Autor Wątek: Podsumowania roku 2024  (Przeczytany 27820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Podsumowania roku 2024
« Odpowiedź #60 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:04:09 »
Wy widzicie tutaj tylko patyczaki, a ja mocnego kandydata do najlepszej człowiekoosoby rysującej w Orient Menach 2025  XD  ;)

A daj spokój spojrzałem z ciekawości cóż to za produkt i nie mogę tych przykładowych stron odzobaczyć :(

Offline volker

« Odpowiedź #61 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:12:22 »
proponowałbym jednak powstrzymać się z takimi sądami jeśli nie macie 100% pewności, że każdy z tych komiksów otrzymał za darmo. Oraz ile kupił i przeczytał w ciągu ostatniego roku. Strasznie tu szukacie czarownicy do spalenia. Nie tędy droga

Poniekąd się z Tobą zgadzam, ale proszę też nie uogólniać, gdyż nie wszyscy tutaj idą tą drogą.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #62 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:18:56 »
Grillowanie topki redaktora Czyża oraz innych topek, przyznanych nagród, nominacji do nagród, to tradycja forumowa jak pieprzony karp i kutia, parafrazując klasyka :)

Offline volker

« Odpowiedź #63 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:29:54 »
Oj chyba nie do końca, zeszłoroczne zestawienie Magazynu Książki nie budziło takich kontrowersji, tak samo z zestawieniem Polityki.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #64 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:32:40 »
Możliwe, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że mam déjà vu :)

Offline holcman

« Odpowiedź #65 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:33:31 »
Grillowanie topki redaktora Czyża oraz innych topek, przyznanych nagród, nominacji do nagród, to tradycja forumowa jak pieprzony karp i kutia, parafrazując klasyka :)

W końcu święta idą, a tradycja rzecz święta!
:-)

Offline muaddib

« Odpowiedź #66 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:37:19 »

Przepraszam bo chyba mi umknęło. Skąd przekonanie że autor tej topki czyta tylko komiksy, które otrzymał do recenzji.

Pewnie nie tylko, chociaż takimi komentarzami sam dolewa oliwy do ognia (chyba, że ktoś się pod niego podszywa) :

Aczkolwiek rozumiem, bo przeczytać wszystkiego się nie da, więc pewnie najpierw czyta to, co ma pod ręką od wydawców.

Nie wiem czy było, ale na instagramie jest krótka zapowiedź filmowa tego zestawienia: https://www.instagram.com/p/DDW1bBftvpO/

Offline volker

« Odpowiedź #67 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:43:14 »
Możliwe, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że mam déjà vu :)
To musi być błąd w Matrixie ;)

Offline Brvk

« Odpowiedź #68 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:47:48 »
Nie jest niczym złym wysyłać egzemplarze reklamowe do zaprzyjaźnionych, bądź nie 😉, redakcji.
Nie jest też niczym złym oczekiwać elementarnych informacji, jak powstała topka - kto wybierał i czy z puli otrzymanej, czy również z prywatnej.

Nie oczekujmy, że recenzenci czytają wszystko - tego nie robi nikt i każda topka jest w ten sposób ograniczona. To tylko zabawa.
Ale nie oczekujmy też, że topka w dość prestiżowym magazynie przejdzie bez echa na forum pasjonatów.

Nie demonizujmy żadnej ze stron.

Offline Dracos

« Odpowiedź #69 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:48:15 »
To najlepiej podsumowuje i pana redaktora i topkę
niestety wydawnictwu nie zależało na udziale
  ;D ;D ;D

Offline holcman

« Odpowiedź #70 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:30:49 »
To najlepiej podsumowuje i pana redaktora i topkę   ;D ;D ;D

No i nie oszukujmy się również działanie promocyjne wydawcy wokół jego tytułów.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #71 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:32:48 »
Wygląda na to, że ranking red. Czyża już nie łapie się do topki najlepszych komiksowych rankingów - a jeszcze prawie żadne nie zostały opublikowane. :)

Offline muaddib

« Odpowiedź #72 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:36:17 »
No i nie oszukujmy się również działanie promocyjne wydawcy wokół jego tytułów.

Szkoda, bo akurat komiksowa adaptacja "Drogi" mogłaby przyciągnąć do medium kilku czytelników magazynu "Książki" i powiększyć komiksową bańkę.

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #73 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:38:18 »
Wygląda na to, że ranking red. Czyża już nie łapie się do topki najlepszych komiksowych rankingów - a jeszcze prawie żadne nie zostały opublikowane. :)
może mu nie zależy

Offline holcman

« Odpowiedź #74 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:41:17 »
Szkoda, bo akurat komiksowa adaptacja "Drogi" mogłaby przyciągnąć do medium kilku czytelników magazynu "Książki" i powiększyć komiksową bańkę.

Też uważam, że szkoda, bo sam powiedziałem Radkowi Czyżowi, które tytuły z Mandioki powinien czym prędzej przeczytać. A on poprosił o PDFy z nimi.