Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1095088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dreamer36

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5250 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 12:38:05 »
Też zamówiłem w przedsprzedaży na Atomie Tomb Raider Colosall Edition vol. 1 - nie mam pierwszych tomów (przespałem zakupy wtedy i się rozeszły dwa pierwsze, to trzeci już odpuściłem) więc czwartego nie kupię tym bardziej. Jeszcze pewnie byłbym skłonny może anulować to zamówienie, gdyby była jasna deklaracja, że zrobią dodruki całości (o które ludzie się domagają od dłuższego czasu), a takie pierdololo i sranie w banie, że zobaczą jaki będzie odzew, ile będzie chętnych itp. to jest totalny brak szacunku - wiedzą, że ludzie to chcą (już pomijając wtopy z tytułami i papierem), to powinno być ogłoszenie tomu czwartek wraz z dodrukiem całości. I teraz co - kupię czwórką licząc, że zrobią dodruk, a potem znowu będą zbywać klientów latami. Niech się gonią z tym tytułem. Kupuję od nich trochę rzeczy (np. Requiem, które uwielbiam), ale w przypadku Tomb Raidera mają u mnie ogromny minus za podejście do wydania i do klientów...

Offline Takesh

« Odpowiedź #5251 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 13:46:31 »
Ja nie kupiłem Tomb Ridera z uwagi na ich wydanie. A chciałem. Ale za taką fuszerkę płacić nie będę. Mam stare amerykany w dobrym stanie i wystarczą, aż ktoś wyda u nas jak Studio Lain The Darkness. Bieda wydania przestałem wspierać swoim portfelem.

Offline nori

« Odpowiedź #5252 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 13:54:59 »
Takesh tylko szkoda, że tak mało komiksiarzy głosuje portfelem.

Offline Takesh

« Odpowiedź #5253 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 15:33:44 »
Ja tak głosuję od jakiegoś czasu. Scream i Mucha są u mnie na cenzurowanym. Zanim coś od nich kupię czekam na opinie. A serie też już odpuściłem. Znaczy nowe. U mnie miarka się przebrała przy tomach East of West i X-Static. Mam je po angielsku, więc nie potrzebuje ich. Mimo to polskie wydania z chęcią kupuję, ale koniec z bublami.

Offline Konrad

« Odpowiedź #5254 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 20:32:58 »
W Tantisie pojawił się artbook Manary za 177,9zł, czyli 41zł taniej niż w Gildii (219zł)
https://tantis.pl/manara-miedzy-rzeczywistoscia-a-fantazja-p3610951?utm_source=google&utm_medium=cpc (przekierowanie z google)
Darmowa dostawa z kodem "dziendobry" od 89zł.
Można jeszcze zbić kuponem w InpostPay (-10zł).

Offline Brvk

« Odpowiedź #5255 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 20:46:41 »
 Tyle czekania od pierwszej zapowiedzi i taki manewr w dniu,  w którym wreszcie Gildia wysłała zamówienie. Pięć dych psu w ...

(A ktoś tam pisał, że Gildia to też już dyskont. 😃)

Offline rrudy102

« Odpowiedź #5256 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 22:29:50 »
To zrób zwrot na gildii (jest darmowy - wysyłasz na własny koszt, ale zwracają) i kup z tej promocji.

Cebula musi być silna w narodzie :D

Offline Gazza

« Odpowiedź #5257 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 12:03:40 »
Nie nazywałbym cebulą chęci zakupu w dobrej cenie. Jeśli już to "cebulowe" są marże w niektórych sklepach.

Offline dziku77

« Odpowiedź #5258 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 17:38:25 »
Dzisiaj odebrałem paczkę z artbookem Manary,
sprawdzę dopiero wieczorem po pracy.
Ma już ktoś? Jak ocenacie?

Offline Midar

« Odpowiedź #5259 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 17:54:14 »
Oceń, opisz, wrzuć fotki. Jestem bardzo ciekaw.

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #5260 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 19:22:12 »
Preorderowales czy zamawiales juz po premierze? Wydawca mnie zapewnial ze kazdy egzemplarz z preorderu z gildii bedzie z exlibrisem

Dzisiaj odebrałem Requiem,.Preorder z 13 lutego i w moim egzemplarzu nic nie widzę. To tyle w kwestii obietnic.

Offline kostuch

« Odpowiedź #5261 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 20:51:04 »
Dzisiaj odebrałem Requiem,.Preorder z 13 lutego i w moim egzemplarzu nic nie widzę. To tyle w kwestii obietnic.

Tez dzis dostalem razem z artbookiem Manary. I tez w srodku pusciutko.
Theory mode on
Bylo 150 z i 50 bez. Ja widze to tak ze te egzemplarze ktore wyjezdzaly wczesniej byly wzbogacone o ten exlibris natomiast my pomimo tego ze zamawialismy w preordererze dostalismy egzemplarze z tej puli uzupelniajacej ktora niedawno byla dostepna przez chwile na stronie bo wysylka byla dopiero teraz.
Gildia niekoniecznie musiala wiedziec o tej dodatkowej zawartosci, zreszta na karcie produktu takiej informacji nie bylo wiec do nich 0 pretensji
Theory mode off

Podsumowujac - wyjebka na exlibrisie plus satysfakcja z przeplacenia 50 ziko za Manare w preorderku :)

Offline Death

« Odpowiedź #5262 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 21:42:21 »

« Odpowiedź #5263 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 22:16:44 »
  Nie mam pojęcia jak z Requiem bo tym razem wziąłem normalną okładkę, ale z tym Manarą to faktycznie tak średnio. Wziąłem w przedsprzedaży gdzieś tam w okolicach jak się pojawiło do kupienia a teraz się okazuje, że nawet na allegro jest taniej.

Offline roble

« Odpowiedź #5264 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 09:46:35 »

napiszę krótko, kupować póki dostepne, dla takich publikacji warto żyć..  :)
Nic więcej nie powiem bo nie mogę pozbierać języka z podłogi..
Wizualnie bez wad, tekstów nie czytałem jeszcze..  ;)

mistrz, wg. mnie w top10 twórców komiksowa na ziemi.. Kocham..  :)

ps. hallo Scream, może dostanę jakiś rabacik za reklamę?  ;)