Autor Wątek: Sideca  (Przeczytany 138506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tuco

Odp: Sideca
« Odpowiedź #390 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 11:59:25 »
Tez czekam na 4 tom Martwego...
dopisuję się do kolejki czekających. czekając, czytam powoli po raz któryś pierwszy album. Loisel jest mistrzem rozpoczynania opowieści! polecam w przysłowiowym międzyczasie sięgnąć po "Parszywego drania" z LiT-u.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #391 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 16:59:52 »
Mam zasadę, że  od oszustów i krętaczy  nie kupuję, także niech sobie w dupę wsadzą te cudne zapowiedzi i czwarty tom Wielkiego Martwego. Nieważne jakie mam parcie na przeczytanie tego, ale jak ktoś mnie robi jawnie w chuja to złotówki ode mnie nie zobaczy.  Wolę poczekać 20 lat aż ktoś to wyda od nowa może dożyję, a jak nie to i tak co miesiąc wychodzi tyle zajebistych komiksów, że czytania mi nie zabraknie.

Offline Motyl

« Odpowiedź #392 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 19:09:20 »
Nie łudziłbym się, że nagle pojawi się ostatni tom WM. Była szansa, że inny wydawca przejąłby ten tom, ale Sideca zablokowała. Aby cokolwiek wydać, najpierw muszą znaleźć tłumacza, a później dać mu do przeczytania poprzednie trzy tomy, aby tłumaczenie było w miarę jednolite. Jak znajdą takiego ktosia, to może jak nie zabraknie prądu i papieru, coś wydadzą. A może stracą prawa do tego tytułu i w końcu wyda go ktoś inny. Oby. Szybciej Carrefour pociśnie kolejną kolekcję, niż Sideca coś puści :)

Online Szekak

« Odpowiedź #393 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 19:21:12 »
Skad pewnosc, ze materialy jeszcze nie zostaly przetlumaczone?

Wielki martwy 7-8 to tomy zamykające serię?
Może nie powinienem tego wyjawiać, ale co mi tam :) - w październiku Glenat przekazał im materiały do tych tomów ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Motyl

« Odpowiedź #394 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 19:22:12 »
Skad pewnosc, ze materialy jeszcze nie zostaly przetlumaczone?

Może zostały. Na pewno nie przez tłumacza poprzednich tomów. Zobaczymy, kogo znaleźli z łapanki, jeśli tak jest.

Offline Konrad

« Odpowiedź #395 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 19:58:10 »
Niedawno gdzieś na FB mi mignęło, że ktoś pytał i dostał od nich odpowiedź, że 4 tom Wielkiego Martwego ma być "na przełomie października/listopada, a na pewno do końca listopada".
Skoro już wznowili pozostałe tomy to ten chyba też w końcu musi wyjść

Offline tuco

« Odpowiedź #396 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 20:11:38 »
Niedawno gdzieś na FB mi mignęło, że ktoś pytał i dostał od nich odpowiedź, że 4 tom Wielkiego Martwego ma być "na przełomie października/listopada, a na pewno do końca listopada".
Skoro już wznowili pozostałe tomy to ten chyba też w końcu musi wyjść
też tak myślę. patrząc na to, jak zachowywało się  Manzoku/Sideca na przestrzeni minionych lat, można przypuszczać, że w pierwszej kolejności pchną Martwiaka. co by o nich nie mówić, zawsze starali się kończyć zaczęte rzeczy, inna rzecz, że często nie bardzo im to wychodziło.

Online Leyek

« Odpowiedź #397 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 20:34:11 »

Ale nie wiadomo, którego roku ;)

Offline Gryllen

« Odpowiedź #398 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 22:38:40 »
Jest już jakiś preorder? Fajne zapowiedzi, biorę chyba wszystko.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 23:16:10 »
Tak, już jest, razem z drugim tomem TMNT od Fantasmagorii.

Offline Death

« Odpowiedź #400 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 23:18:54 »
Hehe;)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #401 dnia: Nd, 18 Wrzesień 2022, 04:22:02 »
O kur**. Że mną jest już nie dobrze. Byłem pewien, że powoli zbliża się dzień zaduszny, a tu się okazuje, że są okolice Wielkanocy i początek kwietnia :-X to który mamy rok, bo już się gubię?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Nd, 18 Wrzesień 2022, 12:09:39 »
Zolwie trzeba kupic bo tez poszatkowane mnie niestety przez forme wydania nie zainteresowaly.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #403 dnia: Nd, 18 Wrzesień 2022, 13:24:07 »
Tak, już jest, razem z drugim tomem TMNT od Fantasmagorii.

I cyk zamówione  ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Leyek

« Odpowiedź #404 dnia: Nd, 18 Wrzesień 2022, 21:21:03 »
@Rodrigues ciesz się, chyba kupiłeś jedne z ostatnich egzemplarzy, bo mi już nie wyszukuje :/
Ale znając politykę tych wydawnictw pewnie będzie szybko dodruk :)