Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1099471 razy)

AngryDisabledNoises i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline skil

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5505 dnia: Dzisiaj o 12:39:05 »
Giuseppe Bergman - fajne to, czy tylko dla amatorów golizny?

Dla mnie komiks genialny i najlepsze co stworzył Manara. Dekonstukcja komiksu przygodowego. Trzeba być gotowym, że fabuła nie ma ciagu przyczynowo-skutkowego. To raczej zbiór nieprawdopodobnych, często surrealistycznych przypadków spotykających tytułowego bohatera, które stanowią pretekst do rozważań na temat sztuki, fantazji i iluzji, ludzkiej natury. Mamy tu zabawę językiem komiksu, łamanie czwartej ściany itp. Więc nie dla każdego.

A i to nie jest erotyk. To komiks stworzony z miłości do opowiadania historii i tego medium, a nie do kobiet tym razem ;)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 12:44:42 wysłana przez skil »
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline donT

« Odpowiedź #5506 dnia: Dzisiaj o 12:39:21 »
Ten kto odpowiada za typografie w Wydrazonych Ziemiach zasluguje na kare chlosty.
Sam komiks jest zajebisty. Goraco polecam.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #5507 dnia: Dzisiaj o 12:42:09 »
Kolejne wydawnictwo wchodzi mocniej w limitki? Widzę ze ten Slainowy rak zatacza coraz szersze kręgi.
[/Quake]
Wyszedł komiks, dla fanów to najważniejsze. A co za problem ze jest w jednej, trzech czy pięciu okładkach, to sobie ktoś kupi jaka mu się podoba. A może jak ktoś ma fioła to sobie kupi i wszystkie pięć, kto mu zabroni. Mi na przykład w ogóle nie robi że komiksy są w iluś tam okładkach. Jak trafia w mój gust to kupuję albo najtańsza wersję, albo jak bardzo mi podchodzi okładka to tą która mi się podoba.