Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264983 razy)

Offline Castiglione

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16170 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 00:05:51 »
Nie chce, ale zepsuł.
Nie no, strasznie zepsuł ;D Co, nie kupisz teraz tego komiksu, bo już wiesz, że ktoś go wyda?

Offline Komediant

« Odpowiedź #16171 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 00:20:16 »
Raczej kupię, kreska wygląda ciekawie, trochę lekkości Loisela, trochę dzikości Beziana, może nawet scenariusz da radę.
Mi Pan Studio Lain niczego nie zepsuł, zepsuł zapowiedź wydawcy, który chciałby to zrobić na swoich zasadach. Teraz raczej trudno będzie udawać reakcje ‘ooo jak super że to wydacie’. Wystarczyło pomyśleć przed napisaniem a nie klapać jak przekupka na targu.

Offline Lobo

« Odpowiedź #16172 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 08:22:43 »
Chłopie ale masz ból 4 liter. Ile jeszcze razy to powtórzysz? Pewnie nie spałeś dziś z tego powodu

Offline Castiglione

« Odpowiedź #16173 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 10:07:43 »
Raczej kupię, kreska wygląda ciekawie, trochę lekkości Loisela, trochę dzikości Beziana, może nawet scenariusz da radę.
Mi Pan Studio Lain niczego nie zepsuł, zepsuł zapowiedź wydawcy, który chciałby to zrobić na swoich zasadach. Teraz raczej trudno będzie udawać reakcje ‘ooo jak super że to wydacie’. Wystarczyło pomyśleć przed napisaniem a nie klapać jak przekupka na targu.
Ponawiam pytanie - no i co się stanie? ;D Ludzie już nie kupią, obrażą się? Pomijając, ile osób w ogóle o tym przeczyta z tego wątku, i ile będzie o tym pamiętać.

Offline misiokles

« Odpowiedź #16174 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 10:34:56 »
Tutaj na forum regularnie psujemy zapowiedzi wydawnicze, szczególnie w temacie 'nowości spoza trykotu', gdyż ktoś odkrył stronę, na której jest napisane komu została sprzedana licencja. I bah, KG czy Timof zostają bez efektu niespodzianki.

Offline daniel gizicki

« Odpowiedź #16175 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 10:55:21 »
Co to za strona?

Offline misiokles

« Odpowiedź #16176 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 11:20:30 »

Offline Komediant

« Odpowiedź #16177 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 12:05:14 »
Chłopie ale masz ból 4 liter. Ile jeszcze razy to powtórzysz? Pewnie nie spałeś dziś z tego powodu

Bolo, kolega zapytał, więc mu odpowiedziałem.
Spałem akurat całkiem dobrze.

Ponawiam pytanie - no i co się stanie? ;D Ludzie już nie kupią, obrażą się? Pomijając, ile osób w ogóle o tym przeczyta z tego wątku, i ile będzie o tym pamiętać.

Podejrzewam załamanie się gospodarki.
Nie rżnij głupa, wiesz, że wydawcy mają swoje sposoby ujawniania zapowiedzi, czy to na socialach, czy na festiwalach, czy na umówionych spotkaniach na YT. Miałeś niedawno spotkanie z szefem LiT, wyjawił plany na pierwszy kwartał, dodawał że więcej nie zdradzi bo trzyma na spotkania na żywo. No i to zrozumiałe, że wydawcy woleliby ujawniać zapowiedzi na swoich zasadach (Caze chyba ostatnio też tu wygadał przed zapowiedziami). Tylko tyle i aż tyle, napisałem ze trzy zdania na ten temat i do żadnego bojkotu ani wywożenia Pana Studio Lain na taczkach nie wzywam  ;D

« Ostatnia zmiana: Nd, 15 Grudzień 2024, 12:36:38 wysłana przez Komediant »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16178 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 14:23:11 »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16179 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 14:32:21 »
Bolo, kolega zapytał, więc mu odpowiedziałem.
Spałem akurat całkiem dobrze.

