Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1101030 razy)

kostuch i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4755 dnia: Pt, 29 Marzec 2024, 11:20:54 »
Zacznijmy od przeprosin za opóźnienie Incala. Komiks wydrukowany, prace introligatorskie trwają. Czekamy na info od drukarni po przerwie świątecznej, ale liczymy, że dostawy ruszą pod koniec przyszłego tygodnia.

Do druku tymczasem trafił pierwszy ze spin-offów Mrocznych miast- Wspomnienia ... Okładka poniżej, premiera pewnie jeszcze w kwietniu.

Potwierdzamy, że scenarzysta serii będzie gościem Komiksowej Warszawy, więc kupujcie, czytajcie i przybywajcie po autografy.

« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Marzec 2024, 11:24:11 wysłana przez vision2001 »

Offline Midar

« Odpowiedź #4756 dnia: Pt, 29 Marzec 2024, 11:23:11 »
A skoro już o gościach. Oliver Ledroit przyjął zaproszenie na Pyrkon. Także w czerwcu przybywajcie po wrysy do Poznania.
W maju/ czerwcu premiera kolejnego duala Requiem jak i drugiego tomu Trzeciego oka... Dużo cyferek....🙂

Dobrych wieści ciąg dalszy. Na Komiksowej Warszawie premiera podwójnego albumu (Young Lion- Old Tiger). I o tym już wspominaliśmy.
Natomiast dziś możemy już potwierdzić, że Gyula Pozsgay- rysownik obu albumów będzie gościł podczas KW i robił wrysy na naszym stoisku.

« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Marzec 2024, 11:29:13 wysłana przez Midar »

Offline Leyek

« Odpowiedź #4757 dnia: Pt, 29 Marzec 2024, 11:37:38 »
Szkoda, że Ledroit nie na Komiksowej Warszawie, a na "spędzie" gdzie komiksy są 3 czy 4 w kolejności.

Offline bosssu

« Odpowiedź #4758 dnia: Pt, 29 Marzec 2024, 12:07:45 »
Dla mnie jest dziwne, że w drugim integralu spinającym tomy (3-4) są okładki z wydań tomów 8 i 11?
W czeskim drugim integralu mają całkiem inną okładkę.
https://www.megaksiazki.pl/ksiazki/388130-requiem-upiri-rytir-2.html
a ta co jest z tomu 8- pojawia się dopiero w trzecim
https://www.megaksiazki.pl/komiksy/2837189-requiem-upiri-rytir-3.html

Online volker

« Odpowiedź #4759 dnia: Pt, 29 Marzec 2024, 12:16:25 »
Wrys w Sha to moje marzenie, chyba się wybiorę do Poznania.

Offline starcek

« Odpowiedź #4760 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 14:00:08 »
Ślepy jestem i nie mogę się doszukać informacji - czy tomy 7-8 Metabarona to już koniec tej serii? Nie wiem, czy już można robić maraton czytelniczy. ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline michał81

« Odpowiedź #4761 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 14:41:34 »
Ślepy jestem i nie mogę się doszukać informacji - czy tomy 7-8 Metabarona to już koniec tej serii? Nie wiem, czy już można robić maraton czytelniczy. ;-)
Chyba tak było to zapowiadane i powiedzmy że dostaniesz w miarę satysfakcjonujące zakończenie wątków, ale wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby seria mogła być kontynuowana, ale będzie musiała ona wtedy iść w innym kierunku.

Offline starcek

« Odpowiedź #4762 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 17:50:48 »
Dzięki, no to w takim razie ruszę z czytaniem. I oby było lepsze od Synów El Topo...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #4763 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 19:38:18 »
Dzięki, no to w takim razie ruszę z czytaniem. I oby było lepsze od Synów El Topo...

O to chyba niezbyt trudno, bo synowie to było dno i pięć metrów mułu.

Metabaron daje radę. Nic specjalnego, ale to więcej tego samego. Jak komuś pasowała Kasta, to nie powinien być niezadowolony, chyba że poczuje przesyt.

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #4764 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 13:26:33 »
Wiadomo może kiedy (i czy w ogóle) rusza przedsprzedaż Kasty 5-8 na gildii?

Online Lobo

« Odpowiedź #4765 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 15:00:39 »
Już ruszyła tylko jakiś błąd jest przy tej pozycji a gildia nie raczy poprawić
Wiadomo może kiedy (i czy w ogóle) rusza przedsprzedaż Kasty 5-8 na gildii?

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #4766 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 20:33:02 »
Pojawiła się możliwość składania zamówień :)

Offline khomaniac

« Odpowiedź #4767 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:16:35 »
A wiadomo co z Incalem? Premiera niby wczoraj, a dalej nie ma na magazynach.

Generalnie dużo opóźnień widzę od Scream.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #4768 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 13:18:25 »
A wiadomo co z Incalem? Premiera niby wczoraj, a dalej nie ma na magazynach.
Premiera miała być 25.03. Zamawiałem jeszcze w lutym w Róbmy Dobrze i dwa tygodnie temu pisali mi, że w Screamie uzyskali informację o opóźnieniu po stronie drukarni, a komiks ma być po Wielkanocy (w pierwszym, najdalej drugim tygodniu). Zazwyczaj jestem bardziej cierpliwy, ale ten pieruński Incal wstrzymuje mi wyjątkowo smaczną paczkę (Wieża, Toppi i Donżon), której czekam jak kania dżdżu.

Online roble

« Odpowiedź #4769 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 14:56:58 »
Premiera miała być 25.03. Zamawiałem jeszcze w lutym w Róbmy Dobrze i dwa tygodnie temu pisali mi, że w Screamie uzyskali informację o opóźnieniu po stronie drukarni, a komiks ma być po Wielkanocy (w pierwszym, najdalej drugim tygodniu). Zazwyczaj jestem bardziej cierpliwy, ale ten pieruński Incal wstrzymuje mi wyjątkowo smaczną paczkę (Wieża, Toppi i Donżon), której czekam jak kania dżdżu.

z doświadczenia wiem że ten sklep nie jest demonem prędkości.. Obstawiam że dostaniesz paczkę dwa tygodnie później niż gdybyś zamówil na gildii.. Może tydzień jak będziesz miał szczęście.. To jest sklep dla wyjątkowo cierpliwych..  :)