Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 343881 razy)

Offline starcek

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1950 dnia: Wt, 06 Czerwiec 2023, 22:44:53 »
Marszand jak zawsze w formie. "Koncept magazynu polega na..". On już na zawsze poległ z polskiego. I te potworki typu "Witamy Państwa w 42 numerze" i "wiele,wiele innych rzeczy".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Deg

« Odpowiedź #1951 dnia: Wt, 06 Czerwiec 2023, 23:11:07 »
Ja bym dał po prostu "braci Graniaków", bez żadnego "duetu". Prosto, krótko, na temat.
Ryzykowne, wspominając braci Wachowskich :P
This is my truth, tell me yours.

Online tuco

« Odpowiedź #1952 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 00:08:01 »
"duetu Graniak" też brzmi tak sobie, choć może i co do czego jest poprawnie, ale można by jakoś "ładniej" zapisać np. "duetu braci (?) Graniak" czy nawet "duetu Graniak-Graniak". Pewnie i "-ów" do nazwiska można dodać.
wchodzisz na grząski grunt. nie mam pojęcia (i w zasadzie nawet nie bardzo chcę mieć), co oznacza termin "Duet Graniak", ale do tej pory naliczyłem już w Garuleksie trzech Graniaków (Andrzej, Paweł i Mikołaj), więc to taki duet jeno chyba z nazwy, bardziej może nawet trio "łojciec, wuj i stryjo". myślisz, że jednak bracia?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1953 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 16:55:10 »
Wygląda na to że 42 numer od Labrum będzie szybciej niż Garuli ;) (chociaż obaj mają dar do opóźnień)

W tym numerze znajduje się w całości album HITLER, którego autorem jest Pascal Croci. Poprzez postać Adolfa Hitlera Pascal Croci oferuje czytelnikowi prawdziwe zanurzenie się w mroki ludzkiej duszy. W tym komiksie wykorzystano różnorodne źródła, które nadają refleksji wielką głębię i spójność: przesłuchanie Irmy Grese, fragmenty Mein Kampf, dziennik Anne Franck, korespondencja wymieniana między firmą Bayer a komendantem Auschwitz, Żydem Süss czy wywiad z Léonem Degrelle. Sugerowane są również sceny z najważniejszych filmów tamtego okresu, Shoah Claude'a Lanzmanna czy The Old Gun Roberta Enrico.

https://www.gildia.pl/komiksy/565618-relax-42-labrum
https://www.gildia.pl/komiksy/565619-relax-42-labrum-okladka-limitowana
https://www.gildia.pl/komiksy/565620-relax-41-labrum-okladka-specjalna (błąd w numerze ;)

Offline Death

« Odpowiedź #1954 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 16:59:36 »
Brak Zgredów 2, to nieporozumienie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1955 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 17:04:45 »
Ciekawe czy okładka limitowana jest niespecjalna a okładka specjalna jest nielimitowana.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1956 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 18:13:08 »
Ciekawie (?) się zapowiada 'artykuł' w numerze: "Wojna o RELAX" ;)

Offline Death

« Odpowiedź #1957 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 20:48:48 »
Relax napisał w komentarzu na Facebooku, że będzie wydawać albumy Zgredów. :)
Mam nadzieje, że potrójne jak Conana.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1958 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 13:23:45 »
Da się gdzieś online kupić Relax taniej, czy tylko w Empiku (z kodem)?

Offline Brvk

« Odpowiedź #1959 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 18:22:24 »
Relax napisał w komentarzu na Facebooku, że będzie wydawać albumy Zgredów. :)
Mam nadzieje, że potrójne jak Conana.

