Autor Wątek: Sposoby czytania komiksów.  (Przeczytany 15325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warpath

Odp: Sposoby czytania komiksów.
« Odpowiedź #60 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 21:30:05 »
Ponoć Sony też sa dobre.

Potwierdzam, ja mam model WH-1000XM4 i bardzo sobie cenię ; )

Offline 79ers

« Odpowiedź #61 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 21:43:00 »
Czytacie w słuchawkach? Kiedyś dostałem Marshalla, ale o ile do słuchania muzyki perfekt to otoczenia nie słychać ani trochę i mus co jakiś czas wietrzyć uszy.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 21:46:01 »
Z zasady nie, ale czasem okoliczności nie sprzyjają. Np za oknem wściekły kosiciel traw czy inne tego typu atrakcje ;)

Offline Warpath

« Odpowiedź #63 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 21:53:33 »
A ja używam słuchawek do pracy, ale pochwalam wyciszenie :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 21:59:00 »
Nie czytam słuchając muzyki, bo nastrój muzyki wpływałby na to jak odbieram to, co czytam. Nie bardzo sobie wyobrażam słuchać takiej samej muzyki czytając Clowesa i czytając Rosę. Mógłbym sobie dobrać jakąś muzykę ewentualnie, ale to najpierw musiałbym przeczytać coś żeby wiedzieć jaka będzie pasować. A żadna muzyka nie będzie dla mnie neutralna klimatycznie.

Offline 79ers

« Odpowiedź #65 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 22:10:39 »
Jak skompletuję Blade Runnera to będzie wielkie czytanie z niezniszczalnym soundtrackiem Vangelisa.
PS. Jak wspomniałem przy lekturze obowiązkowo cisza, ale spróbujcie Blade Runnera i City Vangelisa, opcjonalnie Equinox lub Oxygen JMJarre'a.

Offline Leyek

« Odpowiedź #66 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 00:30:33 »
ja moge czytac komiksy tylko na lezaco, na siedzaco nie umiem :)

To zupełnie odwrotnie niż ja :) Tylko na siedząco. Do tego jak kiedyś próbowałem na leżąco to wychodziło, że na drugi dzień prawie nic nie pamiętałem z tego co czytałem (choć mogło to tez wynikać z faktu, że było to późno w nocy :) ).

Offline gashu

« Odpowiedź #67 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 13:52:19 »
Nie polecam czytania na leżąco, trzymając komiks na wyciągniętych rękach nad głową. Upuściłem sobie kiedyś w ten sposób pewnego "twardookładkowca" na twarz i przez kilka kolejnych dni chodziłem z piękną szramą pod okiem.
Nie wspominając o tym, że parę centymetrów w górę i może byłoby po oku  :(.

Offline komiks

« Odpowiedź #68 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 14:39:33 »
@gashu, bo miałeś nieprawidłową pozycję

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Saruman

« Odpowiedź #69 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 15:12:52 »

Offline komiks

« Odpowiedź #70 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 00:18:11 »
Wiem, że sporo osób ma pokaźną kolekcję nieprzeczytanych komiksów, w jaki sposób wybieracie który komiks przeczytać? Macie jakiś system, czy raczej to jest zachcianka chwili?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #71 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 08:20:33 »
Mam ochotę na jakiś komiks, podchodzę do półki, kartkuję...hmm... jednak nie. I szukam dalej. Kartkuję kilka komiksów. O, ten. Odchodzę. :)
Prawie zawsze biorę inny niż planowałem. :D

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #72 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:28:49 »
Czasami mam tak samo jak Death, że wybieram coś czego nie planowałem, ale są też dni, że jakiś tytuł za mną chodzi przez cały czas, myślę o nim w pracy, no i finalnie musi być przeczytany wieczorem.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Warpath

« Odpowiedź #73 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 11:08:50 »
Mam identycznie - kartkuję i decyduję last minute i często zaskakuję sam siebie, gdyż myślę, że mam ochotę na coś innego niż wybieram ; )

Wyjątek stanowi niejako lekkie "przymuszanie się" (jeśli można to tak nazwać) do przeczytania początkowych tomów serii, gdy na horyzoncie pojawia się w sprzedaży kolejny, a ja jeszcze nie wyrobiłem sobie opinii o ewentualnej kontynuacji. Wtedy coś wbija w kolejkę z buta i nie bierze jeńców :)

Offline nori

« Odpowiedź #74 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 09:37:22 »
Dokładnie, mam na coś ochotę, po to sięgam, a i tak często się okazuje, że w międzyczasie moja zachcianka się zmieni. Przy łóżku mam już stertę komiksów, które chcę przeczytać od razu, a i tak ta sterta non stop jest uzupełniana i modyfikowana. I obecnie strasznie skaczę, tutaj klasyka polska, w międzyczasie jakieś kaczki czy superhero, nawet manga się załapie.
Staram się także dłuższe historie / cykle łykać na raz, by mieć ciągłość i nie zastanawiać się, co tam wcześniej się wydarzyło, ale zdarza się, że jednak coś się wtryni między jednym a drugim tomem.