Otwarcie rzeczywiście miał bardzo słabe, ale oceny są nie najgorsze:
IMDB 7.1,
Rotten Tomatoes powyżej 80%.
Zwiastun na Youtube pozytywnych do negatywnych 171k / 3,3k.
Jedna bardzo istotna rzecz. Nowa fala, te wszystkie zmiany, jadą na oparach kultowych dzieł z przeszłości. Tylko tak się nie da w nieskończoność, w końcu źródełko wyschnie. Ideolo będzie musiało szukać nowej ofiary, do pasożytowania.
Jeśli chcesz powiedzieć, że Disney ma klapy, bo filmy są kiepskiej jakości, to powiem Ci, że jedno wynika z drugiego. Ludzie nie chcą tylko zarabiać, chcą także realizować się, a jeśli wchodzi ideolo, to spora część odchodzi, szczególnie tych zdolnych, mogących łatwo zmienić pracę (np Cavill z Wiedźmina).
Gdyby było jak piszesz, to mielibyśmy merytokrację, a mamy inkluzywność i parytety.
Najsilniejsze lobby mają organizacje lewicowe. Nie spotkałem jeszcze, żeby jakieś korpo identyfikowało się z wartościami alt rightu, to byłoby samobójstwo. Korpo tworzą ludzie, jeśli w HR masz sympatyków, a nawet przedstawicieli konkretnych organizacji, jeśli najgłośniejszymi aktywistami w mediach społecznościowych są ludzie z konkretnych środowisk, to mogą wywierać presję na duże firmy.
To były filmy skierowane do konkretnego odbiorcy, który tych filmów chciał. Ja to oglądałem, pewnie Ty też oglądałeś, podobało się? No właśnie. To co się dzieje teraz, to np, wzięcie filmu Ghostbusters i przerobienie na jakieś gówno, którego nikt ze starych fanów nie chciał. Wzięcie Wiedźmina i przerobienie na jakieś gówno, którego ani fani książki, ani fani gry nie chcieli. Bo z inteligentnej prozy Sapkowskiego, gdzie problemy rasizmu były ukazane w sosie fantasy, zrobili Bronx. To samo zrobili z Tolkienem, elfy i hobbity czarnoskóre. Akurat w obu tych produkcjach, kolor skóry był na samym końcu problemów, serio. Czy tego oczekiwali fani tych uniwersum? Nie wiem, ale się domyślam.
wiele filmow z twardzielami rożnie sobie radzi - ale takie filmy tez wciąż powstają przecież - ostatnio oglądałem Pszczelarza
Widziałeś jaki był ostatnio największy hit na Netflixie? historia dziewczynki co pokonuje smoka

zawsze będą powstawać dobre i złe filmy i tu żadne ideololo nie mają nic to rzeczy bo to przemysł - mówimy oczywiście o popkulturze

- ludzie chcą czarnych skarpetek to się produkuje czarne a nie w serduszka

korporacje i lewicowość... - nawet nie wiem co napisać

no taki na przykłąd Amazon tak dba o prawa pracowników, że ja pierdziu

korporacje bardzie boją się kosztownych procesów niż idei alt rightu

to raczej system prawny ich trzyma trochę jeszcze w ryzach
ale załóżmy na chwilę Żwirku, że faktycznie korpo mają jakaś tajemną lewicową ideologię (chętnie się dowiem swoją drogą co to w ogóle znaczy w praktyce ) to chciałbym się dowiedzieć czemu ona ma służyć? Do czego chcą te korporacje doprowadzić? Nowy Porządek Świata? Dla mnie tam jest jeden cel zapisany w Excelu czyli kasa
no ale żeby było też coś o komiksach zerknijmy do lat 90-tych i wizerunku kobiet

spotkanie klubu seksoholików w Darkness