Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Teli

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #675 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 10:44:51 »
A to była jakaś drama z GR ostatnio?

Ogólnie z jego wielu wypowiedzi raczej miałem wrażenie, że o finanse to on za bardzo nie dba, i jeśli szukać kogoś pazernego na kasę to raczej nie będzie to sam GR.

Nie chodziło mi o to że Rosiński jest pazerny na kasę. To zdanie było akurat ironiczne.
Masz rację on o to nie dba bo ma jej tyle że więcej mu nie potrzeba.
Co do dram to widzę że Rosiński może sobie wpaść na wernisaż w małym gronie osób ale takim MFKiG jest już wyraźnie zmęczony. Już w zeszłym roku wybrał mniej uczęszczany Promised Land zamiast emefki. Tysiące ludzi, ryczące telebimy, pośpiech... no w pewnym wieku to już nie przejdzie. Spóźnienia, warczenie na fanów, małe złośliwostki (jak np. wypieranie się własnych albumów w II integralu Yansa) to się czuje że on ma tego powyżej uszu. Mimo to dalej go tam ciągają bo kasa musi się zgadzać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Październik 2023, 10:49:20 wysłana przez Teli »

Offline Death

« Odpowiedź #676 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 10:51:10 »
A może po latach w końcu przyznał, że do piątego tomu Yansa to dodał tylko nazwisko, a rysował sam Kasprzak, a nie że razem. :)

Offline Teli

« Odpowiedź #677 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 10:54:03 »
A może po latach w końcu przyznał, że do piątego tomu Yansa to dodał tylko nazwisko, a rysował sam Kasprzak, a nie że razem. :)

Może. Kto ich tam wie? Dobra koniec offtopa.

Rosiński Rosińskim ale figurka szał robi tylko ceną :)

Online Martin Eden

« Odpowiedź #678 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 10:58:48 »
A teraz zakryjcie podpis, że to Thorgal, a wstawcie, że to Conan Barbarzyńca. I od razu wszystko lepiej pasuje  ;)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #679 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 11:27:39 »
pca wystartowało z budowaniem rynku w polsce na ekskluzywne wydania, póki co złapali zadyszkę. teraz będą budowali rynek kolekcjonerskich figurek? chyba że to numer na raz...

Offline Death

« Odpowiedź #680 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 11:33:29 »
Patrząc na średni projekt figurki i wysoką cenę powiedziałbym, że na tej jednej figurce się skończy, bo się nie sprzeda... No ale.. jeśli 10 najbrzydszych rysunków narysowanych przez Rosińskiego lewą ręką w pociągu poszło za 4000 zł sztuka, to nic mnie już nie zdziwi.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #681 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 13:32:07 »
Naprawdę Chciałbym poznać osoby, które wydadzą tyle kasy na takie coś i ich argumentacje dlaczego bylo warto. Za 2000 euro można mieć ze 3-4 commissony od światowe klasy artystów.  Figurka jest średnio wykonana i dupy nie urywa. Trochę obciach to trzymać na biurku, tym bardziej się chwalic przed znajomymi.

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #682 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 13:50:45 »
Naprawdę Chciałbym poznać osoby, które wydadzą tyle kasy na takie coś i ich argumentacje dlaczego bylo warto. Za 2000 euro można mieć ze 3-4 commissony od światowe klasy artystów.

Abstrahuję tu co prawda od jakości figurki, ale chciałam zrobić taką małą dygresję, że znam osoby, dla których wydawanie pieniędzy na jakiekolwiek commissiony to wyrzucanie kasy w błoto. Więc jak ktoś uwielbia figurki, a zamawianie obrazków go nie grzeje, to porównanie będzie bez sensu. Ludzie mają różne podejścia do wydawania kasy na w sumie zbędne rzeczy, i każdej ze stron te "obce" podejścia będą się wydawać bardziej "szastające" i bez sensu od ich własnych.  ;) (to nie jest krytyka twojej opinii brw, akurat ja sama też jestem z frakcji zamawiających obrazki)

Offline Belkov

« Odpowiedź #683 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 14:49:49 »
Kiepska ta figurka. Podstawa zrobiona na "odpierdal". Postac Thorgala malo dynamiczna. Taki produkt zrobiony bez polotu. Zdziwiony jestem, ze jako pierwszy produkt wydaja cos tak niedopracowanego.
W tej cenie to powinna byc skala 1/3. Rozumiem, ze to custom, ale Panowie szanujmy sie.

Przyklad:
https://www.prime1studio.com/rs-red-sonja-she-devil-with-a-vengeance/MMRS-01.html

Offline Alienus66

« Odpowiedź #684 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 15:09:57 »
2000 euro ......szaleństwo

Offline Takesh

« Odpowiedź #685 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 15:17:50 »
@Belkov

Ta figurka Czerwonej Sonii robi wrażenie...

Offline komiks

« Odpowiedź #686 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 15:53:35 »
Ta figurka Red Sonja jest od profesjonalnego studia Prime 1 Studio, a nasz Thorgal jest od amatorów, ale pod NADZOREM mistrza, więc musi być droższy, proste. Poza tym, to jest Polska, tutaj wszystko mamy najdroższe.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Szekak

« Odpowiedź #687 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 16:03:12 »
Ta figurka Sonii rewelacja. Świetnie się prezentuje, do tego skala 1/3 i sporo tańsza. Dlatego napisałem - jak jakiś profesjonalny producent weźmie się za figurki Thorgala to biorę od razu w przedsprzedaży, a ten chłam, bo inaczej tego Thorgala nazwać się nie da, trzeba pozostawić fanatykom PCA i ludziom, którzy nie mają o niczym pojęcia.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Pinto

« Odpowiedź #688 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 16:25:37 »
Czy Rosiński już nie ogarnia rzeczywistości, że godzi się na takie akcje?

Offline komiks

« Odpowiedź #689 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 16:29:46 »
Podejrzewam, że ma to mieć formę inwestycyjno-kolekcjonerską, coś jak dzieła sztuki, które niekoniecznie muszą być warte tyle ile są, ale są traktowane jako lokata kapitału. Tak to sobie tłumaczę, bo powiedzmy sobie otwarcie, cena nie jest dla zwykłego człowieka, który chce mieć Thorgala na półce. Zaś pod względem jakościowym, to już wiele osób zwróciło uwagę, nie jest to poziom światowy. Pozostają kwestie artystyczne, ale to już nie podlega dyskusji, bo każdy ocenia według swojego gustu. Mnie się nie podoba i nie kupiłbym tej figurki, nawet gdyby kosztowała 1k zł.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness