Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196188 razy)

Offline michał81

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #855 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 06:38:23 »
Osobiście uważam, że robi to dla swojego syna, któremu interesy z KG pasują.

Co nie zmienia faktu, że Garula to kawał burasa i cwaniaka.

Jak napisałem wcześniej. Bezkrytyczne podejście.

Offline Szekak

« Odpowiedź #856 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 23:28:11 »
Film o Rosińskim, który był już wyświetlany w Krakowie czy Łodzi, trochę naświetla ich relację. Polecam. :)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Pinto

« Odpowiedź #857 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 23:56:44 »
A gdzie można obejrzeć?

Offline Szekak

« Odpowiedź #858 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 00:28:02 »
Maja być jakieś pokazy studyjne w tym roku jeszcze, a tak to wpadnie w przyszłym na MAX.

Offline JanJ

« Odpowiedź #859 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 09:32:38 »
Ej no Szekak, jak oglądałeś to napisz swoje wrażenia.

Offline Szekak

« Odpowiedź #860 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 14:47:01 »
Moje wrażenia po filmie są pozytywne, jako widz miałem możliwość towarzyszenia Rosińskiemu nie tylko w procesie twórczym nad ostatnim Thorgalem, ale też po części w jego życiu osobistym. Nie jest to żadna laurka czy podsumowanie dokonań, jest to codzienność rysownika. Jest pokazana jego praca nad kolejnymi projektami, jest pokazane jak ściera się z synem odnośnie swoich koncepcji artystycznych... Jest to też Rosiński jakiego znałem - zmęczony już swoją pracą, rysowaniem, Thorgalem, zmęczony chyba wszystkim, rozmyślający nad swoim życiem i sensem wszystkiego. I taki nastrój we mnie pozostał po seansie, więc z jednej strony film przybliżył postać Rosińskiego, a z drugiej zachęcił do szerszych rozważań.

Film mi się spodobał na tyle, że jak pojawi się na MAX, to seans sobie z przyjemnością powtórzę, szczególnie, że na seansie w którym ja brałem udział, na początku nie były tłumaczone fragmenty po francusku, a no przecież muszę wiedzieć co tam Van Hamme gadał... :)

Offline JanJ

« Odpowiedź #861 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 15:24:40 »
Dzięki wielkie. A wiadomo kiedy będzie dostępny na platformie?

Offline Szekak

« Odpowiedź #862 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 15:38:23 »
Chyba w połowie 2025 dopiero...

Offline Dalthon

« Odpowiedź #863 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 17:08:32 »
Rosiński Fantastyczny będzie miał więcej stron:

Do albumu dochodzi kilka stron nieznanych materiałów, modyfikujemy pliki. W przyszłym tygodniu chcemy je wysłać do druku. Wysyłka chcielibysmy rozpoczać w trzecim tygodniu lipca.

Offline JanJ

« Odpowiedź #864 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 10:23:57 »
Rosiński Fantastyczny do kupienia (nieco drożej) na stronie wydawcy. Również wersja ekskluzywna (w przedsprzedaży sprzedały się tylko 123 z 250 albumów). Poniżej layout obu okładek i grzbietu. Dla mnie niestety estetyka tej tylnej okładki, a dokładnie naściubienie tyle tego tekstu wokół grafiki, pozostawia wiele o życzenia. Ale na album czekam z niecierpliwością.

Offline Łazur

« Odpowiedź #865 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 10:43:41 »
Przednia okładka też woła o pomstę do nieba - prawy dolny biały kwadrat wygląda źle i można by go jakoś inaczej zagospodarować, dobór fontów w tytule też niespecjalny. Dziwne, że familia Rosińskich nie zgłasza uwag, ale pewnie tam się liczy tylko dukat w kieszeni, a to jak prace Mistrza Grzegorza są prezentowane już nie do końca.

Ale przynajmniej jest zachowana ciągłośc w bylejakości warstwy edytorskiej publikacji od Krzynia Garuli.

PS. Krzychu, jeśli to czytasz, to nie wysyłaj mi żadnych pozwów za to, że mam takie a nie inne zdanie o Twojej robocie.
All Comics Are Beautiful

Offline JanJ

« Odpowiedź #866 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 11:01:54 »
PS. Krzychu, jeśli to czytasz, to nie wysyłaj mi żadnych pozwów za to, że mam takie a nie inne zdanie o Twojej robocie.

???

Offline Masonna

« Odpowiedź #867 dnia: Nd, 14 Lipiec 2024, 11:40:50 »
Przednia okładka też woła o pomstę do nieba - prawy dolny biały kwadrat wygląda źle i można by go jakoś inaczej zagospodarować, dobór fontów w tytule też niespecjalny. Dziwne, że familia Rosińskich nie zgłasza uwag, ale pewnie tam się liczy tylko dukat w kieszeni, a to jak prace Mistrza Grzegorza są prezentowane już nie do końca.

Ale przynajmniej jest zachowana ciągłośc w bylejakości warstwy edytorskiej publikacji od Krzynia Garuli.

Haha dramat to rozmieszczenie obrazka i tekstu na okładce. Nawet komuś o IQ ślimaka przyszłoby do głowy, że skoro nic tam w tym pustym polu nie dajemy, to można przynajmniej wrzucić tam tytuł. A tu taki klops.... Najgorsze, że znając wydawcę, ta okładka to jedynie przedsmak tego, co nabywców zaskoczy w środku. Ale spodziewam się tu mocnej emanacji syndromu sztokholmskiego, więc żaden z nich nie będzie narzekał ;) Aczkolwiek porażka przedsprzedaży wersji "ekskluzywnej" daje do myślenia. Najwyraźniej naiwności w narodzie coraz mniej :)
Komary rypią...

Offline freshmaker

« Odpowiedź #868 dnia: Nd, 14 Lipiec 2024, 12:10:48 »
koszmarny ten design - faktycznie front można było dać tytuł i autora w tym białym polu. aż się prosi o taki zabieg. tekst z tyłu to jakiś koszmar. powinien opływać grafikę, być mniejszy. przecież ja się nie znam na projektowaniu a widzę że to zonk. teksty w dymki też tak wleją?

Offline komiks

« Odpowiedź #869 dnia: Nd, 14 Lipiec 2024, 13:53:38 »
Najważniejsze, że jest kolorowe logo PolishComicArt.pl w trzech miejscach, reszta się nie liczy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness