Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1101595 razy)

Castiglione i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Itachi

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5025 dnia: So, 19 Październik 2024, 23:28:19 »
Nie wiem co Wy macie do tych kolorów  ;) Plansze wyglądają ok.

W tej edycji rocznicowej chyba właśnie chodzi o zawarcie dwóch wersji oraz dodatków w jednym wydaniu. Także tego, dla każdego coś się znajdzie.

Fajna rzecz się szykuje, ale 90% komiksów Screamu omijam szerokim łukiem ze względu na cenę. Mam już takie trio Wydawców, dzięki któremu mój portfel jest zdrowszy, a ja z czasem się przyzwyczaiłem na tyle, że jakoś nie brakuje mi tych pozycji.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline michał81

« Odpowiedź #5026 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 08:25:40 »
3-as számú üzenet. (Chyba poprawnie piszemy po węgiersku? Może autor skomentuje sam i poprawi). Czyli news numer 3 z frankfurckich targów.
Oto okładka gotowego albumu numer 3 autorstwa Gyuli Pozsgaya. Szwajcarski wydawca oryginalny czeka na tom 4 autora. Ma być gotowy we wrześniu 2025. My w tym czasie tłumaczymy trzeci. I lecimy potem  podwójnym wydaniem z oboma tomami w październiki lub listopadzie 2025.

Offline keram2

« Odpowiedź #5027 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 16:03:00 »
Chętnie dowiedziałbym się coś więcej o polityce wydawniczej Screamu, bo czegoś tu nie rozumiem.
Oto od paru lat posiadają licencje na takie tytuły jak Maksencjusz, Buck Dany (lotniczy) i jeszcze chyba parę innych i ciągle nic, nie można się ich doczekać.
A tu nagle wyskakują z tytułami o których wcześniej nie było mowy, nie mam nic przeciwko tym komiksom, ale wolałbym aby najpierw spełnili dawne zapowiedzi.
O seriach przerwanych (np. Dampierre) już nie wspominam.

Online tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #5028 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 16:16:01 »
Dampierre wciąż do kupienia. Data wydania 01.09.2016. Z drugiej strony wydali kompletny run Swolfs’a (rysunki) .
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline LukCook

« Odpowiedź #5029 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 07:09:04 »
Newsów z Targów Książki we Frankfurcie, ciąg dalszy.
Wasz i nasz ukochany Olivier Ledroit.
Mamy już przyklepany artbook "Świat wróżek" jego autorstwa (dwa tomy w jednym), który uzupełni planowany już wcześniej artbook "Piękności nocy" ("Belles de nuit").
Komiksy to podwójny album Xoco (wspominany kilkanaście dni temu) plus info, że ostatni album Requiem ukaże się we Francji w połowie przyszłego roku, mamy więc nadzieję, zamknąć serię pod koniec 2025 r.

Offline nori

« Odpowiedź #5030 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 07:26:32 »
Wiadomo może, czy to nowe wydanie Klika będzie pełne, czy nadal ocenzurowane?

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #5031 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 08:36:30 »
Czytałem to środkowe dawno temu. Ledroit może fajnie rysuje, ale te historyjki są strasznie denne.

Offline Ragnar

« Odpowiedź #5032 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 11:43:38 »
Wiadomo może, czy to nowe wydanie Klika będzie pełne, czy nadal ocenzurowane?
A to wydanie Taurusa było cenzurowane?

Offline Midar

« Odpowiedź #5033 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 12:38:03 »
Z tego, co wiem, nie było. Zawierało między innymi sceny seksu z pieskiem, które wcześniej były ocenzurowane.

Offline Koalar

« Odpowiedź #5034 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 12:41:45 »
Tam autor w porównaniu do pierwotnego wydania zrezygnował z przynajmniej jednej sceny erotycznej (a była to bodaj scena kazirodztwa + pedofilii). Uznał, że nie chce tego w swoim komiksie (być może za namową wydawcy). Można powiedzieć, że była to cenzura, bardziej autocenzura. Nie wydaje mi się, żeby później postanowił wrócić do tej sceny. Ale co jest konkretnie w tym wydaniu, to trzeba by spytać Scream.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline nori

« Odpowiedź #5035 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 12:43:51 »
Zgadza się, i ta scena niezbyt w sumie pasuje do całego komiksu, ale do uzupełnienia dodatków idealnie by się nadawała. Póki co, nie mieliśmy na naszym rynku oficjalnego pełnego wydania.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #5036 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 13:59:48 »
Scena seksu z psem?
Kazirodztwo?
Pedofilia?
Obrzydliwe.

Gdzie można kupić?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #5037 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 17:51:27 »
Newsów frankfurckich ciąg dalszy. Mamy podomykane umowy z Image na Lady Mechanikę (po zmianie europejskiego operatora praw autorskich.).
Tłumaczenia w toku.
Wrzucamy okładki wydań francuskich, bo to one były bazą do naszych polskich. Skończyliśmy na ich tomie 4 (nasza trójka).
Połączymy widoczne na dole piątkę i szóstkę w jeden, potem tom 7 w całości i tom 8 widoczny na dole, uzupełnimy o tom o intrygującym tytule Devil in the lake, który dopiero się tworzy,
Czyli dojdą 3 tomy do wydanych u nas 3. Chcemy wszystkie wydać do końca 2025.

Offline michał81

« Odpowiedź #5038 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 18:07:26 »
Super, że udało im się popchnąć sprawy z Lady Mechaniką, bo z Image nigdy nie wiadomo, ale i tak wyjdzie dwa lata przerwy od ostatniego tomu.

Offline Midar

« Odpowiedź #5039 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 18:08:14 »
I ostatni news wydawniczy po targach książki we Frankfurcie. Coś dla fanów Mrocznych miast i talentu Francoise'a Schuitena.
Mamy już umowę na integral Les Terres creuses (Opustoszałych ziem), epickich nowel sci-fi autorstwa Luca i Francoisa Schuitenów.
Prawie 180 stron zapierającyvh dech w piersiach rysunków i przedstawień fikcyjnych odległych światów, konstruowanych jak to u Francoisa, z niezwykłą geometryczno-architektoniczną precyzją. Choć jest i miejsce na akwarele i świat niczym z obrazów Salvatora Dali.
Przypominamy, że w grudniu kolorowa wersja Gorączki urbikandyjskiej oraz premierowa  Dwunastka (12 la Douce).

« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Październik 2024, 18:13:09 wysłana przez Midar »