Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260860 razy)

pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 43 Gości przegląda ten wątek.

Offline MałaKasia

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14505 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 13:07:47 »
@rapr: Już tak nie zachwalajmy tego Nury’ego, bo zaraz wyjdzie, że to całkiem dobry scenarzysta ;)
Jako psychofanka dorzucam info o serialu pisanym przez FN, który to serial podobno pięknie się ogląda (kwintesencja stylu tego autora); przy okazji wywiad z nim w temacie:
https://variety.com/2021/tv/global/paris-police-1900-canal-plus-studiocanal-belle-epoque-noir-1234887785/
Są już 2 sezony, a ja oczywiście wiem o wszystkim od Kuby Sytego i… od ponad roku nie mam kiedy obejrzeć :(
Wspomniałabym jeszcze obszerniej o Jam jest Legion (z nieodżałowanym Cassadayem na rysunkach), ale się zaczyna robić gruby offtop – nie ten wątek.

Co do obecności na Poznańskim Festiwalu Sztuki Komiksowej ( @Adolf): od jakichś 2 lat pojawiamy się tam właśnie OBOK stoiska Scream Comics, które (ciekawostka) było również obsługiwane przeze mnie… W nadchodzącym roku to pewnie się zmieni, ale obstawiam, że lokalizacja naszych stoisk będzie jednak ta sama.

Temat Pyrkonu to jest rzeka niestety, a dla mnie prywatnie dość smutna rzeka z falą wezbraniową, bo pamiętam Pyrkon w szkole na Dębcu sprzed ponad 20 lat, przy którym miałam ogromną przyjemność i zaszczyt współorganizować skromną część komiksową. Obecnie Pyrkon jest gigantyczną maszyną do robienia pieniędzy. I mamy świadomość, że dla niektórych wydawców jest to przysłowiowa żyła złota, ale… hm, u nas wygrywa PFSK :)

Offline dinogal

« Odpowiedź #14506 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 13:53:32 »
to jakaś nowa świecka tradycja że przedsprzedaż SL z rabatem ;) u mnie regularna

Offline dreamer36

« Odpowiedź #14507 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 14:40:38 »
to jakaś nowa świecka tradycja że przedsprzedaż SL z rabatem ;) u mnie regularna

Taaa - i akurat tyle mi brakło do darmowej wysyłki... i musiałem dobrać kolejny komiks :)

U mnie wjechała standardowa - cz-b okładek nie lubię, a ta czerwona jakaś taka... za czerwona :)

Teraz jeszcze Opowieści, Altor i...... ABC WARRIORS :)))))))) Można prosić o jakiś przeciek, czy październikowy termin jest niezagrożony? :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #14508 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 14:43:44 »
Miała być czerwona, ale regularna to jedyna, której nie ma wewnątrz. Dlatego taka moja decyzja.

Offline Liarus

« Odpowiedź #14509 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 15:04:58 »
Poszła czerwona.

Chce ABC warriors i Darkness. I Chyba coś jeszcze miało być z AD 2000.
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Wrzesień 2024, 15:15:22 wysłana przez Liarus »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14510 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:46:55 »
A co byscie chlopaki i dziewcyzny powiedzieli na taki komiks?

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline LukCook

« Odpowiedź #14511 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:48:19 »

Byłbym bardzo szczęśliwy.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14512 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:49:42 »
no to pogadam z autorem :)

Vae Victis - druk

Offline Dracos

« Odpowiedź #14513 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:53:44 »
Obejrzałem unboxing i nie dla mnie na 95%. Nic nie poradzę że z mangą jakoś mi wybitnie nie po drodze.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14514 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:55:42 »
nie nazwalbym tego manga - ale nie bede sie dowalal ;) - rozumiem skrot myslowy

swoja droga jestem na takiej grupie gdzie rysownicy szukaja wydawcow
niesamowite rzeczy ludzie robia

Vae Victis - druk

Offline tomek0810

« Odpowiedź #14515 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 17:23:38 »

Fascynująca jest droga twórcy do obrazu finalnego.

Offline Szekak

« Odpowiedź #14516 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 17:30:53 »
Jak tam wieści z frontu? Która okładeczka przoduje? ^^
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline parsom

« Odpowiedź #14517 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 17:38:53 »
Wiadomo kiedy Opowieści pojawią się w sprzedaży?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14518 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 18:51:07 »
Tak 15-16 pazdziernika

Vae Victis - druk

Offline Adolf

« Odpowiedź #14519 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 22:02:16 »
Co do obecności na Poznańskim Festiwalu Sztuki Komiksowej ( @Adolf): od jakichś 2 lat pojawiamy się tam właśnie OBOK stoiska Scream Comics, które (ciekawostka) było również obsługiwane przeze mnie… W nadchodzącym roku to pewnie się zmieni, ale obstawiam, że lokalizacja naszych stoisk będzie jednak ta sama.

Temat Pyrkonu to jest rzeka niestety, a dla mnie prywatnie dość smutna rzeka z falą wezbraniową, bo pamiętam Pyrkon w szkole na Dębcu sprzed ponad 20 lat, przy którym miałam ogromną przyjemność i zaszczyt współorganizować skromną część komiksową. Obecnie Pyrkon jest gigantyczną maszyną do robienia pieniędzy. I mamy świadomość, że dla niektórych wydawców jest to przysłowiowa żyła złota, ale… hm, u nas wygrywa PFSK :)

Ja na imprezach w Bibliotece jestem stałym bywalcem od ich najstarszych edycji. Stoisko Screamu zawsze ulokowane było przy automatach z przekąskami. Pewnie mijaliśmy się nie raz, tylko ja (psycho-)fanem Studia Lain zostałem dopiero w tym roku, gdy zobaczyłem zapowiedź The Darkness i całej reszty z Top Cow.

Pyrkon na Dębcu, a na Targach to dwie różne imprezy. Pyrkon nie jest zły jako masówka, ale dla pasjonatów jednej dziedziny lepsze są takie mniejsze spotkania. Wielu znajomych już odpuściło temat Pyrkonu, bo jednak kosmiczne ceny wejściówek i brak atrakcji dla boomerów robi swoje. W zeszłym roku gdyby nie Glukhovsky to sprzedałbym swoją wejściówkę. W tym roku to zamiast na Targi to wyjechałem w góry :)