Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #870 dnia: Nd, 14 Lipiec 2024, 16:28:46 »
Tak, to też rzuca się  w oczy. Mogliby spokojnie dać to logo tylko z tyłu albo w wersji b&w.

Offline moai

« Odpowiedź #871 dnia: So, 20 Lipiec 2024, 12:53:36 »
koszmarny ten design - faktycznie front można było dać tytuł i autora w tym białym polu. aż się prosi o taki zabieg. tekst z tyłu to jakiś koszmar. powinien opływać grafikę, być mniejszy. przecież ja się nie znam na projektowaniu a widzę że to zonk. teksty w dymki też tak wleją?
Akurat tekst z punktami nie za bardzo się układa oblewajac obrazek. Fakt, że można by pewnie coś tam jeszcze pokombinować. Tak czy inaczej nie jestem targetem tego zbioru.

Offline starcek

« Odpowiedź #872 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 15:58:23 »
To junior płodzi te koszmarki w ramach zakupu licencji?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #873 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 17:22:17 »
GK składa najnowszy zbiór komiksów Rosińskiego. Pliki już wysłane do drukarni.

Offline Łazur

« Odpowiedź #874 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 18:53:57 »
Przepraszam, musiałem.

All Comics Are Beautiful

Offline Klint

« Odpowiedź #875 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 21:13:26 »
Mam pytanko: czy nowy komiks o Jakubie Wędrowyczu zawiera w sobie niepublikowane materiały czy też jest to powtórka z DOBIĆ DZIADA lub ZABÓJCY ?

Offline Midar

« Odpowiedź #876 dnia: Pn, 19 Sierpień 2024, 00:31:27 »
Jest to nowy komiks, materiał premierowy, inspirowany dwoma opowiadaniami o Jakubie. Mam, przeczytałem i jestem zadowolony. Bardzo przyzwoicie wydany.
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Sierpień 2024, 00:33:46 wysłana przez Midar »

Offline rafalszur

« Odpowiedź #877 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 11:08:28 »
Mam pytanie. Orientuje się ktoś kiedy będzie Rosiński fantastyczny? Do osób wspierających ten projekt na kickstarterze miały być wysyłane meile z zapytaniem o adres do wysyłki a i tych jeszcze nie było nie mówiąc o tym że termin premiery komiksu już minął.

Offline Midar

« Odpowiedź #878 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 11:18:56 »
Z tego, co wiem, to jeszcze niedawno trwały prace redakcyjne (może jeszcze trwają). Musisz jeszcze trochę uzbroić się w cierpliwość.

Offline Takesh

« Odpowiedź #879 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 13:49:01 »
Z reguły kilkumiesięczne opóźnienie to u nich minimum, tak do roku czasu. Należy cierpliwie czekać. Możesz ewentualnie na socjalach pochwalić ich tytaniczną pracę.

Offline Dracos

« Odpowiedź #880 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 15:18:55 »
Myślicie że PCA ma jakąś umowę z wielkim grafomanem i wydadzą też poprzednie komiksy z Wędrowyczem?

Offline Midar

« Odpowiedź #881 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 18:15:34 »
Współpraca PCA z Pilipiukiem i Łaskim zawiązana na dłużej, powinny być kolejne komiksy. Z tego co wiem, to poprzednie dwa, PCA nie wyda, choć miałoby chęć. Tamte wydała Fabryka Słów i jest tam jakaś grzecznościowa relacja (w kwestii tych komiksów) między wydawnictwem, a Wielkim Grafomanem.

Dla tych, którzy lubią Jakuba Wędrowycza i kreskę Andrzeja Łaskiego polecam Artbook z Wędrowyczem. Poświęciłem dużo czasu na oglądanie bardzo fajnych grafik, połączonych z cytatami wybranymi z książek, a nawet napisanymi specjalnie do ilustracji w artbooku. Uśmiałem się do łez. Świetnie wydany i z tego, co wiem nakład na wyczerpaniu. Będzie dodruk, ale już nie w takim formacie i jakości. Artbook został chyba wydany przez Fundację Ku Przeszłości Voyslavice.

« Ostatnia zmiana: Wt, 20 Sierpień 2024, 18:37:25 wysłana przez Midar »

Offline 79ers

« Odpowiedź #882 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 18:42:50 »
Przepraszam, musiałem.

Celne
Chociaż zestawienie mistrza z ... trochę nie na miejscu.

Offline stempel

« Odpowiedź #883 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 11:20:00 »
Współpraca PCA z Pilipiukiem i Łaskim zawiązana na dłużej, powinny być kolejne komiksy. Z tego co wiem, to poprzednie dwa, PCA nie wyda, choć miałoby chęć. Tamte wydała Fabryka Słów i jest tam jakaś grzecznościowa relacja (w kwestii tych komiksów) między wydawnictwem, a Wielkim Grafomanem.

Dla tych, którzy lubią Jakuba Wędrowycza i kreskę Andrzeja Łaskiego polecam Artbook z Wędrowyczem. Poświęciłem dużo czasu na oglądanie bardzo fajnych grafik, połączonych z cytatami wybranymi z książek, a nawet napisanymi specjalnie do ilustracji w artbooku. Uśmiałem się do łez. Świetnie wydany i z tego, co wiem nakład na wyczerpaniu. Będzie dodruk, ale już nie w takim formacie i jakości. Artbook został chyba wydany przez Fundację Ku Przeszłości Voyslavice.
Midar a pamiętasz tytuł artbooka, bo nie mogę znaleźć?

Offline Midar

« Odpowiedź #884 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:32:09 »
Właśnie sam widzę, że ciężko znaleźć. Ja kupiłem w lipcu na stoisku w Wojsławicach. Myślę, że można napisać poprzez Facebook do Andrzeja Łaskiego. Nakład był 1000 szt.

« Ostatnia zmiana: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:34:26 wysłana przez Midar »