Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Damian xyz

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #960 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 07:09:34 »
Najlepiej złote myśli Ojca dyrektora PCA. Taki sam bym kupił;)

Offline sirPablo

« Odpowiedź #961 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 16:41:20 »
Za fb - Jeszcze w tym roku: Pilot Śmigłowca, Thorgal CB cz.III, i dwie lub więcej niespodzianek 😃

Offline kostuch

« Odpowiedź #962 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 16:44:31 »
Za fb - Jeszcze w tym roku: Pilot Śmigłowca, Thorgal CB cz.III, i dwie lub więcej niespodzianek 😃
Ale wiesz ze to mowa o zapowiedziach a nie o wydaniach

Offline starcek

« Odpowiedź #963 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 22:31:57 »
O słodki panie, ale będzie grillowanie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #964 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 11:20:38 »
Jeśli ten Pilot śmigłowca będzie w integrali to biorę za każde pieniądze

Offline Pestak

« Odpowiedź #965 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 13:41:21 »
Z tego co napisali na swoim facebooku to maja to byc zeszytowki:( bez sensu...

Z tym za kazde pieniadze w przypadku tego wydawnictwa to bym sie nie wychylał:)
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Październik 2024, 13:42:56 wysłana przez Pestak »

Offline starcek

« Odpowiedź #966 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 13:42:53 »
Wszystkie, czy tylko Rosińskiego? Oto jest pytanie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #967 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 13:48:21 »
Wszystkie, czy tylko Rosińskiego? Oto jest pytanie.

Było potwierdzenie że wszystkie.

Offline JanJ

« Odpowiedź #968 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 20:11:39 »
Przeczytałem sobie w końcu cały album Rosiński Fantastyczny. Recenzję po wstępnym przejrzeniu już pisałem, więc teraz dosłownie dwa słowa. Ogólna ocena nadal pozytywna, ale niestety jak można było się spodziewać, tu i ówdzie pojawiają się pewne wpadki, których nie wykryłem na samym początku. "Najlepsza" wpadka związana z tłumaczeniem pojawia się w ostatnim panelu komiksu Rozbitek. Rozbitek pyta: "Dziękuję za ratunek, jak się nazywa Wasz statek?", a kapitan odpowiada: "TYTANIK!". No padłem. Aż spojrzałem do wersji francuskojęzycznej bo może i tam tak jest, ale nie - kapitan odpowiada: "le Titanic!". Dodatkowo spojrzałem też na to co mówił rozbitek w wersji francuskiej i tam pyta się tylko o nazwę statku bez żadnego "dziękowania za ratunek". W tym jednostronicowym komiksie są tylko te dwa dymki (pytanie rozbitka/odpowiedź kapitana) i w obu są błędy... Chyba naprawdę pora zacząć uczyć się francuskiego. Wkurza mnie takie dodawanie słówek od tłumacza. Tu oczywiście pytanie kto to tłumaczył, choć niestety takiej informacji brak, co jest znamienne dla PCA. Możemy się jedynie domyślać. Aż nie chce mi się sprawdzać innych komiksów, które po raz pierwszy ukazały się w tym albumie, żeby nie popsuć sobie bardziej humoru.

Apropo, czy ktoś może mi objaśnić puentę ostatniego komiksu Zlecenie? Może też ktoś wie, gdzie ten komiks oryginalnie się ukazał?
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Październik 2024, 21:04:10 wysłana przez JanJ »

Offline Dalthon

« Odpowiedź #969 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 19:19:26 »
Szykować wywrotki banknotów! ;)

Cytat: PolishComicArt.pl
Wiemy, że długo czekaliście na nowe informacje dotyczące naszych wydań. Dziś ogłaszamy tegoroczną premierę trzeciego zbiorczego albumu Thorgal w czerni i bieli, stworzonego na podstawie oryginalnych plansz tuszem Grzegorza Rosińskiego.
Więcej szczegółów już wkrótce

Offline starcek

« Odpowiedź #970 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 20:45:55 »
Szybciej się człowiek francuskiego nauczy na tyle, że kupić wydanie etranżerskie niż marszand wyda serię po polsku.

Offline Midar

« Odpowiedź #971 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 22:13:25 »
Ja akurat czarno-białego Thorgala zamierzałem zakończyć po trzecim tomie (bardzo jestem ciekaw Łuczników), a kolorowego po szóstym (drugi slipcase), więc już mam blisko😀.

Zdecydowałem się natomiast, na Rosiński Fantastyczny w powiększonym formacie i nie mogę się napatrzeć. Te komiksy, w tym formacie, naprawdę urzekają. Za to, drogo jak cholera.
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Listopad 2024, 23:17:29 wysłana przez Midar »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #972 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 02:04:58 »
czyli nie będzie slipcase'a dla B&W? :/
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline JanJ

« Odpowiedź #973 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 07:53:43 »
No tempo mają zabójcze - kolejny tom po 4 latach. Okładka szczerze średnia - w dwóch poprzednich bardziej mi się podobała. Czy ktoś może mi przypomnieć, czy do drugiego tomu B&W też dorzucali jakieś oddzielne grafiki?

Offline JakubM

« Odpowiedź #974 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 08:09:21 »
Tu jest strategia zakończenia ostatniego tomu Thorgala B/W wraz z zakończeniem całej serii Thorgala i dlatego takie tempo :-)