Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Teli

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #420 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 12:27:47 »
premiera albumu zaplanowana jest na 25.02.2021 roku

"Zaplanowana" oto słowo klucz :)

A z ich planami to wszyscy wiemy jak jest.

Ja odpuszczam. Od ostatniej premiery 4 tomu we wrześniu 2021 mój hype na to wydanie całkowicie się wypalił, a i zakupy trzeba robić teraz z większą głową niż w półtora roku temu. Za taką kasę kupię kilka ciekawszych tytułów.
Z perspektywy nieco żałuję wejścia w ten temat... ale było, minęło. Cztery tomy na półce stoją i tyle mi wystarczy przygody z PCA.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #421 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 13:04:15 »
Ja po wtopie jaką  są Legendy Polskie nie chcę  już nic od PCA!  Kasę na Thorgala wolę  zainwestować w uzupełnienie brakujących kolekcji lub nowe omnibusy

Offline freshmaker

« Odpowiedź #422 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 13:20:57 »
czy jest jakaś opcja zamówienia tego albumu np na gildii z płatnością przy odbiorze? nie chcę zamrażać kasy na niewiadomo jak długo.

Offline vision2001

« Odpowiedź #423 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:05:19 »
czy jest jakaś opcja zamówienia tego albumu np na gildii z płatnością przy odbiorze? nie chcę zamrażać kasy na niewiadomo jak długo.

z regulaminu Gildii:

IV. Formy płatności

Księgarnia umożliwia następujące formy płatności:
   [...]
        za pobraniem (z wyłączeniem wysyłek zagranicznych i zamówień powyżej 300 zł) – Kupujący płaci za przesyłkę przy odbiorze kurierowi / listonoszowi / w paczkomacie (w zależności od wyboru formy dostawy), przy czym ta forma płatności może wiązać się z dodatkową opłatą, której wysokość jest podawana w trakcie składania Zamówienia.
        [...]

EDIT:
AAAA!!! Tam jest, że za pobraniem nie wysyłają zamówień za kwoty powyżej 300 pln... Czyli zamówienie w ten sposób Thorgala od PCA odpada... Chyba lepiej zrobić tak, jak starcek napisał.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:54:54 wysłana przez vision2001 »

Offline starcek

« Odpowiedź #424 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:24:06 »
Możesz też zamówić z płatnością przelewem i zapłacić przed upływem 2 miesiący od chwili złożenia zamówienia.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #425 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 14:55:14 »
muszę sobie przemyśleć czy będę dalej kupował. hype mocno już opadł a częstotliwość wydawania jest na prawdę kiepska. nie wróży to dobrze a jak mam zostać z rozgrzebaną serią to 4 czy 5 albumów tak na prawdę nie robi mi różnicy.

Offline Midar

« Odpowiedź #426 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 15:14:52 »
Jeżeli jednak chęć kupna Ci nie przejdzie, to zrób odbiór osobisty z płatnością przy odbiorze. Przecież w Wa-wie nie masz problemu. Ja do tego, od razu na miejscu rozpakowuję i jeśli coś jest nie tak,  to reklamuję i zostawiam do wymiany, co skraca proces.

Offline Spiff

« Odpowiedź #427 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 16:43:56 »
"Na potwierdzenie rezerwacji czekamy do końca stycznia.
Albumy, które nie zostaną zarezerwowane trafią do puli ogólnej."
...
Oby mój numer (t. 1-4) trafił w dobre ręce. 💰

« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Styczeń 2023, 16:54:23 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Takesh

« Odpowiedź #428 dnia: Pt, 06 Styczeń 2023, 11:21:28 »
Cytuj:
"zainteresowanych na album jest niemal 10% więcej niż samych albumów".

Kolejna klęska urodzaju?? Będą dodrukowywać więcej numerów? A Wy głupi rezygnujecie z kolejnych egzemplarzy, a tu taki popyt na nie! Zastanówcie się i szybko rezerwujcie kolejny tom!!!!!

Offline donT

« Odpowiedź #429 dnia: Pt, 06 Styczeń 2023, 13:02:10 »
Czy tylko ja wchodze do tego tematu jedynie po to aby poczytac co tym razem odjebal Marszand Garulex?
To jest Michael Scott polskiego komiksowa.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Pt, 06 Styczeń 2023, 13:06:09 »
No nie, takie porównanie jest ogromnie nobilitujące dla marszanda, zachowajmy trochę proporcji jednak :)

Offline Kudlaczenko

« Odpowiedź #431 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 14:30:07 »
z regulaminu Gildii:

EDIT:
AAAA!!! Tam jest, że za pobraniem nie wysyłają zamówień za kwoty powyżej 300 pln... Czyli zamówienie w ten sposób Thorgala od PCA odpada... Chyba lepiej zrobić tak, jak starcek napisał.

Raczej tak nie jest, zamawiam u nich tylko za pobraniem i są to z reguły kwoty w okolicach 400-500 zł.

« Odpowiedź #432 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 14:41:28 »
z regulaminu Gildii:

EDIT:

Panie, panie, nie rób pan wstydu. Tam jest, że możesz pan płacić za przesyłkę za pobraniem chyba, że to przesyłka zagraniczna albo powyżej 300 złotych. Czyli zagranicę płacisz pan wyłącznie z góry, a powyżej 300 wogóle nie płacisz bo jest darmowa, a nie że powyżej 300 złotych nie wysyłają za pobraniem.

Offline Midar

« Odpowiedź #433 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 22:11:58 »
Czekaliście na kalendarze na 2023 rok?
Możecie je już zamawiać - wysyłka od 17.01. 
Kalendarzy będzie mniej niż w zeszłym roku - decyduje kolejność zamówień.

Offline starcek

« Odpowiedź #434 dnia: So, 07 Styczeń 2023, 22:39:36 »
Kogoś początek roku zaskoczył?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.