Autor Wątek: SPAWN 4 tomy za 800 zł, jak szybko się wyprzeda?  (Przeczytany 21316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: SPAWN 4 tomy za 800 zł, jak szybko się wyprzeda?
« Odpowiedź #45 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:37:50 »
Obstawiam, że z tym "półdublowaniem" to był taki przytyk/żart pod adresem pewnego usera.  :D

Offline Genzo

« Odpowiedź #46 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:47:57 »
Ja rozumiem sentymenty,  nostalgia i inne szmery bajery, ale serio Spawn ? W 2025 przy obecnym stanie rynku , gdzie naprawdę wychodzi multuuum dobrych rzeczy, ktoś chce wydawać kasę na takiego odmóżdżacza ?  ???
Nie szkoda wam kasy na to? To Pytanie do ludzi po 30,40tce, dla mnie Spawn był nudny jak miałem 15 lat, teraz jak mam 37, to nie chciałbym tego czytać, nawet jakby mi mieli za to płacić. Wolałbym już Savage Dragona, to podobno też głupie, ale tego w Polsce jeszcze nie było, więc prędzej bym sprawdził 🙂
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:49:54 wysłana przez Genzo »

Offline Szekak

« Odpowiedź #47 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:49:08 »
Cóż, to ja moze odpowiem w ten sposób - dzisiaj grałem w dooma z 1993 i w najbliższych tygodniach będę go przechodził w wolnych chwilach.
Piękno jest w oczach patrzącego.

« Odpowiedź #48 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:01:57 »
Tylko Doom to świetna gra mimo upływu czasu a Spawn zgadzam się z Genzo - nic szczególnego, od taki odmóżdżacz.
Stówkę, dwie może było by dać - ale 800zł? To już dla tych co naprawdę go lubią i nie mają co zrobić z nadmiarem kasy  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #49 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:52:43 »
Spawn szybko poleci, nakład pewnie nie będzie duży. Moim zdaniem wyprzeda się szybciej niż darkness. Nie żeby to było jakieś dobre, ale tak po prostu będzie. Sentyment na bank większy niż do darkness, które nie oszukujmy się scenariuszowo jest mega słabe.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #50 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:01:39 »
Sprzeda się szybko, może nawet bardzo szybko - do 24 godzin zejdzie. Będą stękać stękalscy że nakład za mały i że nie byli poinformowani, od roku nie słyszeli, przecież rodzinę mają i pracę, życie ich pochłania. Zupełnie tak jak teraz stękalscy stękają, że nie ma potrzeby wydawać, bo i po co, komu to potrzebne? Zdziwieni i oburzeni taką bezczelnością.

« Odpowiedź #51 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:21:36 »
Do 24h?
Ambitnie zakładasz, że znajdzie się prawie tysiąc ludzi gotów wyłożyć luźno 800zł na jeden komiks. Szczególnie, że jak widać nie wszyscy tutaj patrzą różowymi okularami nostalgii. A jak dodasz do tego limitki to będzie ponad tysiąc nawet. 800zł x 1000 sztuk daje 800tyś zł (sic!)  ja wiem, że to nie wszystko trafia do Lain, ale to są wielkie kwoty - zbyt duże, żeby to się wszystko sprzedało w dobę.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Szekak

« Odpowiedź #52 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:36:01 »
Tylko Doom to świetna gra mimo upływu czasu a Spawn...
Co ma dzisiejszym graczom do zaoferowania doom? Jak wygląda na tle obecnych gier? W czym jest świetny w dzisiejszych czasach? Co robi lepiej niż gry ktore ukazują się ostatnimi laty?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #53 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:36:35 »
Jeżeli ktoś chce coś kupić, a ktoś inny chce mu sprzedać, to co trzeba mieć w głowie żeby nazywać to "sektą"?
Określenie bardziej adekwatne do rynku kryptowalut. W temacie Spawna za 800 to na ten moment przekomarzanie i nie ma w tym nic złego. Jak ktoś szuka emocji to polecam konstruktywną krytykę  działań developerów w stolicy, zwłaszcza dyskusje na fb.

Offline Crono

« Odpowiedź #54 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:44:28 »
Myślę że wyprzeda się w 48 godzin, góra w kilka dni. Sam się zastanawiałem przez chwilę czy nie kupiłbym takiego pakietu, chociaż wiem że to paździerz straszny. Już w latach 90-tych miejscami męczyła mnie lektura tego komiksu.

Offline komiks

« Odpowiedź #55 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:07:44 »
Patrzę i oczom nie wierzę, większość głosujących - a jest ich całkiem sporo jak na komikspecową ankietę - uważa, że komiksy za 800 zł w komplecie, wyprzedadzą się przed premierą.  Odnoszę wrażenie, że jak już zauważył jeden z forumowiczów, nie chodzi o czytanie - tylko żeby wskoczyć do pociągu FOMO ze stacji Hype, zanim odjedzie, a dokąd jedzie, to już nieważne. Pożyjemy, zobaczymy, najpierw niech wyjdą te nowsze Spawny, zobaczymy z czym to się je.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline weiter

« Odpowiedź #56 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:19:14 »
Ech Spawn... pamiętam jak w 1997 poszedłem z żoną do kina na film.
Zeszyty z Semica kupowałem na bieżąco, do dziś leżą w szafie w idealnym stanie.
4 cegły za 8 stów?
Kupię, postawię na półce niech zbierają kurz.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #57 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:44:27 »
Cóż, to ja moze odpowiem w ten sposób - dzisiaj grałem w dooma z 1993 i w najbliższych tygodniach będę go przechodził w wolnych chwilach.

Bardzo dobra analogia.

Tylko Doom to świetna gra mimo upływu czasu a Spawn zgadzam się z Genzo - nic szczególnego, od taki odmóżdżacz.
Stówkę, dwie może było by dać - ale 800zł? To już dla tych co naprawdę go lubią i nie mają co zrobić z nadmiarem kasy  ;D

Kazdy Doom to odmóżdżacz, a stary to już od dawna tracący myszką paździerz. Na dzień dzisiejszy Spawn jest lepszym komiksem, niż Doom grą, i mówię to jako osoba zawsze gotowa grać w Diablo I i Baldura I, chociaż to nowsze gry. Ze starych fps-ow wolę Blood I, Hexen, Shadow warrior i trochę późniejsze Shogo. Chociaż królem jest Unreal i to się nie zmieni nigdy, no ale to już 98 rok.

Gneralnie nostalgia wystarczy by wymieść Spawna w krótkim czasie, bo sentyment jest teraz na fali. Retro gier, kanałów, książek o retro i hołdów składanych epoce lat dziewięćdziesiątych i osiemdziesiątych jest co nie miara. Ludzie tęsknią i wzdychają do tego.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:58:49 wysłana przez Horyzont Snu »

Offline Cringer

« Odpowiedź #58 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:49:13 »
Mam tylko nadzieję że inni wydawcy nie pójdą tą drogą. Nie chciałbym aby próg wejścia w jakieś serie wynosił 800zl i albo bierzesz pakiet albo wcale.

Offline 79ers

« Odpowiedź #59 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 19:54:52 »
Następny będzie Prince Valiant w 17tomach - tylko w pakiecie.