Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Itachi

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #750 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:04:41 »
Na Rosińskim zarobią jak zawsze, magia tego nazwiska robi automatyczną reklamę i nawet zachwiana jakoś edytorska PCA tego nie zepsuje. Po prostu.

Wymyślili niezły pakiet za 550 zł, ten sam schemat co Thorgale i Szninkiel. Czyli graficzka z podpisem i cyk 5 stówek :) Powiększony format to kolejny plusik. No nie ma opcji, żeby to nie wypaliło.

Natomiast pewnie dopiero po premierze dowiemy się jakie kwiatki tym razem wyjdą w tym wydaniu, bo chyba nikt nie wierzy że takowych nie będzie. Tylko 3 lata przygotowań, pewnie na korektę zabrakło czasu :)

Ja się nie napalam, poczekam na pierwsze filmiki, opinie, recenzje. Standardowa edycja spokojnie mi wystarczy.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Alienus66

« Odpowiedź #751 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:08:55 »
Nie ujmując nikomu ale tak szczerze kto to kupuję w takich cenach?? za 600 to była tytusopedia 3 wielkie albumy i to dla mnie się wydawało dużo ale tutaj to ewidentnie czuję skok na kasę szczególnie ta wersja deluxe za ileś tam tysięcy...🙂

Offline komiks

« Odpowiedź #752 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:09:58 »
Dokumentuję, dla potomnych, najdroższa wersja jest za 6999 zł

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Nephilim

« Odpowiedź #753 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:26:18 »
Dokumentuję, dla potomnych, najdroższa wersja jest za 6999 zł
Słuchaj, inflacja. Ceny szybują ;) "Legendy" z wrysem poszły za 5K wiec Garula stwierdził, że za 7K też pójdą. I poszły ;) To jest szok ile ludzie są w stanie dać za Rosińskiego.

Offline kostuch

« Odpowiedź #754 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:35:01 »
Nie ujmując nikomu ale tak szczerze kto to kupuję w takich cenach?? za 600 to była tytusopedia 3 wielkie albumy i to dla mnie się wydawało dużo ale tutaj to ewidentnie czuję skok na kasę szczególnie ta wersja deluxe za ileś tam tysięcy...🙂

Np ja. Wzialem kolekcjonerke(550). Mogli dodac do niej te grafiki jakie beda przy zwyklym a4. Drogo ale jak to przeliczyc na roboczogodziny jakie zmarnowalem na szukanie Thorgala i Szninkiela po tym jak sie skonczyl naklad to sie w ogole nie zastanawialem. A kreska G.R. mega oddaje w tym formacie

Offline Takesh

« Odpowiedź #755 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:49:08 »
Ciekawe czy jakoś skanów będzie taka jak w Legendach, czyli robiona kartoflem na kolanie. Gorzej zrobionego komiksu niż Legendy nie widziałem. Nawet w Krakersie jakość jest sto razy lepsza, a robiona ze starych plansz znalezionych w necie...

Dla mnie kupowanie od nich czegokolwiek to wielki błąd. Na szczęście są inni, którzy są w stanie docenić te rzeczy i za nie zapłacić...

Offline adamarluk

« Odpowiedź #756 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:52:10 »
Album zawiera historie:
-W służbie galaktycznej
-Najdłuższa podróż
-Przybysze
-Pojedynek
-Wyprawa
-Ekspedycja
Czy wszystkie wymienione komiksy ukazały się w wydaniach Egmontu??

Offline Masonna

« Odpowiedź #757 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:54:17 »
7 tys. za te bazgroły? Niebywałe, że ktoś to kupił/kupi. Ludzie chyba mają za dużo pieniędzy i wydają na głupoty. Mogliby chociaż przeznaczyć na cel charytatywny...

Mógłby się Rosiński postarać i jakąś ładną grafikę sprzedawać za te 7 tys., a nie te parę machnięć ołówkiem od niechcenia...
Komary rypią...

