Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1170 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:10:39 »
Są dokładnie właśnie po to, a cennik potrafi być zdecydowanie bardziej przyjazny dla portfela niż w przypadku twóców zza Wielkiej Wody, czy innego systemu walutowego.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1171 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 07:54:01 »
Nowe limitowane wydanie Westernu G. Rosińskiego od GK. Najtańszy pakiet 525 zł, najdroższy 5k. W cenie najdroższego pakietu m.in. moneta pokryta 24-karatowym złotem (oczywiście z logiem Polishcomicart) i odręczny wrysy Rosińskiego (podobne do tych z Legend). Nakład 500 sztuk. Zupełnie brak informacji o wymiarach, liczbie stron itp.

https://www.kickstarter.com/projects/polishcomicart/kolekcjonerskie-wydanie-western-rosinski-van-hamme?ref=user_menu&fbclid=IwY2xjawN1JnhleHRuA2FlbQIxMQABHnbETjxIIW04cfEb-2SCMAktbJHjQjdSAO52WJXBgRKaMiu6APjUXruTaLCA_aem_C5QDfdOUODe2F8Yjpp4acw

Offline JanJ

« Odpowiedź #1172 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 10:00:06 »
edit.

Wymiary : 360 x 290 mm
Ilość stron - Ponad 210 stron

Offline starcek

« Odpowiedź #1173 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 10:15:08 »
Widzę, że tradycyjnie w opisach charakterystyczny, niepowtarzalny styl. Litościwy "obsuw" - maksymalnie 3 tygodnie, a przecież już wszystko poszło do druku. I wisienką na torcie jest moneta, która nie jest monetą.
Życie ze strzyżenia baranów trwa w najlepsze.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1174 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 10:35:35 »
Nowe limitowane wydanie Westernu G. Rosińskiego od GK. Najtańszy pakiet 525 zł, najdroższy 5k. W cenie najdroższego pakietu m.in. moneta pokryta 24-karatowym złotem (oczywiście z logiem Polishcomicart) i odręczny wrysy Rosińskiego (podobne do tych z Legend). Nakład 500 sztuk. Zupełnie brak informacji o wymiarach, liczbie stron itp.

https://www.kickstarter.com/projects/polishcomicart/kolekcjonerskie-wydanie-western-rosinski-van-hamme?ref=user_menu&fbclid=IwY2xjawN1JnhleHRuA2FlbQIxMQABHnbETjxIIW04cfEb-2SCMAktbJHjQjdSAO52WJXBgRKaMiu6APjUXruTaLCA_aem_C5QDfdOUODe2F8Yjpp4acw
Rany Jurek, ależ beznadziejne wrysy. Coś strasznego!

Offline Midar

« Odpowiedź #1175 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 11:03:42 »
W przyszłym tygodniu ogłaszamy zbiórkę na VI część kolekcjonerskiej edycji „Thorgala” w kolorze. Premiera (o ile drukarnia się wyrobi) również w grudniu.

To oni zamierzają na kickstarter to wrzucić?

Offline starcek

« Odpowiedź #1176 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 11:19:53 »
Widocznie sprzedaż siadła, a przecież za swoje nie będzie ryzykować wydawania. No to troszku się towarzystwo kupujące od początku zdziwi.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1177 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 11:32:01 »
Moneta pokryta 24-karatowym złotem, ciekawe ile, może 2-3 gramy i to za 5 tysięcy ?
Dodatkowo za 500 żł dostaniemy dodatkową grafikę Rosińskiego.

Nie wiem czy to już koniec zbiórki ale sześciu naiwnych już kupiło, w tym dwie monety za 5 tysi.
Pewnie szef i koledzy, by pokazać że zbiórka idzie do przodu.

To jest zestaw pozłacana moneta + oryginalny rysunek, więc nie wiadomo, co bardziej skusiło kupujących, ale jak dla mnie w tym zestawie te rysunki są warte więcej niż ta moneta.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1178 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 11:33:37 »
Moneta pokryta 24-karatowym złotem, ciekawe ile, może 2-3 gramy i to za 5 tysięcy ?
Dodatkowo za 500 żł dostaniemy dodatkową grafikę Rosińskiego.

