Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 345142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tuco

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1260 dnia: Cz, 06 Styczeń 2022, 12:48:38 »
Ja wczoraj byłem zobaczyć, ale nie było - na stronie też brak.
Widział już ktoś w Empiku nowy Relax?
ze swojego doświadczenia (jak dotąd wszystkie Relaxy i MH kupione w okolicznych empikach) mogę powiedzieć, że nie miało sensu nawiedzanie sklepów, zanim na empik.com nie pojawił się nowy numer. na razie echo w temacie R#36.
no i zawsze była obsuwa czasowa w stosunku do informacji od prenumeratorów, że już mają.

Z drugiej strony, takie nawiedzanie empików w poszukiwaniu nowego numeru przypominało mi czasy słusznie minione - wówczas codziennie po szkole robiłem rundę po księgarniach (w tym MPiK) w poszukiwaniu czegoś nowego do przeczytania, czasem 1-dniowy brak obchodu skutkować mógł brakami nie do nadrobienia (nie miałem znajomości w księgarniach, a moi starzy nie mieli teczki w kiosku)

Offline kv

« Odpowiedź #1261 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 10:03:26 »
Żeby nie było, że maniak, to odwiedziłem jeden empik przy okazji wyprawy do innego sklepu. Był obok to tam zaszedłem  ;)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1262 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 14:15:14 »
Ja serdecznie p****ę Relax od początku ale nowy numer będzie pierwszym jaki kupię ze względu na obszerny artykuł o Andreasie. No i nie będę ukrywał, że awantura wokół tytułu nie zachęca do dalszego kupowania ale jeżeli już to pewnie czasami wesprę portfelem ten 'fałszywy' Relax, pozbawiony błogosławieństwa guru ;)

Mam w d***e Relax z polskimi twórcami. Nie dostrzegam na tym polu niczego ciekawego.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1263 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 19:22:15 »
A powiedzcie, jeśli wiecie, czy ten Relax #36 domyka wszystkie rozpoczęte serie?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1264 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 19:36:04 »
A powiedzcie, jeśli wiecie, czy ten Relax #36 domyka wszystkie rozpoczęte serie?

Jeśli dobrze pamiętam, to po poprzednim tylko Valerian był niedomknięty, więc w tym najnowszym numerze powinien być koniec. Nie sądzę też żeby zaczęli jakąś nową, bo chyba by bardziej reklamowali. No, ale nie mam jeszcze tego numeru, więc nie trzymaj mnie za słowo.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1265 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 19:48:25 »
Niedomknięty jest jeszcze Tajfun - Tytan reakcji i Bler (tu ciężko stwierdzić)

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1266 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 19:51:04 »
OK, ale jeśli jest tak jak piszesz, to w moim odczuciu nie wiem jaki jest sens ciągnięcia dalej tego projektu przez gościa z Labrum pod nazwą "Relax". Magazyn komiksowy ze śladową ilością polskich komiksów może się nazywać jakkolwiek, bo co to ma niby wspólnego z tym starym "Relaxem". Nawet jeśli prawnie racja jest po stronie Labrum, to ja i tak na miejscu tego gościa olałbym przepychanki z panem marszandem i kreował jakąś nową markę.

Offline tuco

« Odpowiedź #1267 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 21:11:05 »
olałbym przepychanki z panem marszandem i kreował jakąś nową markę.
ALFA

Offline turucorp

« Odpowiedź #1268 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 21:53:19 »
ALFA

Jasne, wszystko niech zniszczą  :-\
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline tuco

« Odpowiedź #1269 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 21:57:45 »
nie podpuszczaj, bo sam zarejestruję i będę publikował polskie komiksy. swoje.
ale najpierw muszę się nauczyć rysować

Offline turucorp

« Odpowiedź #1270 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 22:05:36 »
nie podpuszczaj, bo sam zarejestruję i będę publikował polskie komiksy. swoje.
ale najpierw muszę się nauczyć rysować

A rejestruj i publikuj, tego co już nawyprawiali z tymi "relaxami" i tak nie przebijesz  :P
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1271 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 23:12:00 »
Jakie tam niszczenie... Kultywowanie majace na celu jedynie dobro czytelnikow.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1272 dnia: Pt, 07 Styczeń 2022, 23:20:37 »
Jakie tam niszczenie... Kultywowanie majace na celu jedynie dobro czytelnikow.
Raczej "dobra czytelników"  ;)

Offline kv

« Odpowiedź #1273 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 12:26:01 »
OK, ale jeśli jest tak jak piszesz, to w moim odczuciu nie wiem jaki jest sens ciągnięcia dalej tego projektu przez gościa z Labrum pod nazwą "Relax". Magazyn komiksowy ze śladową ilością polskich komiksów może się nazywać jakkolwiek, bo co to ma niby wspólnego z tym starym "Relaxem". Nawet jeśli prawnie racja jest po stronie Labrum, to ja i tak na miejscu tego gościa olałbym przepychanki z panem marszandem i kreował jakąś nową markę.
A ja się właśnie zastanawiam jak PCA chce wydawać Relax jak to jest zarejestrowane na Labrum? Oczywiście nie mówię tutaj kto rzeczywiście ma rację w tym sporze, ale o sam fakt rejestracji pisma.
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Styczeń 2022, 12:27:41 wysłana przez kv »

Offline Koalar

« Odpowiedź #1274 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 12:37:00 »
Można by zarejestrować jako inny tytuł, np. RELAX Magazyn Opowieści Rysunkowych. To już kwestia, czy sąd by tego potem nie zablokował (nie znam się na tym), ale w wykazie dzienników i czasopism są różne Relaxy, np. TV RELAX, MOTO RELAX, RELAX Z KRZYŻÓWKĄ. Bo bez rejestracji albo wykorzystując rejestrację należącą do kogoś innego to może oznaczać kłopoty.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.