Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1680 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 18:13:19 »
niefajnie odpowiadać samemu sobie, ale skoro czasem ktoś podwędza "modyfikuja", to w zasadzie nie mam wyjścia.

z cyklu ZNAJDŹ 10 RÓŻNiC, podpowiem, że chodzi głównie o szczegół w okolicach prawego dolnego rogu fotki:

Nie powiększyłem i myślałem, że o kod kreskowy Ci chodzi :) i się dziwiłem na co komu kod na plakacie/reklamie :)

Offline tuco

« Odpowiedź #1681 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 18:37:57 »
Nie powiększyłem i myślałem, że o kod kreskowy Ci chodzi :) i się dziwiłem na co komu kod na plakacie/reklamie :)
jak zwykle, niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. sory
[wyjaśnię, żeby się już bardziej nie kompromitować:]
Oba konkurencyjne pisma pokazały na ostatnich stronach okładek reklamę tej samej imprezy, tylko że z jednej reklamy można się domyślić, że jednym z partnerów jest Relax z Labrum, a z drugiej, że Relax PCA. co w sumie być może się nie wyklucza, ale na pierwszy rzut oka wyglądało, jak gdybym naraz był w dwu równoległych światach.... /takietam..... nie było temata!/

Offline Leyek

« Odpowiedź #1682 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 20:55:29 »
Relax od PCA nr 39 - wziąłem na Gildii przy -30% bo ten szort Fonta kusił, ale drugi raz nawet za 10 zł bym tego nie wziął.

Co to jest za g*wno (a podane niby jako towar premium). Na poziomie po przekartkowaniu Font, Wyrzykowski (choć wielkim fanem jak kolega @Death nie jestem :), dla mnie jest poprawny i tyle ), parę stron od Gedeona i na końcu Deduktor wygląda przyzwoicie, czyli łącznie ze 40 stron. Reszta to jak z jakiegoś półamatorskiego zina. A "Zasrana planeta" to już poziom poniżej dna. Przy tym Ojciec Rene to wyrafinowana lektura.
Nie liczę komiksów Hermanna (wiadomo klasa) i Kuberta, bo to kontynuacje czyli dla nowego klienta zupełna strata miejsca.

A jak teraz ogłosili konkurs na komiks nawet od amatorów to pewnie może być jeszcze gorzej. Niech to dziadostwo upada jak najprędzej.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1683 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:53:18 »
"Zasrana planeta"? Hahaha, a czyje to jest? 😀

Offline Leyek

« Odpowiedź #1684 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 17:56:29 »
Kacper Dudek / Tomek Niedźwiedź

Chcieli być chyba śmieszni, ale nie wyszło. Nie każdy jest Walaszkiem.
Postaram się wrzucić Ci potem fotki, to aż 3 strony.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1685 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:37:05 »
To napawajcie się tym dziełem :)

Jakość zdjęć gówniana, ale dostosowałem się do treści :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1686 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:43:16 »
Srogie piguły. Ale ty uważaj, bo zaraz jakiś pozew pójdzie od marszanda :P

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1687 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:49:49 »
Osz ty w życiu! :o Poza wszystkim totalnie nie spodziewałbym się tego typu komiksu po magazynie redaktora Garuli :o Myślałem, że hołduje twórczości bardziej klasycznej. Rysunkowo jest to intrygujące!

Offline Tom17

« Odpowiedź #1688 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 18:59:42 »
Mam teorię, że twórcy tego "dzieła" to tak naprawdę agenci Labrum, którzy dzielnie walczą by na rynku został ten jeden prawdziwy Relax.

Offline Midar

« Odpowiedź #1689 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 19:04:32 »
Co, za gówno! Ale, jak się nie ma czym wypełnić numeru…

Offline tuco

« Odpowiedź #1690 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 19:46:14 »
Próbuję od jakiegoś czasu (dla zaspokojenia własnej ciekawości, więc subiektywnie obiektywnie:) oceniać zawartość każdego z nowych relaxów, stosując mniej więcej podobne kryteria - dodaję lub odejmuję małe punkciki, a następnie porównuję do poprzednich not (by zachować jakąś w miarę rozsądną miarę, heh).
No i wychodzi mi, że oba numery #39 to najsłabszy poziom po rozłamie, z tym że ten (#39) najsłabszy Labrulax znacznie wyżej niż najmocniejszy (#37) Garulax.
Gdyby nie te zagraniczniaki (mocno!) pocięte na odcinki, to Garulax zatonąłby dla mnie już po najnowszym numerze. Tylko że w koncepcji magazynu dla mnie pierwszą rolę grają nowe szorty nad starymi serialami. W ogóle ciągnięcie kolejnych albumów serii w relaxie to jakieś nieporozumienie, rozumiem puścić coś na wabia, by zachęcić więcej niż tylko dotychczasowych fanów jakiegoś autora, wypromować coś w magazynie, a nie traktować go jako miejsca publikacji albumów w odcinkach, które uzupełniane są wypełniaczem w postaci naprawdę śmieciowych rzeczy (tak naprawdę ta Zasrana planeta wcale nie jest najsłabszą pozycją Garulaxów, jeszcze gorszy jast totalnie bełkotliwy Deduktor, czy też kolejna adaptacja wikipedii pt. Za wolność i ojczyznę <- to nawiązanie do najgorszych tradycji starego PRLowskiego relaxu. Nie lepsza jest "publicystyka",... ech, szkoda nerwów)

To jedno: Garulax idzie raczej szybko na dno, i XYN z nim! gorzej, że Labrumex też wpada w jakieś błotniste koleiny. jeden marszand wyskoczył z pokładu, następny słynny znawca komiksu zstąpił z nieba i nas oświeca. no i być może ktoś uznał, że stare węgierskie Horvathy to jakaś unikatowa rzecz i koniecznie trzeba u nas to wznowić, a najlepiej nie coś nieznanego, ale dokładnie to, co Polacy już znają, bo zaczytali na śmierć.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1691 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 19:50:39 »
Stopka kojaży mi się z wejściówką deadpoola. Ale to raczej marne naśladownictwo niż szukanie inspiracji. Do dupy z taką sraka.

Offline starcek

« Odpowiedź #1692 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 19:51:18 »
Ten drugi znawca to przecież z gwiazd czyta, horoskopy stawia i dlatego wie, co wydawać. 
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1693 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 20:32:49 »
Szukałem w Wolframie czy nie ma w nim kadru z konkursu. Rzuciłem na łóżko, ułożyło się tak jak na zdjęciu. Młody przyszedł i do mnie: "O ładnie ich ubrałeś w nogi" :)

Offline keram2

« Odpowiedź #1694 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 20:41:53 »
no i być może ktoś uznał, że stare węgierskie Horvathy to jakaś unikatowa rzecz i koniecznie trzeba u nas to wznowić, a najlepiej nie coś nieznanego, ale dokładnie to, co Polacy już znają, bo zaczytali na śmierć.

Rozmawiałem na stoisku Labrum o komiksach węgierskich, powiedzieli, że puścili "Lanę ..." ze względu na kilka ocenzurowanych kadrów.
Ja ze swej strony mówiłem, że jeśli chcą publikować komiksy węgierskie to powinny to być nieznane u nas rzeczy, a nie reedycje z czasów prl, np. na Węgrzech wyszło kilka adaptacji polskich powieści (Krzyżacy, Czarne sombrero, Czarna bandera i coś jeszcze) i wolałbym coś z tego niż powtórki.
Powiedzieli, że jest to pewien pomysł.