Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #480 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:08:16 »
Nie chcę bronić PCA, ale w zasadzie dlaczego? Przecież tam nie jest napisane że to oni wydają, jak narają klientów to tylko będzie zysk Egmontu. Ktoś inny ich reklamuje i napędza im sprzedaż i mają ich za to po sądach ciągać?

Offline vision2001

« Odpowiedź #481 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:11:22 »
Nie chcę bronić PCA, ale w zasadzie dlaczego? Przecież tam nie jest napisane że to oni wydają, jak narają klientów to tylko będzie zysk Egmontu. Ktoś inny ich reklamuje i napędza im sprzedaż i mają ich za to po sądach ciągać?
Ale pod tekstem reklamującym wydanie egmontowskiego Thorgala masz: Poznajcie też inne NASZE projekty. Kto się nie zna, to może być lekko zdziwiony szukając tej pozycji na stoiskach marszanda. ;) I gdyby nie to, to nie byłoby się o co czepiać względem postu z PCA.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #482 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:12:17 »
Jest już sprostowanie w poście:

Dla osób niewiedzących (lub udających niewiedzę 😂) przypominamy, że wydawcą wszystkich podstawowych wydań albumów Thorgala w Polsce jest wydawnictwo Egmont.  Właścicielem praw jest Le Lombard.
Jest to strona Galerii i wrzucamy posty dotyczące sztuki komiksowej, wydań jakie tworzymy a także projekty innych wydawców które są bliskie naszemu sercu i które wspieramy.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline LukCook

« Odpowiedź #483 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:13:54 »
Dla mnie to wygląda jakby robili sobie reklamę kosztem Egmontu. Brakuje informacji o wydawcy, a już żenującą zagrywką są linki do relaxu z tekstem 'Poznajcie też inne nasze projekty' - czyli nowy Thorgal jest ich projektem?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #484 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:17:27 »
Oni ten tekst 'Poznajcie też inne nasze projekty' napieprzają jak stopkę w e-mailach i jak widać, czasami bez zastanowienia. I tak szybko dopisali to sprostowanie. Wystarczył 1-2 komentarze na facebooku.

Offline Motyl

« Odpowiedź #485 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 11:53:52 »
Jest już sprostowanie w poście:

To nie jest sprostowanie. To bucowatość level hard, brak taktu i obrażanie czytelników, wytykając im niewiedzę, kto wydaje Thorgala w Polsce. Jeszcze z durnym emotem. Sam wpis żenujący i żerujący na popularności serii wydawanej przez Egmont. Nigdy nie powinien się u nich pojawić, bo nie oni wydają ten tytuł.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:01:39 »

No nie jest napisane, ale jest "poznajcie inne nasze tytuły" i jest logo PCA na obrazku.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #487 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:08:51 »
Swoja drogą ciekawe, czemu nie wspierali Kurca jak wyszło nowe wydanie Funky Kovala. Przecież Mistrz Polch należy na pewno do grona artystów bliskich sercu PCA  :P

Offline Dracos

« Odpowiedź #488 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:15:15 »
Akurat podkreślasz nie to co trzeba bo jedyne co mogłoby być problematyczne to "też" w zdaniu poznajcie "też inne nasze projekty" sugerujące że to jest właśnie między innymi ich projekt. Ale to nie do końca poziom "lub czasopisma" więc jakbyście nie udowodnili że wydawnictwo Egmont z tego powodu poniosło straty i jednocześnie że ta darmowa reklama nie była zyskiem to w PL sąd by spuścił taki pozew na drzewo oczywiście po 2-5 latach (bo chyba teraz sprawy inne niż kryminalne tyle właśnie trwają). Za dużo oglądacie seriali z US i myślicie że w Polsce tak samo prawo działa.

Online michał81

« Odpowiedź #489 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:19:18 »
Patrząc jak UOKiK trzepie wszystkich influ z powodu nieoznaczenia współpracy, to nie wiem czy post PolishComicArt.pl właśnie nie podchodził pod takie zgłoszenie, nieoznaczonej współpracy. :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Luty 2023, 12:21:45 wysłana przez michał81 »

Offline Death

« Odpowiedź #490 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:20:54 »
Niepoczytalność jest zazwyczaj okolicznością łagodzącą. :D

Offline Dracos

« Odpowiedź #491 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:27:26 »
Patrząc jak UOKiK trzepie wszystkich influ z powodu nieoznaczenia współpracy, to nie wiem czy post PolishComicArt.pl właśnie nie podchodził pod takie zgłoszenie, nieoznaczonej współpracy. :)

Ale influecerzy biorą kasę za promocję, a udają że karma kota royal crocodille steak to tak przez przypadek im w ręce wpadła :)

Online michał81

« Odpowiedź #492 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 12:58:22 »
Ale influecerzy biorą kasę za promocję, a udają że karma kota royal crocodille steak to tak przez przypadek im w ręce wpadła :)
Masz potwierdzenie, że PolishComicArt.pl nie wzięło złotówki za tego posta? Ja tego nie wiem, a ten post jest napisany tak jakby to była reklama sponsorowana. Oczywiście mógł to zrobić od serca, bez patrzenia na jakiekolwiek korzyści finansowe..........  ;)

Offline srogin

« Odpowiedź #493 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 14:19:55 »
Rano napisałem grzeczny i rzeczowy komentarz pod tym postem na fejsie. Dostałem bana, a komć został usunięty.  ::)

Offline greg0

« Odpowiedź #494 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 15:29:09 »
"Fuck, jaka bezczelność, patrząc na ten post wygląda jakby oni to wydawali."

Baron Münchausen powinien być w ich logo.
Ważne żeby narzekać...