@kierpic podmień rok w treści pytań, skopiowałeś chyba z poprzedniorocznego tematu po prostu.
1. Ile komiksów kupiliście w tym roku?
330 naliczyłem, ale mogłem o czymś zapomnieć.
2. Jak Wasze zakupy mają się do roku poprzedniego. Kupiłem więcej/mniej?
Praktycznie tyle samo, za poprzedni naliczyłem 325, ale nie robiłem listy na bieżąco, więc tym bardziej o czymś na pewno zapomniałem.
3. Noworoczne postanowienia na rok następny - zdecydowanie zwalniam z zakupami i przeczytam w końcu wszystko to co mam, a może nie mam zamiaru zwalniać tempa?
Nigdy tego tak nie rozpatruję i nie robię żadnych planów. Póki chcę, to kupuję, jeśli przestanie mi to sprawiać przyjemność, to przestanę kupować z dnia na dzień (już mi się tak w życiu zdarzało).
4. Najlepszy komiks 2022 najwieksze zaskoczenie roku.
Najlepszy jeszcze nie wiem, kilka pretenduje. Ale największe pozytywne zaskoczenie to niektóre tomy z kolekcji BiZ. Superhero czytam bardzo mało i nie spodziewałem się, że będą tam tam dobre tytuły jak Starman, Green Arrow czy Hawkworld. Nadal to nie jest coś, co będzie w mojej topce, ale spodziewałem się dużo mniej niż otrzymałem.
5. Najgorszy komiks 2022 największe rozczarowanie roku.
Rozbitkowie Czasu - zarówno najgorszy jak i największe rozczarowanie. Wiem, że to wyszło w 2021 i tylko częściowo było nowością, ale ja przeczytałem niedawno, a to mój rachunek sumienia

6. Komiks, który chciałbym aby się ukazał w 2023 roku
- Cinema Purgatorio
- wszystkie komiksy z Lobo, jakie wyszły, najlepiej w jakichś grubych integralach. Ale z tym starym Lobo.