Przecież moneta jest wyceniona na 25 zł (różnica edycji z nią - 550 zł i bez niej 525 zł). 4,5k płacisz za rysunek ;)

Rany Jurek, ależ beznadziejne wrysy. Coś strasznego!

W porównaniu z tymi co były za 4 koła to te są wspaniałe. 2 i 3 co już poszły i 10 nie są złe.

Aczkolwiek 7, 8 i 10 są na jakimś dziwnym papierze (pewnie z jakiegoś szkicownika, bo zaokrąglone dwa rogi). 7 ma chamski odcisk klipsa na górze. Nie wiadomo jaki format. Profeska pełną gębą.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1179 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 11:56:07 »
W porównaniu z tymi co były za 4 koła to te są wspaniałe. 2 i 3 co już poszły i 10 nie są złe.

Aczkolwiek 7, 8 i 10 są na jakimś dziwnym papierze (pewnie z jakiegoś szkicownika, bo zaokrąglone dwa rogi). 7 ma chamski odcisk klipsa na górze. Nie wiadomo jaki format. Profeska pełną gębą.
Dla mnie najlepsze są te szkice z kobietami. reszta dla mnie to straszne bohomazy.

Ah, dopiszę jeszcze, że Wanda w Legendach miała dwa bardzo ładne wizerunki, naprawde ładne: 6 i 8. Tutaj twarze są fatalne.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Listopad 2025, 12:00:15 wysłana przez Nephilim »

Offline Death

« Odpowiedź #1180 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 12:03:38 »
To jest bardzo dobry komiks, ale kiedyś za 500-600 złotych dostawałeś cztery tomy Thorgala, cztery tomy Ptaka czasu lub cztery tomy Borgii, ewentualnie bardzo grubego Szninkla i to x 2, bo w obu wersjach. A teraz dajesz 550 złotych za pojedynczy cienki Western. Nie wiem ile tam musi być nawalone dodatków, żeby ta cena była uzasadniona.

Wrysy są na poziomie, że stałeś na jednej z kilkudziesięciu sesji autografów w ostatnich 30 latach i po prostu dostałeś rysunek i się cieszysz. A nie na poziomie dodatkowego 4,5 kafla. Ten z panią jest fajny, bo taki delikatny i fajnie wyszedł, ale to właśnie poziom pod tytułem przyjechałem do Łodzi na festiwal i sobie stałem w kolejce.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Listopad 2025, 13:40:38 wysłana przez Death »

Offline Koalar

« Odpowiedź #1181 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 12:21:51 »
Przecież moneta jest wyceniona na 25 zł (różnica edycji z nią - 550 zł i bez niej 525 zł). 4,5k płacisz za rysunek ;)

Nie, są 2 rodzaje monet:
- jedna zwykła w zestawie za 550 zł w nakładzie 200 sztuk (wychodzi rzeczywiście za 25 zł, skoro zestaw bez niej to 525 zł);
- druga pozłacana w nakładzie 10 sztuk w zestawie z rysunkiem za 4999 tys.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline ryba

« Odpowiedź #1182 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 12:54:37 »
To nie jest moneta, ale numizmat.

Offline komiks

« Odpowiedź #1183 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 12:58:07 »
Powiem wam za co płacicie, za markę PolishComicArt, to po prostu ekskluzywna marka, która się ceni. Tutaj dodatkowo jest kooperacja z inną znaną marką LIBERTAGO, już nie tak ekskluzywną, ale również bardzo wysoko cenioną przez samą siebie.

@ryba, w opisie jest "moneta".
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline kenji

« Odpowiedź #1184 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 13:41:28 »
wszystko zależy od kwestii zasobności portfela i tego jak bardzo komuś podobają się te bohomazy ( jak nazwał rysunki Rosińskiego Nephilm)

Ja tam każdy z tych bohomazów z chęcią bym oprawił i powiesił na ścianie:)
Jednak raczej cena dla mnie za duża. I mimo, że sam komiks też do tanich nie należy - zapewne się skusze.