Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196182 razy)

Offline JanJ

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #90 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 16:16:50 »
okładka wg mnie jest zła. ona jest specjalnie zrobiona do tej edycji? szkice za 4 koła rzeczywiście wyglądają słabo. one będą wszyte do komiksu?

Raczej tak. GR zawsze lubił poznawać nowe techniki twórcze, więc może przerzucił się teraz na tablet.

Zakładam, że ten "oryginalny rysunek" to po prostu wrys na jednej z pierwszych stron, być może zrobiony na szybko, bo w ostatniej chwili GK dostał olśnienia, że przecież może jeszcze więcej zarobic ;)

Dla mnie jedyny plus to format, czyli A4 a nie jakiś mega wielki, który ciężko gdziekolwiek zmieścić. Tak czy inaczej zostaję ze swoim starym wydaniem od Egmontu z autografem Pani Seidler.

Zdjęcie na końcu najlepsze z podpisem "Ryzyko nie istnieje" :D

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 16:38:02 »
Acha, już widzę jak GR rozkminia na YT tutoriale do Photoshopa  :D

Offline Takesh

« Odpowiedź #92 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 16:45:53 »
Rysunki chyba na osobnej kartce, skoro już są zrobione, a sam komiks jeszcze nie wyprodukowany.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #93 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 16:53:20 »
tak ale czasami na kickctarterach jest tak ze strona z podpisem / rysunkiem jest wszywana jako np pierwsza strona. miałem tak w ballpoint beauties franka cho. autor dostaje do podpisu blok kartek a nie fizyczne komiksy.

Offline Midar

« Odpowiedź #94 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 16:58:41 »
To pierwszy komiks nie od Libertago, tylko od samego PCA. Generalnie bardzo słabo. Te rysunki po 4 koła wyglądają, jakby Grzegorz Rosiński na odczepnego je zrobił, bo go Krzychu molestował.
Śmieszy mnie, że komiksu jeszcze nie ma, a największy oszukaniec komiksowa już nakłamał z ceną (129).

Offline Death

« Odpowiedź #95 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:05:04 »
Z radością dałbym 199 zł za album w etui w powiększonym formacie z taką okładką (i taką grafiką na etui).

A jeszcze lepiej taka na okładce, a pozostałe 2 okładki znane z zeszytów na przód i tył etui. Wtedy już w ogóle bomba.

A może skusiłbym się nawet na wersję za 259 zł czyli wybrał sobie jeszcze wydruki plansz którejś historii. Ale to coś? Teraz się zastanawiam czy wziąć tego potworka za 139 zł tylko dlatego, że nie mam tych komiksów, a format A4 spoko jest. Bo po co mi etui? Żeby musieć 2 razy patrzeć na tego potworka?
A kupowanie za 3999 zł zestawów z wrysami mniej starannymi niż te z MFK w Łodzi, to już szaleństwo. Nie kupiłbym tego nawet za 999.
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:06:41 wysłana przez Death »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #96 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:09:30 »
te wrysy to dla ludzi którzy nie wiedza ze mfk wogole istnieje. collectors item musi mieć swoją cenę, wiec ma. do tego z zagranicy gdzie francuz zarabia 3-4 razy tyle co polak + złotówka najsłabsza od 20 lat to może sobie kupić ten album.

Offline Death

« Odpowiedź #97 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:16:17 »
Collectors item powinien też być ładny.
To nie jest collectors item tylko mimochodem dodane przy piwie "Grzesiu, masz 20 minut, machnij 10 rysunków".
Dlatego pytam co tu się odjebało...

Offline freshmaker

« Odpowiedź #98 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:30:12 »
może i brzydkie ale ludzie kupują. zobaczymy na koniec zbiórki bo z reguły 10% wspierających się wykrusza.

Offline Death

« Odpowiedź #99 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:33:32 »
Każda potwora znajdzie amatora. ;)
Ja kupię na Gildii. Skoro cena będzie tylko o 20 zł wyższa niż teraz, a wysyłka i tak 16 zł, to dam praktycznie tyle samo.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #100 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:38:45 »
teraz doczytałem ze komiks i tak zostanie wydany czyli kickstarter zrobiony głównie dla promocji i amatorów bonusów.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #101 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:46:15 »
Też poczekam i kupię na gildia.pl. Mam tylko nadzieję, że slipcase będzie dostępny.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline misiokles

« Odpowiedź #102 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 17:59:37 »
teraz doczytałem ze komiks i tak zostanie wydany czyli kickstarter zrobiony głównie dla promocji i amatorów bonusów.

To nie aż taka dziwna rzecz na kickstarterze. Timof nie tak dawno temu zbierał tam wynagrodzenie dla autorów REGE, w przypadku niepowodzenia zbiórki, komiks i tak by się ukazał.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #103 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 18:28:43 »
I taka zbiórka jak w przypadku Rege była zajebista. A ta tutaj, cóż... Generalnie nic do tego nie mam , widać że jest na to klient.
Moim skromnym zdaniem takie ceny za marnej jakości dodatki i wrysy robione na kolanie to przegięcie pały i brak szacunku dla potencjalnego klienta . Ale skoro są tacy którzy odbierają to inaczej i kupują to powodzenia,ja odpadam i nie kupię już nic od nich ,bo nie podoba mi się taka polityka wydawnicza. 

Offline Takesh

« Odpowiedź #104 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 18:34:12 »
A coś o tych kolorach ktoś się dowiedział? Ktoś je zrobił od nowa, Mistrz sam się postarał, czy GK sam na szybko w powerpoincie coś machnął? Bo że to nie są oryginalne kolory,  to już wiadomo, ale dokładniej??