Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #840 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 08:06:58 »
Wiem, że to już było, ale jak widzę takie zdjęcia to normalnie nie mogę...

Offline Takesh

« Odpowiedź #841 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 08:10:27 »
Sztalugę trzyma po co? Czas się kończył? Jak za dużo kresek, to potrząsał?

Offline Dracos

« Odpowiedź #842 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 08:18:46 »
Sztalugę jak sztalugę, ale na focie z komiksem widać że spieszył się wyrwać go zanim GR złożył podpis, widać artysta za dużo czasu zmarnował :D

Offline starcek

« Odpowiedź #843 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 10:02:01 »
Bo już mu zupę nalewali, a ten artysta jeszcze rysował i rysował...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JakubM

« Odpowiedź #844 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 10:14:39 »
",,Ja nie jestem ani malarzem, ani rysownikiem, ani artystą. Jestem Twórcą obrazków. Ja produkuję obrazki''.
*Grzegorz Rosiński

- macie może wiedzę czy ten cytat jest elementem jakieś szerszej wypowiedzi ? (bo jak nie to - mocnym wypaleniem zalatuje)

Offline Teli

« Odpowiedź #845 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 10:29:03 »
",,Ja nie jestem ani malarzem, ani rysownikiem, ani artystą. Jestem Twórcą obrazków. Ja produkuję obrazki''.
*Grzegorz Rosiński

- macie może wiedzę czy ten cytat jest elementem jakieś szerszej wypowiedzi ? (bo jak nie to - mocnym wypaleniem zalatuje)

Biorąc pod uwagę to co widzimy w ostatnich latach to w tym cytacie jest sporo prawdy.

Jak widać na zdjęciach Rosiński jest w tej chwili traktowany jako moduł drukujący w maszynie do produkcji obrazków. Przy czym marszand świetnie sprawdza się jako moduł podawczo-odbiorczy.

A przy takim obrocie spraw wypalenie się w tempie ekspresowym jest czymś naturalnym. Szkoda, że doprowadzono do takiego stanu rzeczy. Może jeszcze się coś zmieni, ale póki co to smutne podsumowanie zbliżającego się nieuchronnie finału twórczości artysty.

Offline Masonna

« Odpowiedź #846 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 11:43:01 »
*Grzegorz Rosiński

Dlaczego? Szczera ocena stanu faktycznego. Jeśli to faktycznie on powiedział, to mając na uwadze ego GR, jestem lekko zaskoczony. Ale pozytywnie, bo lubię prawdę.
Komary rypią...

Offline 79ers

« Odpowiedź #847 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 21:10:05 »
Słoneczny lew to zawsze napompowane ego, ale Rosiński wielkim Artystą był i jest. Jedyny  artysta, o którym monografię mam na półce. Smutne są jednakże obrazki ludzi, którzy oczekując wpisu/wrysu widzą tylko piniądz, a nie kreskę

Offline Nephilim

« Odpowiedź #848 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 08:27:05 »
Słoneczny lew to zawsze napompowane ego, ale Rosiński wielkim Artystą był i jest. Jedyny  artysta, o którym monografię mam na półce. Smutne są jednakże obrazki ludzi, którzy oczekując wpisu/wrysu widzą tylko piniądz, a nie kreskę
Garula widzi tylko piniondz ostatnio a każdy wrys wykonany przez GR dla kogoś innego traktuje jako ubytek we własnym portfelu.

Offline JanJ

« Odpowiedź #849 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 09:39:35 »
No na tym zdjęciu gdzie Rosiński daje autograf, to chyba pilnuje, żeby Rosiński przypadkiem żadnej małej łódeczki nie narysował. No ale kurcze, na ASP?

Offline michał81

« Odpowiedź #850 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 09:51:06 »
Przecież Rosiński pozwala na to Garuli, więc jestem zaskoczony bezkrytcznym podejście w stosunku do niego, jakby całym złem był tu marszrand.

Offline rafalszur

« Odpowiedź #851 dnia: Wt, 25 Czerwiec 2024, 10:43:48 »
Ma ktoś informację o terminie planowanych wysyłek Rosiński fantastyczny dla tych co wsparł w kickstarterze?

Offline JanJ

« Odpowiedź #852 dnia: Wt, 25 Czerwiec 2024, 14:19:30 »
No dobra, ja przyznaję się do winy, ale dla usprawiedliwienia powiem, że nic od nich na półce nie mam. Kiedyś miałem Thorgala b&w, ale zmieniłem na Niffle.

Odpowiadając na pytanie - nic nie wiem. Jak przyjdzie na pewno podzielę się wrażeniami.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #853 dnia: Śr, 26 Czerwiec 2024, 19:25:31 »
Przecież Rosiński pozwala na to Garuli, więc jestem zaskoczony bezkrytcznym podejście w stosunku do niego, jakby całym złem był tu marszrand.
Co nie zmienia faktu, że Garula to kawał burasa i cwaniaka.

Offline Szekak

« Odpowiedź #854 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 00:54:30 »
Osobiście uważam, że robi to dla swojego syna, któremu interesy z KG pasują.
Piękno jest w oczach patrzącego.