Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1101510 razy)

thecrow21, Gustavus_tG, wazon i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4950 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 17:39:28 »
Jest tak jak piszesz. To te świstki z soboty. Na początku też ich nie połączyłem z obiecanym exlibrisem.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Alienus66

« Odpowiedź #4951 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 17:47:13 »
Taki śmieszny podpis to raczej psuje reputację autora tego komiksu. Byłoby mi wstyd takiego bohomaza pierdyknać ołówkiem swoim potencjalnym fanom. Chociaż jakiś malutki wrys i już by to inaczej wyglądało a to takie z łaski od niechcenia wygląda
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Wrzesień 2024, 17:49:01 wysłana przez Alienus66 »

Online michał81

« Odpowiedź #4952 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 18:00:53 »
Michał pozwól, że Cię wyręczę bo to co Scream odstawił to nawet nie wiem jak nazwać - żart?
dzięki

Offline PabloWu

« Odpowiedź #4953 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 18:14:38 »
Że też nie wstyd im za ten chłam dodawany do komiksu brać jakiekolwiek pieniądze. Serio, warto było dla tych 3 tysięcy więcej ?  ??? Ostatni raz dałem się nabrać na te pseudo ekskluzywne dodatki. I fakt, przy tej chałturze grafiki do Lovecrafta wyglądają jak ferrari.

Offline Archie

« Odpowiedź #4954 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 18:29:22 »
Ja pierdolę, wstydu nie mają
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4955 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 18:58:47 »
Taki śmieszny podpis to raczej psuje reputację autora tego komiksu. Byłoby mi wstyd takiego bohomaza pierdyknać ołówkiem swoim potencjalnym fanom. Chociaż jakiś malutki wrys i już by to inaczej wyglądało a to takie z łaski od niechcenia wygląda

Musiałby zrobić 150 malutkich wrysów. A podczas Pyrkonu nie miał zbyt dużo czasu. Także taki pomysł raczej odpada.
Podpisy ołówkiem też w sumie normalna rzecz. No i sam podpis Ledroita jest wszędzie taki sam ;).

Ale wszyscy oczekiwali raczej czegoś takiego zamiast zakładki (zwłaszcza po Screamie):

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline LukCook

« Odpowiedź #4956 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 19:05:28 »
Musiałby zrobić 150 malutkich wrysów. A podczas Pyrkonu nie miał zbyt dużo czasu. Także taki pomysł raczej odpada.
Podpisy ołówkiem też w sumie normalna rzecz. No i sam podpis Ledroita jest wszędzie taki sam ;).

Ale wszyscy oczekiwali raczej czegoś takiego zamiast zakładki (zwłaszcza po Screamie):

Tak ja po 'Ex Libris' liczyłem na coś zupełnie innego niż podpisana zakładka.

Offline Dracos

« Odpowiedź #4957 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 19:08:57 »
Widzę, że wydafcom w Polsce zaczyna być za dobrze, wchodzą na wyższy poziom robienia klienta w ... (wstawić dowolne).

Nawet nie tyle klientów co klientów którzy są skłonni kupować extra wydania. (powiększone, z zakładką, z grafiką, z dodatkowymi stronami itd...) W komiksowej niszy oni stanowią kolejną niszę i jest ich pewnie około 300-400 w całym kraju, a i tak wydawcy nie traktują ich poważnie.

Offline 79ers

« Odpowiedź #4958 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 20:16:39 »
Trochę jak zaopatrzeniowcy w dużych firmach, którzy dali się ogłupić handlarzom na branżowych targach, łykają jak pelikany to co chciano im sprzedaż, a cieszą się jak dzieci, że dostali breloczek, długopis albo pendriva z logo dostawcy.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4959 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 21:35:23 »
To co, może nowa ankieta? ;)

Kto z polskich wydawców miał bardziej wywalone na czytelników z okazji tegorocznej emefki?
- Egmont za nie wysyłanie zamówionej Broni X?
- Manadioca za nie wysyłanie zamówionych zakładek?
- Kultura Gniewu za bieda-grafiki Lovecrafta?
- Scream za bieda-exlibris w Requiem?

i honorable mention jak co roku...
- Timof za niefoliowanie komiksów? :D

Offline volker

« Odpowiedź #4960 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:23:38 »
Egmont za jubileuszowe wydanie Jonka Jonki i Kleksa 1 w wydaniu poniżej progu czytelności.

Offline Midar

« Odpowiedź #4961 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:30:13 »
Jeszcze Mucha, za kadry w stylu „połącz kropki” i zagadki typu „znajdź drugą połowę rozkładówki”.

Offline Death

« Odpowiedź #4962 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:41:30 »
Widzę, że wydafcom w Polsce zaczyna być za dobrze, wchodzą na wyższy poziom robienia klienta w ... (wstawić dowolne).
Chyba faktycznie te trzeba stworzyć tę statuetkę psa szczekającego... tylną częścią ciała, dla najgorszego wydawcy roku. A nawet jeśli nie statuetkę, to zrobimy głosowanie. Przypomnijcie mi w grudniu. Będzie głosowanie. I tak co roku.

Offline Goka

« Odpowiedź #4963 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:51:57 »
To co, może nowa ankieta? ;)

Kto z polskich wydawców miał bardziej wywalone na czytelników z okazji tegorocznej emefki?
- Egmont za nie wysyłanie zamówionej Broni X?
- Manadioca za nie wysyłanie zamówionych zakładek?
- Kultura Gniewu za bieda-grafiki Lovecrafta?
- Scream za bieda-exlibris w Requiem?

i honorable mention jak co roku...
- Timof za niefoliowanie komiksów? :D
Panie zapomniałeś o Taurusie i statuetce za całokształt

Offline Death

« Odpowiedź #4964 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 23:03:52 »
Chłopie, tam będzie więcej nominowanych niż do nagrody dla najlepszego. :)