrze odczytałem Twoje wypowiedzi i mój komentarz z memem jakkolwiek uraził Twoje uczucia, mogę go usunąć albo żeby nie było, że chcę uniknąć odpowiedzialności, zgłoś mój komentarz do moderacji. Nie będę mieć o to pretensji ani żalu. Jak widzisz, nie szukam zwady bo nie mam na to ani czasu ani ochoty. Proszę jedynie abyś nie wyładowywał się na mnie za to co robią admini tego forum. Przecież ja nie mam z ich decyzjami nic wspólnego.
Pozdrawiam.

Offline Death

« Odpowiedź #20272 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 20:15:28 »
na szczęście ostatnie słowo należy do mnie, a ja lubię żyć w zgodzie ze sobą :), a nie w zgodzie z potrzebami rynku :) - bez pomoc gildii studio lain by nigdy nie wydawało komiksów, serio - stało się to dzięki uprzejmości Wojtka Szota i tego, że zgodził się na nasze warunki, które nie były super korzystne dla sklepu, i wziął nas do największego komiksowego distro - tak się to zaczęło, to tam sprzedawaliśmy 80 proc nakładu i dlatego jak padł pomysł okładek alternatywnych to chcieliśmy się zrewanżować i nazwalismy to gildia cover :) Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości. Zresztą tak samo z Komiksiarnią - Jolę znam jeszcze z czasów Arigato. dopinuguje minie i wspiera. Ale też świetnie wie, że u niej ludzie kupują mangi i gadżety na tony, a nie komiksy. Pozostałych właścicieli sklepów znam mniej. Ale też nigdy nie miałem problemów - poza Komikslandia - ale ich obroty to kilka lub kilkanascie sztuk. 
Ja sobie tak myślę, a byłem z 10 razy w Komiksiarni w Katowicach, że pani Jola też zasługuje na okładki alternatywne w swoim sklepie. :)

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #20273 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 20:44:23 »
Ja sobie tak myślę, a byłem z 10 razy w Komiksiarni w Katowicach, że pani Jola też zasługuje na okładki alternatywne w swoim sklepie. :)
Bardzo trafna uwaga :) jestem za.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #20274 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 20:46:49 »
Tez mialbym pytania co do Spawn Gunslinger  - jest jakas realna mozliwosc zakupu tego? Czy jesli za rok wyszlyby 4 tomy za 800 pln to Spawn Gunslinger tez by w tym byl?

Offline Liarus

« Odpowiedź #20275 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 20:59:27 »
W tej Komiksiarni w Katowicach komiksy SL są z tym, początkowym rabatem czy okładkowa? Chodzi mi o stacjonarny sklep

Offline Pocztar

« Odpowiedź #20276 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:00:05 »
Tez mialbym pytania co do Spawn Gunslinger  - jest jakas realna mozliwosc zakupu tego? Czy jesli za rok wyszlyby 4 tomy za 800 pln to Spawn Gunslinger tez by w tym byl?

No nie, zdaje się, że była mowa o wydaniu tak serii głównej. Gunslinger to spin-off.

Offline celtic

« Odpowiedź #20277 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:10:34 »

Było już wałkowane, musiałaby zamówić conajmniej 150 sztuk.
Tylko nie wiem czy zaopatruje się w komiksy u Arka, czy gildii, bo z tego co wiem gildia to nie tylko sklep, ale także hurtownia.
Ale jeśli chodzi o Spawna, to na miejscu Pani Joli zaryzykowałbym z zamówieniem tych 150 sztuk z okładką specjalną dla komiksiarni
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Maj 2025, 21:14:37 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #20278 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:14:02 »
@kostuch: Nakład Gunslinger Spawn nie został ujawniony zgodnie z wymogami umowy pomiędzy Todd McFarlane Productions, Inc. a Studiem Lain - niejawne informacje.

Offline Death

« Odpowiedź #20279 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:23:57 »
Ale jeśli chodzi o Spawna, to na miejscu Pani Joli zaryzykowałbym z zamówieniem tych 150 sztuk z okładką specjalną dla komiksiarni
Tym bardziej teraz, kiedy Gildia od dwóch tygodni strzela sobie w obie stopy z karabinu.