Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1185 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 17:07:03 »
Oby ukazał się 36. numer z dokończeniem Valeriana, a potem oba Relaxy mogą spadać.

120 zł za pojedynczy album, interes życia :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1186 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 17:58:02 »
Ciekawe rzeczy na FB Relaxu od Labrum padają - jutro konkrety na temat dalszych numerów, 37 numer ukaże się na 100% i jest mała szansa na ukazanie się dwóch Relaxów, ergo sugerują, że polishcomicart swojego Relaxu nie wyda. Oficjalne stanowisko w sprawie afery w styczniu, bo kancelaria prawna działa w sprawie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1187 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 18:15:36 »
Piękna drama, swoją drogą branie u nich teraz jakiejkolwiek prenumeraty to jest niezła jazda po bandzie.

Wydawcą numeru 37 oraz kolejnych będzie PolishComicArt - bez wydawnictwa Labrum. Na pewno będziemy kontynuowali wydawanie magazynu Relax tak jak do tej pory- bez jakichkolwiek zmian. Niestety p. Lechna przejął Fanpage Relaxu, który tworzyliśmy dlatego od dłuższego czasu nie udzielaliśmy się na nim. Poza tym działaniem p. Marcin Lechna podjął bezprecedensową próbę przywłaszczenia sobie znaku Relax stworzonego przez Grzegorza Rosińskiego, poprzez dokonanie zgłoszenia w Urzędzie Patentowym Rzeczpospolitej Polskiej rejestracji logotypu „Relax” oraz oznaczenia słownego „Relax Magazyn Opowieści Rysunkowych” – jako jego własnego. Podjęliśmy stosowne działania prawne w celu wykazania bezprawności działań p. Lechny przed właściwymi organami oraz będziemy działać dalej, reagując na wszystkie nieuczciwe działania, w tym próby przywłaszczenia sobie cudzej własności intelektualnej.

Offline Death

« Odpowiedź #1188 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 21:09:58 »
Tak sobie pomyślałem...
Ten niepublikowany komiks Rosińskiego to nie będzie przypadkiem taki, który i tak potem pojawi się w jego antologii sci-fi i po prostu na szybko wymyślili, że wrzucą go do magazynu? Bo jeśli tak, to mnie ten polski Relax coraz mniej...

Offline Midar

« Odpowiedź #1189 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 22:19:31 »
Musieli jakiś wabik na szybko wrzucić.

Offline starcek

« Odpowiedź #1190 dnia: Cz, 23 Grudzień 2021, 22:32:11 »
No jaki ładny galimatias się zrobił - ciekawe czy w obu Relaxach redaktorem honorowym jest Rosiński. Patrząc na obecny stan prawny, to marszand zdaje się być na straconej pozycji w kwestii używania nazwy. Zabawi się w Ministerstwo Prawdy i zatrze ślady po Henryku Kurcie oraz zniszczy wszystkie publikacje w których padają opowieści o stworzeniu nazwy pisma? Bez prawa do nazwy pisma samo logo Rosińskiego jest bezużyteczne.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #1191 dnia: Pt, 24 Grudzień 2021, 00:05:15 »
Wtem!

Offline kv

« Odpowiedź #1192 dnia: Pt, 24 Grudzień 2021, 10:38:38 »
Czyli teraz mamy 2 strony pt. relaxmagazyn i magazynrelax.  ;)
Łatwo się pomylić  :)

Ciekawe jak to się rozwinie... Mi raczej miejsca starczy na 1 w koszyku zakupowym.

Offline tuco

« Odpowiedź #1193 dnia: Pt, 24 Grudzień 2021, 12:04:52 »
nie wiem, czy wciąż ktoś poszukuje pierwszych numerów nowego R, jeśli tak - to na stronie https://relaxmagazyn.pl/
są nr 32 i 33 poekspozycyjne.

ciekawostka:
tutaj również można zamówić prenumeratę (36-39). okładki zamazane, ale widać, że projektant grafiki promocyjnej zrobił kolejny numer na modłę pierwszego oryginalnego numeru z '76 (kolor okładki i oczywiście logo Baranowskiego). czekam, aż w wojnie Relaxów pojawi się jakiś następny tajemniczy gracz (oczywiście z logo Christy?) - znalazłem tylko taką reedycję:
https://wojas.pl/pomaranczowe-relaks-3680-79
słaba, to chyba jednak nie Christa, ale promka zacna!

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1194 dnia: Pt, 24 Grudzień 2021, 12:09:31 »
W poznańskim KiK-u widziałem kilka dni temu numery 33-35, w tym tzw. wersje kolekcjonerskie. Może 32 też mają. Warto odezwać się przez fejsa.

Offline Death

« Odpowiedź #1195 dnia: Pt, 24 Grudzień 2021, 12:19:58 »
Może czas zmienić temat na Relax magazynY opowieści rysunkowych. :)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1196 dnia: Nd, 26 Grudzień 2021, 19:10:11 »
Czyli dotychczasową prenumeratę kontynuuje Lechna?

Offline Death

« Odpowiedź #1197 dnia: Nd, 26 Grudzień 2021, 20:34:30 »
Każdy ma swoją prenumeratę.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1198 dnia: Nd, 26 Grudzień 2021, 20:40:17 »
Czyli dotychczasową prenumeratę kontynuuje Lechna?
Tak, libertago sobie stara zalozyc konkurencyjny Relax i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1199 dnia: Nd, 26 Grudzień 2021, 22:24:28 »
Każdy ma swoją prenumeratę.
Mi chodzi o to, kto zrealizuje prenumeratę sprzed wojny tych dwóch panów.