Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 345178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1830 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:47:14 »
Mogę pisać tylko za siebie, ale ja osobiście nie miałem problemu z obecnością samego komiksu wewnątrz.
Wątpię, żeby inni mieli, i nie widzę też, żeby gdziekolwiek było to wprost napisane w tym wstępniaku. Może zacytuj proszę zdanie, które o tym świadczy, bo ja nie potrafię go wyłuskać. Miałem problem z posągowym ryjem Adolfa na okładce zestawionego z nazwą magazynu, który niefortunnie w tym wypadku nazywa się "RELAX". Mi to nie fituje. Estetycznie wygląda jak mokry sen chłopców zamawiających 5 piwek i tyle. Nie wiem jak byłoby z Dżingis-Chanem, nie było takiej sytuacji, więc nie muszę tego rozważać.

"W numerze z Hitlerem być nie chcemy, ale bez Hitlera w magazynie się pojawimy". Jest to wzięte w cudzysłów, co sugeruje dość dokładny cytat, do tego liczba mnoga wskazuje na jakąś kolektywną decyzję, nie zaś na zbiór indywidualnych. Jeśli tak napisany wstępniak wprowadził mnie w błąd to przepraszam. Weto samej okładki jestem w stanie zrozumieć i na pewno bym swojego komentarza nie napisał gdybym to odebrał tak, że chodzi tylko o okładkę. Choć nadal jest to postać historyczna, o której komiks znajduje się w magazynie i mnie ta okładka nie razi, ale to jest bardzo subiektywne i rozumiem.

Offline holcman

« Odpowiedź #1831 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:52:05 »
Coś tam o tej sprawie wiem i problemem nie był komiks o Hitlerze (takie się w Polsce ukazywały), więc wstępniak wprowadza w błąd. Problemem była okładka z jebitnym portretem Hitlera i napisem Relax. Wyglądało to - wiem, bo widziałem - jak biuletyn naziolski z okazji urodzin wodza.

Offline tuco

« Odpowiedź #1832 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:06:45 »
Problemem była okładka z jebitnym portretem Hitlera i napisem Relax. Wyglądało to - wiem, bo widziałem - jak biuletyn naziolski z okazji urodzin wodza.
no paczpan, a mnie to wygląda bardziej na rozbuchane ego niedowartościowanego artysty, który w dodatku błysnął niedocenionym skojarzeniem odmiennej konotacji dwu symboli popkultury.
[żeby nie było, nie mam pojęcia, kto rysował okładkę z motorem, no i czy to aby na pewno ten artysta strzelił fochem]

Być może rysownicy, wśród których byłem również ja, wykazali się przewrażliwieniem - nie wykluczam tego.
rzekłbym, że przewrażliwienie jest tak dalece idące, że aż majaczy na horyzoncie z przeciwnej strony.
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:09:23 wysłana przez tuco »

Offline holcman

« Odpowiedź #1833 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:10:25 »
no paczpan, a mnie to wygląda bardziej na rozbuchane ego niedowartościowanego artysty, który w dodatku błysnął niedocenionym skojarzeniem odmiennej konotacji dwu symboli popkultury.
[żeby nie było, nie mam pojęcia, kto rysował okładkę z motorem, no i czy to aby na pewno ten artysta strzelił fochem]
rzekłbym, że przewrażliwienie jest tak dalece idące, że aż majaczy na horyzoncie z przeciwnej strony.

Mnie to wygląda na to, że lubisz wypowiadać się w tematach, o których masz blade pojęcie :-)

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1834 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:15:29 »
Żeby tak jeszcze ciasteczka aborcyjne na konwentach z małymi dziećmi Wam przeszkadzały, Wy hipokryci. A jakoś o protestach w tej kwestii nie słyszałem.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1835 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:15:50 »
@Jaszczu Ja rozumiem decyzję artystów i ode mnie szacun. Pewne rzeczy eksponowane po prostu denerwują pisząc delikatnie. Tak okołotematycznie nigdy bym nie kupił Do Adolfów, ta swastyka na grzbiecie jednego tomu by mnie tak niesamowicie wkurwiała za każdym razem jakbym spojrzał na regał, że od razu pasuję.