Podejrzewam załamanie się gospodarki.
Nie rżnij głupa, wiesz, że wydawcy mają swoje sposoby ujawniania zapowiedzi, czy to na socialach, czy na festiwalach, czy na umówionych spotkaniach na YT. Miałeś niedawno spotkanie z szefem LiT, wyjawił plany na pierwszy kwartał, dodawał że więcej nie zdradzi bo trzyma na spotkania na żywo. No i to zrozumiałe, że wydawcy woleliby ujawniać zapowiedzi na swoich zasadach (Caze chyba ostatnio też tu wygadał przed zapowiedziami). Tylko tyle i aż tyle, napisałem ze trzy zdania na ten temat i do żadnego bojkotu ani wywożenia Pana Studio Lain na taczkach nie wzywam  ;D

Komediancie. Dzieki za laske ,) a powaznie. Staralismy sie o ten tytul dluzszy czas. Nie chcielismy wydawac integrala 3 tomowego. Licencjodawca mial nas poinformowac kiedy bedzie.calosc. nie dostalismy takiego info. Nie wiem czy dostepne jest 5 albumow. Nie wiem co zostanie wydane. Podczas rozmowy  z autorem przekazano mi tylko ze jest inny chetny. Dziwisz sie wiec ze podalem info ze nie wydamy skoro szmat czasu.temu wskazywalem ten tytul? Podalem tez powod. Wiec nie rob ze mnie przekupki. Ja po prostu staram sie naszych czytelnikow informowac na biezaco.

Vae Victis - druk

Offline Komediant

« Odpowiedź #16180 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 15:09:19 »
Dziwisz sie wiec ze podalem info ze nie wydamy skoro szmat czasu.temu wskazywalem ten tytul?

Nie. Ale dziwię się, że w piątek piszesz, że chcesz to wydać w przyszłym roku, a w sobotę, że ktoś inny ma prawa i to puści.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16181 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 15:19:46 »
Wiesz, napisałem, że chcę do tego wrócić, licząc, że jest odnowionych 5 tomów. Nic nie wskazywało, że ktoś inny chce kupić, a miałem za sobą już korespondencję. Wreszcie dotarłem do rysownika i bardzo szybko dostałem info. Chyba, że się pomylili i mają nas na myśli ;)
i powiem ci, że ja jako wydawca bym się cieszył, że o tytule już się mówi, jest jakieś zainteresowanie
i dwa sam widziałeś, że chłopaki z katalogów i stron piszą co ma wyjść po polsku mimo, że nikt nie ogłosił

wiadomo, lepiej mieć 100 proc pewniaka i dopiero pisać, ale ja juz kiedyś wspominałem, że ja te forum traktuje jak kumpli z którymi dzielę się pomysłami itp
jak bym do tego tak nie podchodził to nie było by 1000 stron wątku i pewnie połowę ludzi już bym nie lubił, za rzeczy które czasem wypisują np. światopoglądowo
a tak, przymykam oko - to sa moi kumple od komiksów i tyle - dlatego jak sam widzisz z tobą też gadam :)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16182 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 15:22:14 »

Vae Victis - druk

Offline Castiglione

« Odpowiedź #16183 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 21:51:20 »
Nie rżnij głupa, wiesz, że wydawcy mają swoje sposoby ujawniania zapowiedzi, czy to na socialach, czy na festiwalach, czy na umówionych spotkaniach na YT. Miałeś niedawno spotkanie z szefem LiT, wyjawił plany na pierwszy kwartał, dodawał że więcej nie zdradzi bo trzyma na spotkania na żywo.
Przecież nikt nie powiedział, od którego wydawcy się to ukaże, więc nie rozumiem, co niby zostało zdradzone. Już sam fakt, że komiks istnieje, daje jakieś prawdopodobieństwo, że ukaże się w Polsce.

Offline dinogal

« Odpowiedź #16184 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 08:13:19 »
To może ja rozpętam małą dyskusję uprzedzając fakty.
Uzmysłowiłem sobie że chyba nie było jeszcze premiery takiego komiksu jak Darkness pod względem objętościowym i wagowym. Zastanawiam się jak to udźwigną sklepy pod względem zabezpieczenia przesyłek. Boję się że może być dużo reklamacji a tego nikt by nie chciał :( Czy ktoś wie czy Gildia ma własną spedycję bo chciałbym odebrać u nich osobiście (chyba najbezpieczniejsza opcja)