Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1099723 razy)

ryba, Michał i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4815 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 15:34:28 »
Czytałem wszystkie. Najlepsze to Niewidzialna granica, Pochyłe dziecko, Wieża i Brusel, ale pozostałe też są świetne. Zacząłbym od tego: https://www.gildia.pl/komiksy/522107-mroczne-miasta-niewidzialna-granica

Offline Sędzia

« Odpowiedź #4816 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 15:54:09 »
Jaki jest Wasz ranking komiksów z serii Mroczne Miasta?
Chcę sobie powoli zebrać tę serię. Część mam, a nie chciałbym się od razu zniechęcić jakby coś było słabsze, a nie będę wszystkiego kupować od razu, komiksy z tej serii są dosyć drogie.

Ja bym na Twoim miejscu nie kierował się rankingiem, tylko dostępnością. Niektóre tomy niedługo wymiecie i być może już nie wrócą.

Pochyłe dziecko i Droga do Armilli w sklepie Screamu już są niedostępne. Dodruk Wieży jest niedostępny na gildii - a tu miał być mniejszy dodruk. Co ciekawe jest dostępne pierwsze wydanie.

Ewentualnie napisz do Screamu żeby Ci powiedzieli co mają na wyczerpaniu.

Offline Midar

« Odpowiedź #4817 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 19:04:05 »
Jeśli dobrze pamiętam wspominali kiedyś że ten album muszą wydać w takim formacie, wymóg licencjodawcy
Wymóg narzucony SC. Miałem go dzisiaj w ręku, świetnie wydany.

Offline mappy

« Odpowiedź #4818 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 16:24:28 »
Porównywał ktoś te dwa wydania Wieży? Spore różnice i czym się różnią? Scream na FB nie pomaga niestety...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4819 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 17:53:56 »
Nie kojarzę, żeby była rozmowa o tym, że nowe wydanie Wieży ma różnić się czymś od starego. Skąd ten pomysł mappy?
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Brvk

« Odpowiedź #4820 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 17:58:45 »
Miała być korekta korekty 😉 Też chciałbym wiedzieć, czy zmiany są jakieś istotne.

Offline Death

« Odpowiedź #4821 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 18:05:12 »
W Wieży mają być delikatne poprawki merytoryczne w dodatkach. I tyle. Jeśli ktoś ma pierwsze wydanie, to niczego nie trzeba wymieniać.

Offline Masonna

« Odpowiedź #4822 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 11:30:38 »
A czy ktoś wie kiedy można się spodziewać nowego wydania "Gorączki urbikandryjskiej"? To ma być w kolorze, prawda?
Komary rypią...

Offline Death

« Odpowiedź #4823 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 11:34:25 »
W kolorze. A najnowsze ploteczki są takie, że ma być format i twarda okładka jak w Nemo. I niby ma już nie być dodruków innych tomów.

Offline Lobo

« Odpowiedź #4824 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 11:52:43 »
I to jest zła wiadomość że twarda okładka, już mi się odechciało zakupu :/

Offline Szekak

« Odpowiedź #4825 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:04:48 »
Zbyt dobre komiksy, by rezygnowac z takiego powodu...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Warpath

« Odpowiedź #4826 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:16:27 »
W kolorze. A najnowsze ploteczki są takie, że ma być format i twarda okładka jak w Nemo. I niby ma już nie być dodruków innych tomów.

Ale skąd pomysł, by akurat ten tom z podstawowego cyklu nagle miał inne technikalia? Przecież Wieża była dodrukowana z odzwierciedleniem obowiązującego standardu.

Offline LukCook

« Odpowiedź #4827 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:19:58 »
Ale skąd pomysł, by akurat ten tom z podstawowego cyklu nagle miał inne technikalia? Przecież Wieża była dodrukowana z odzwierciedleniem obowiązującego standardu.

Jeżeli ma nie być dodruków tomów z miękką okładką, to może teraz wszystkie tomy wyjdą w twardej?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #4828 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:22:16 »
Jeżeli ma nie być dodruków tomów z miękką okładką, to może teraz wszystkie tomy wyjdą w twardej?

wątpliwe, dodruk Wieży już był w mniejszym nakładzie, wiedzą jaki jest na to rynek i podejrzewam że po prostu nie ma potrzeby dodrukowywać kolejnych tomów.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4829 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 13:51:06 »
Nie wiem, czy będą dodruki wszystkich tomów. W Warszawie wydawca mówił, że walczylli z twardą okładka Nemo i przegrali. A teraz twórcy chcą do kolorowej wersji też twardą, na co nasi próbują wynegocjować miękką. Jednak szansę są małe. Dlatego te twarde są wymogiem.

Przy okazji w czasie rozmowy Benoit skrzywił się na wydanie Manzoku i chwalił obecne. Jednak nie spytałem o okładki.