Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1101490 razy)

Todo, Gustavus_tG, wazon i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4935 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 16:13:42 »
Co do integrali to kojarzę że na FB pisali że tak będą wydawać stąd moja ciekawość jak to widzą dalej. Jak się uda to z góry dziękuję

Potwierdzili, że najpierw jadą z integralami francuskimi. Co będzie później nie wiadomo. Zapewne wynik sprzedaży integrali będzie decydujący dla dalszego losu serii.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Dracos

« Odpowiedź #4936 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 16:31:47 »
Potwierdzili, że najpierw jadą z integralami francuskimi. Co będzie później nie wiadomo. Zapewne wynik sprzedaży integrali będzie decydujący dla dalszego losu serii.

Dziękuję bardzo za zapytanie się i za fakt że nie wyleciało Ci z pamięci :)

Offline burberry

« Odpowiedź #4937 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 09:52:09 »
Nestor Burma - super, mam wszystkie tomy dotychczas wydane i to jedna z moich ulubionych obecnie serii. Fantastyczne rysunki Tardiego i klimatyczne historie kryminalne noir w powojennym Paryżu. Czego chcieć więcej? Czyta się to świetnie, naprawdę zachęcam do zapoznania się z serią :).

Czy ktoś mógłby napisać coś więcej o Kronikach, które mają być wydane? Okładka jest intrygująca.

Offline Leyek

« Odpowiedź #4938 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 22:31:30 »
Wystarczy zamowic i numerowana grafika z pofpisem jest juz w srodku albumu.

Wrzuci ktoś fotkę jak ta grafika z Requiem t. 3 wygląda i jak jest duża. I czy podpis to nie bohomaz jak w Lovecrafcie? ;)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4939 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 08:40:04 »
Jak dostanę, to wrzucę, na razie Gildia nie wykazuje cech życia w zakresie kilku moich zamówień, w tym Requiem.

Online michał81

« Odpowiedź #4940 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 08:43:38 »
Wrzuci ktoś fotkę jak ta grafika z Requiem t. 3 wygląda i jak jest duża. I czy podpis to nie bohomaz jak w Lovecrafcie? ;)
Kupiłem na emefce. Nie będę pisał jakiego słowa użyłem jak otworzyłem komiks i zobaczyłem jak to wygląda. Wrzucę na wieczór aby każdy mógł ocenić.

Offline LukCook

« Odpowiedź #4941 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:08:45 »
Kupiłem na emefce. Nie będę pisał jakiego słowa użyłem jak otworzyłem komiks i zobaczyłem jak to wygląda. Wrzucę na wieczór aby każdy mógł ocenić.

Michał pozwól, że Cię wyręczę bo to co Scream odstawił to nawet nie wiem jak nazwać - żart?

Jak zobaczyłem, że ich 'Ex Libris' to zakładka z podpisem wykonanym ołówkiem  :-\ naprawdę co tutaj się stało. Ołówek to chyba po to, żeby sobie zmazać i ładniejszą parafkę postawić. Przy tym dziadostwie to karta od KG z parafkami to mistrzostwo.

Ujęcia tej żenady (z drugiej strona jest pusta - biała):

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4942 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:12:47 »
Przez ten świstek nie dostanę Broni X. Opylało się...
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4943 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:52:34 »
Nauczka dla mnie na przyszłość, żeby takich gówienek nie zamawiać (na pewno od Kultury Gniewu ani Screamu bo złapałem się na oba "kolekcjonerskie rarytasy").

To już wolę zamówić kolejny komiks od Spórny, który wrys odstrzeli taki, że mucha nie siada.

Offline Leyek

« Odpowiedź #4944 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:54:51 »
Słabizna straszna. Dobrze, że podpytałem przed ew. zakupem.
Kurde wydrukowanie jakiegoś printa nawet w A5 już nie mówię o A4 by ich kosztowało 50 groszy, może zeta więcej. Więc przy nakładzie 150szt. nawet zaokrąglijmy w górę max. 200 zł. A jak biorą za tą wersje 25 zł więcej to mają z tego wydania ponad 3,5k extra. No ale to Scream.

Offline parsom

« Odpowiedź #4945 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:55:23 »
Widzę, że wydafcom w Polsce zaczyna być za dobrze, wchodzą na wyższy poziom robienia klienta w ... (wstawić dowolne).

Offline Death

« Odpowiedź #4946 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 16:05:43 »
Ej no, grafiki do Lovecrafta to przy tym Ferrari. Poza tym tam słabe są podpisy, a nie same grafiki, ale to już chyba nie jest wina wydawnictwa Kultura Gniewu, tylko sami autorzy sobie stawiali takie krzyżyki.

Offline Brvk

« Odpowiedź #4947 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 16:08:28 »
No kiepsko wygląda taki gratis. Zniechęca do udziału w kolejnych takich akcjach. Ciężko będzie decydować się na zakup w ślepo, a nie chciałbym przegapić wartościowego dodatku, jeśli kiedyś taki się trafi. Bo - załóżmy - ogłoszą monografię Manary z grafiką i podpisem mistrza. Jako zadeklarowany fan chętnie dam się w takim przypadku naciągnąć, ale nie chciałbym otrzymać w zamian litery M maźniętej ołówkiem na kartce. A wszystko zmierza w tę stronę.

Ps. Byłbym zapomniał - kiedy monografia Manary?😁

Offline Midar

« Odpowiedź #4948 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 16:25:09 »
Od długiego czasu wszystkie limitki SC były bez żadnych dodatków, gratisów, grafik, etc., a potrafiły szybko znikać, pomimo tego, że były droższe. Dlatego, zapowiedź grafiki traktowałem jako ciekawostkę i nie nastawiałem się na nic wielkiego.

Offline Itachi

« Odpowiedź #4949 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 17:23:07 »
Przez ten świstek nie dostanę Broni X. Opylało się...

Teraz skojarzyłem, że Autor dostał te świstki w sobotę na pyrkonie w czasie kiedy miał rysować na strefie autografów, także nie dziwię się że poleciał po bandzie i zrobił to w ekspresowym tempie. Druga sprawa że mi byłoby głupio oferować coś takiego, słaby projekt, wykonanie itd. Jak napisałem @Leyek przygotowanie normalnej grafiki z fajnym motywem nie zajęłoby więcej niż kilkanaście minut.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?