I to mi się akurat nie podoba. Wydaję spore pieniądze na magazyn, a potem niektóre rzeczy i tak przyjdzie zdublować. Jak się ma prawo do albumów to albo ciśniemy do końca w magazynie, albo od razu wydajemy w albumach.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1960 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 17:34:05 »
Wiemy, że czekaliście!
Jako że pokochaliście przygody Starych Zgredów opublikowane w 40 i 41 numerze naszego RELAX-u, śpieszymy donieść, że będą one kontynuowane!
Ci z Was, którzy przeczytali najnowszy numer RELAX-u wiedzą, że już na lipiec przygotowujemy dwa pierwsze tomy w osobnych albumach. Będą dostępne w dwóch wersjach okładkowych, miękkiej oraz twardej.
Premiery miękkich wersji przewidziane są na 07.07.2023, twardych natomiast na 20.07.2023.
Szykujcie się na dawkę solidnych emocji, które z pewnością zaserwują Wam Pierrot, Mimile oraz Antoine!
Zamówienia przedpremierowe możecie składać tutaj:

TOM 1: https://labrum.pl/produkt/stare-zgredy-tom-1/
TOM 2: https://labrum.pl/produkt/stare-zgredy-tom-2/

Fajnie, że jest opcja wyboru okładki, oczywiście kupię w miękkiej.

I to mi się akurat nie podoba. Wydaję spore pieniądze na magazyn, a potem niektóre rzeczy i tak przyjdzie zdublować. Jak się ma prawo do albumów to albo ciśniemy do końca w magazynie, albo od razu wydajemy w albumach.

Całkowicie się nie zgadzam. Tak działają magazyny, są różne rodzaje komiksów i co się spodoba najbardziej, wychodzi w albumach. Tak było zawsze na całym świecie. Tak było również w przypadku Świata Komiksu i jest to całkowicie naturalne. Słabo to by było, gdyby magazyny blokowały wyjście czegoś w albumach, na szczęście tak nie jest.

Offline martin685

« Odpowiedź #1961 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 17:51:44 »
Fajnie, że jest wybór, bo twarda okładka dla tomu 56 stron to dla mnie abstrakcja. Ale jednak szkoda że nie zdecydowali się na zbiorcze, chociażby po 2 tomy. Bo cena 40 PLN za taki album średnio atrakcyjna.

Online tuco

« Odpowiedź #1962 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 18:09:26 »

Fajnie, że jest wybór, bo twarda okładka dla tomu 56 stron to dla mnie abstrakcja. Ale jednak szkoda że nie zdecydowali się na zbiorcze, chociażby po 2 tomy. Bo cena 40 PLN za taki album średnio atrakcyjna.
a ja bym powiedział, że bardzo dobrze, że tomy są wydane rozdzielnie. bo wtedy nie ma takich dylematów:

Również cena (+50% za twardą okładkę) sprawia, że wybór jest dosyć prosty.
Nigdy nie dogodzi się wszystkim, nie ma bata! Np. gdybym ja był wydawcą, to po puszczeniu jedynki w Relaksie, dałbym opcję pojedynczaki na cienko + twardy zbiorczak  :). Ale i tak sądzę, że jest całkiem nieźle

Offline Leyek

« Odpowiedź #1963 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 19:12:26 »
Fajnie, że puścili jedynkę i dwójkę osobno. W takim razie nie ma dylematu i można "1" mając magazyn śmiało odpuścić. Sam komiks jak dla mnie to taki przyjemny średniaczek (kolega @Death jak zwykle przesadza z entuzjazmem ;) ) więc jak będzie gdzieś poza ich sklepem dostępny to "2" zakupię. Bo 40 zł + wysyłka to jednak przesada.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1964 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 19:18:59 »
Fajnie, że puścili jedynkę i dwójkę osobno. W takim razie nie ma dylematu i można "1" mając magazyn śmiało odpuścić. Sam komiks jak dla mnie to taki przyjemny średniaczek (kolega @Death jak zwykle przesadza z entuzjazmem ;) ) więc jak będzie gdzieś poza ich sklepem dostępny to "2" zakupię. Bo 40 zł + wysyłka to jednak przesada.

No tam największy plus to to, że głównymi bohaterami są starzy ludzie. Jest to dość oryginalne. Ale zgadzam się całkowicie, że po prostu solidny średniak. Pasowałby do portfolio LiT.