Offline tuco

« Odpowiedź #1836 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:17:54 »
Mnie to wygląda na to, że lubisz wypowiadać się w tematach, o których masz blade pojęcie :-)
tak? przypomnij jakiś przykład, proszę.

Jeśli masz większe pojęcie (a jestem przekonany, że możesz mieć), to skoro przedmiot stał się sprawą publiczną, uświadom mnie proszę. być może zmienię zdanie, ale przypuszczam, że nie sądzę.
[oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie podasz szczegółów, więc powyższe zdanie ma wartość wyłącznie zaczepną]

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1837 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:20:09 »
Miałem problem z posągowym ryjem Adolfa na okładce zestawionego z nazwą magazynu, który niefortunnie w tym wypadku nazywa się "RELAX". Mi to nie fituje. Estetycznie wygląda jak mokry sen chłopców zamawiających 5 piwek i tyle.
Poprzednia okładka prezentowała orgazm faceta po kopulacji z żabą. I fitowała.

Offline tuco

« Odpowiedź #1838 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:21:05 »
@Jaszczu Ja rozumiem decyzję artystów i ode mnie szacun. Pewne rzeczy eksponowane po prostu denerwują pisząc delikatnie. Tak okołotematycznie nigdy bym nie kupił Do Adolfów, ta swastyka na grzbiecie jednego tomu by mnie tak niesamowicie wkurwiała za każdym razem jakbym spojrzał na regał, że od razu pasuję.
to w takim razie powiedz, jak przechowujesz swój egzemplarz Mausa? grzbietem do ściany? w tekturowym pudełku po butach? bez okładki?

aaa... a może nie kupiłeś, bo nie będziesz czytać czegoś, na co potem musiałbyś patrzeć przez resztę życia, to w takim razie nie było tematu

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1839 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:21:20 »
Żeby tak jeszcze ciasteczka aborcyjne na konwentach z małymi dziećmi Wam przeszkadzały, Wy hipokryci. A jakoś o protestach w tej kwestii nie słyszałem.

Kolego, pierwszy raz słyszę o jakichś ciasteczkach aborcyjnych, więc jeśli ten "hipokryta" jest skierowany do mnie, to odwołaj to grzecznie, proszę.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1840 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:23:13 »

Hahahaha, ziomek, ty to serio napisałeś? :D

Offline holcman

« Odpowiedź #1841 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:25:35 »

Ja protestowałem! Bo żadnego dla mnie nie zostawili!

Offline holcman

« Odpowiedź #1842 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:26:53 »
tak? przypomnij jakiś przykład, proszę.

Jeśli masz większe pojęcie (a jestem przekonany, że możesz mieć), to skoro przedmiot stał się sprawą publiczną, uświadom mnie proszę. być może zmienię zdanie, ale przypuszczam, że nie sądzę.
[oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie podasz szczegółów, więc powyższe zdanie ma wartość wyłącznie zaczepną]

Przykład masz 4 posty wyżej. Wszystko, co miałem do powiedzenia w sprawie napisałem.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1843 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:29:28 »
to w takim razie powiedz, jak przechowujesz swój egzemplarz Mausa? grzbietem do ściany? w tekturowym pudełku po butach? bez okładki?

aaa... a może nie kupiłeś, bo nie będziesz czytać czegoś, na co potem musiałbyś patrzeć przez resztę życia, to w takim razie nie było tematu

Jak tobie jebutna prawdziwa swastyka na regale nie przeszkadza to już twoja sprawa, ja bym na to nie mógł patrzeć. Maus ma trochę inną grafikę z tego co pamiętam.

Offline greg0

« Odpowiedź #1844 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 16:39:37 »
A wyobrażasz sobie np. magazyn  "Życie na gorąco" z płonącym Ryszardem Siwcem na okładce?
Ważne żeby narzekać...