@rapr: Już tak nie zachwalajmy tego Nury’ego, bo zaraz wyjdzie, że to całkiem dobry scenarzysta

Jako psychofanka dorzucam info o serialu pisanym przez FN, który to serial podobno pięknie się ogląda (kwintesencja stylu tego autora); przy okazji wywiad z nim w temacie:
https://variety.com/2021/tv/global/paris-police-1900-canal-plus-studiocanal-belle-epoque-noir-1234887785/Są już 2 sezony, a ja oczywiście wiem o wszystkim od Kuby Sytego i… od ponad roku nie mam kiedy obejrzeć

Wspomniałabym jeszcze obszerniej o
Jam jest Legion (z nieodżałowanym Cassadayem na rysunkach), ale się zaczyna robić gruby offtop – nie ten wątek.
Co do obecności na Poznańskim Festiwalu Sztuki Komiksowej ( @Adolf): od jakichś 2 lat pojawiamy się tam właśnie OBOK stoiska Scream Comics, które (ciekawostka) było również obsługiwane przeze mnie… W nadchodzącym roku to pewnie się zmieni, ale obstawiam, że lokalizacja naszych stoisk będzie jednak ta sama.
Temat Pyrkonu to jest rzeka niestety, a dla mnie prywatnie dość smutna rzeka z falą wezbraniową, bo pamiętam Pyrkon w szkole na Dębcu sprzed ponad 20 lat, przy którym miałam ogromną przyjemność i zaszczyt współorganizować skromną część komiksową. Obecnie Pyrkon jest gigantyczną maszyną do robienia pieniędzy. I mamy świadomość, że dla niektórych wydawców jest to przysłowiowa żyła złota, ale… hm, u nas wygrywa PFSK