Offline roble

« Odpowiedź #758 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 12:55:44 »
Mnie ciekawi o ile przyspieszy teraz sprzedaż po informacji na forum. Sam się zastanawiam nad wersją za 570pln.. :)

Mam od nich kilkadziesiąt plansz w dużym formacie w b&w i są dobrej jakości..  ;)

Offline Alienus66

« Odpowiedź #759 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 13:03:46 »
Mógłby ktoś przybliżyć te komiksy które znajdują się w tym zestawie bo myśle nad tą najtańszą wersją...

Offline nori

« Odpowiedź #760 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 13:18:49 »
na szybko:

W służbie galaktycznej - paruodcinkowa seria ukazująca się w magazynie ALFA, Rosiński narysował dwa odcinki, zamieszczone w 3 i 4 numerze magazynu, odpowiednio 1977 i 1978 rok.

Najdłuższa podróż - historia z dinozaurami, pierwotnie wydana w kolorze w magazynie Relax 1977 rok. Później przedrukowana w tomiku Vahanara! w 1980 roku, Kultura gniewu to wznowiła rok temu.

Przybysze historyjka o kosmitach na faktach, Relax 1980 rok i album Ogień nad tajgą 1982

Pojedynek opowiastka o dwóch profesorach i robotach, 8 plansz, Relax 1981

Wyprawa Fajna historia o rycerzu, Komiks fantastyka 1989

Ekspedycja zapewne plansze Rosińskiego do Ekspedycji, powstało ich parę, ciekawe ile w niniejszym zbiorze ich będzie.

Dziwne, że nie dodano tutaj komiksów Rosińskiego tworzonych na rynek belgijski, a które oficjalnie nigdzie się po polsku nie ukazały. Nie było tego dużo, ale byłoby fajne i cenne uzupełnienie.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #761 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 13:20:40 »
Dzięki wielkie👍

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #762 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 13:30:32 »
Czy wszystkie wymienione komiksy ukazały się w wydaniach Egmontu??

Tylko połowa:
-W służbie galaktycznej
-Najdłuższa podróż - Żółty Relax od Egmontu
-Przybysze - Zielony Relax od Egmontu
-Pojedynek - Żółty Relax od Egmontu
-Wyprawa
-Ekspedycja
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline komiks

« Odpowiedź #763 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 14:42:15 »
Wersja za 550 zł i to co oferuje, jest do przyjęcia, chociaż, to nadal drogo. Ponieważ za taką cenę możemy mieć limitowane wydanie zagraniczne, albo jakiś Artist Edition.

Jednakże, nie mam w zwyczaju kupować kota w worku.
Za mało szczegółów, na temat samego wydania i użytych materiałów. Poprawione czy bardziej surowe? Jak to będzie wyglądało w samym komiksie? Czyżby nie mieli jeszcze żadnych gotowych materiałów ;)
Dowiadujemy się tylko jaki format, liczba stron, okładka.
Te zdjęcia które zamieścili, to głównie marketing, na którym niewiele widać.

To wszystko, nie byłoby dużym problemem, gdyby nie doświadczenie z tym wydawnictwem, że czasami im wychodzi, a czasami nie bardzo. Gdyby to wydawał np. Ongrys, to moje doświadczenie jest takie, że mogę im zaufać w ciemno. Tutaj tego nie ma.

Jeśli byłbym wielkim fanem Rosińskiego, to pewnie bym kupił, licząc, że tym razem się uda i dostanę produkt wart swojej ceny. Całe szczęście nie czuję obowiązku kupowania wszystkiego co jest związane z naszym mistrzem. Aktualnie ciesze się pięknym wydaniem Thorgala od Hachette, serio im dłużej obcuje z tym wydaniem tym bardziej doceniam prace jaką włożono.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #764 dnia: Śr, 01 Maj 2024, 14:56:07 »
Ja sobie pewnie kupię (jak już będzie na Gildii) zwykłą wersję.
Legendy to takie gówno, że się płakać chce. W lepszej jakości drukowałem 30 lat temu z Commodore 64. Strasznie im tamten album nie wyszedł.