Autor Wątek: Szukam komiksu  (Przeczytany 81769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilk

Odp: Szukam komiksu
« Odpowiedź #270 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 12:38:55 »
"Wieczna wojna"?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #271 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 14:24:24 »
Ostatnia przystań

Komiks s-f, czytałem około '89, robił wtedy fenomenalne wrażenie rysunkowo. Tylko format nie ten.
Batman returns
his books to the library

Offline JakubM

« Odpowiedź #272 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:00:37 »
Pomóżcie.

Wyleciało mi z głowy - jak się nazywa ta postać SUPERHERO w stylu Retro co na plecach ma takie butle gazowe, spodnie wojskowe i kask/hełm - kojarzy że w nazwie coś może być - ASTRO, ROCKET kurczę nie pamiętam..

Online Necr09

« Odpowiedź #273 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:11:17 »
the rocketeer ?

FGO: 758,469,198

Offline rekinn

« Odpowiedź #274 dnia: Nd, 12 Listopad 2023, 16:47:45 »
Czy może mi ktoś polecić jakieś komiksy o życiu po śmierci? Coś jak Pan Wtorek Popielcowy albo dawno wydany Czyściec? Strasznie mi się oba podobają. Będę wdzięczny!

Offline turucorp

« Odpowiedź #275 dnia: Nd, 12 Listopad 2023, 16:54:04 »
Czy może mi ktoś polecić jakieś komiksy o życiu po śmierci? Coś jak Pan Wtorek Popielcowy albo dawno wydany Czyściec? Strasznie mi się oba podobają. Będę wdzięczny!

W sensie, że ludzie umierają i następnie pojawiają się „gdzieś”?
Mógłbym, ale nie wiem czy ci podejdzie, sprawdź sobie głosowanie na komiks polski w 2021.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline rekinn

« Odpowiedź #276 dnia: Nd, 12 Listopad 2023, 16:57:38 »
Ale po co mnie gdzies odsyłasz na poszukiwania? Weź po prostu sypnij tytułem.

Offline turucorp

« Odpowiedź #277 dnia: Nd, 12 Listopad 2023, 17:13:34 »
Ale po co mnie gdzies odsyłasz na poszukiwania? Weź po prostu sypnij tytułem.

Jeśli sypnę tytułem, to może pojawić się wataha hejterów.
Dla ciebie to dwa kliknięcia i unikamy niepotrzebnej zadymy na forum.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #278 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 11:26:29 »
Nic pilnego, zresztą sam dużo nie wydukam, ale zapytam.
Nie zbierałem TM-Semiców gdy wychodziły. Obudziłem się na sama końcówkę działalności wydawnictwa w Polsce. Będąc na wakacjach z rodzicami kupili mi dwa numery: TAS 9/98 oraz jakiś Batman. Oba były jeszcze ostro miętolone po powrocie do domu wskutek czego nie przetrwały próby czasu.
Kiedy po latach kupiłem tego TAS od razu pojawiły mi się flashbacki z dzieciństwa. Chciałbym przeżyć to samo raz jeszcze, ale tym razem z Gackiem. Szukałem w archiwach jakie Batmany wychodziły w 98 roku, ale nic specjalnie mnie nie przekonało - to co pamiętam, że w tym komiksie Batman był w więzieniu. Więcej nie pamiętam, jeśli coś sobie przypomnę to tu wrócę.

Offline Koalar

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #280 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:06:28 »
Brzmi jak:
http://www.wak.net.pl/old/index.php?idn=str_batman_i_superman_1998&kat=str#batmansuperman12

O tak, to może być to, choć ten termin grudniowy mi się nie zgadza.
Czy te historie pojawiły się już w wydaniach Egmontu?

Offline Arne

« Odpowiedź #281 dnia: Śr, 06 Grudzień 2023, 08:53:36 »
Nie

Offline Otik

« Odpowiedź #282 dnia: Śr, 27 Grudzień 2023, 10:22:43 »
Witam serdecznie wszystkich mam nadzieję że w dobry wątek utrafiłem, szukam może nie komiksu a planszy komiksowej, dokładnie z jakiego komiksu jest ta plansza i kto jest jego autorem, dla ułatwienia podsyłam zdjęcie, plansza narysowana jest na białej tekturce o wym szer 24cm, wys 32cm, jak ktoś wie byłbym wdzięczny za odpowiedź

Offline kierpic

« Odpowiedź #283 dnia: Śr, 27 Grudzień 2023, 19:14:32 »
Plansza autorstwa Michela Koeniguera z komiksu Misty Mission.
Wydruk był dodawany do zakupów na stoisku Scream w 2019 roku podczas festiwalu w Łodzi.
Do wyboru była jedna z dwóch plansz, a obecny wtedy Michel je podpisywał.

Offline Otik

« Odpowiedź #284 dnia: Śr, 27 Grudzień 2023, 19:20:01 »
dziękuję ogromnie za odpowiedź