Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 578459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zarombisty

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #2220 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 22:16:16 »
Mam takie pytanie:
Czy to wydawnictwo pada ?
Czy może jest 1-osobowe ?

Zrobiłem zamówienie Tytusopedii 2,5 tygodnia temu i wciąż nie ma szans na wysyłke.
Kontakt z nimi jest beznadziejny, a próbuję na różne sposoby się skontaktować.
Teraz chcę żeby zwrócili mi kase, lecz nie wiem czy bez rzecznika/policji się nie obejdzie.

Miał ktoś z nimi też takie problemy ?
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline Brzon

« Odpowiedź #2221 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 23:14:30 »
Na stronie Ongrysa jest info, że z przyczyn technicznych sprzedaż bezpośrednio z wydawnictwa została wstrzymana.
Więc nie wiem skąd dokładnie zamówiłeś.

Offline zarombisty

« Odpowiedź #2222 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 23:17:17 »
Z wydawnictwa, skusiła mnie ta "Szybka wysyłka" i to, że bezpośrednio od wydawcy.

Rozumiem jeszcze coś takiego, ale żeby nie odpowiadać na maile choćby raz w tygodniu to już jest szczyt.
Mogli zostawić nr telefonu na stronce.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Marzec 2025, 23:19:28 wysłana przez zarombisty »
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Online zombie001

« Odpowiedź #2223 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 23:32:05 »
Może jakiś nagły wypadek/choroba i stąd brak odzewu.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Spiff

« Odpowiedź #2224 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:34:28 »
Wydawnictwo Ongrys ujawniło jak będzie wyglądać okładka kolekcjonerskiej, powiększonej Antresolki Profesorka Nerwosolka.
Niestety, Ongrys nie podał ceny i daty rozpoczęcia przedsprzedaży.
Spoiler: PokażUkryj

...

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline starcek

« Odpowiedź #2225 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 12:15:46 »
W taniej książce pojawiła się zapowiedź kolejnego Żbika: St. Marie wychodzi w morze z datą wysyłki 5 maja.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2226 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 12:40:30 »
Nie patrzyłbym na to - można zamówić to w różnych miejscach od dawna i termin jest przesuwany co trochę. To są życzeniowe daty.

Offline rafalszur

« Odpowiedź #2227 dnia: Nd, 20 Kwiecień 2025, 06:46:38 »
Ma ktoś informację co dzieje się u Ongrysa? Od kilku miesięcy cisza. Nic nie wysyłane do druku. Nic na Facebooku. Nic na komiksową Warszawę nie zap powiedziano.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2228 dnia: Nd, 20 Kwiecień 2025, 15:01:01 »
do tego kolejny W7 ma wyjść w Kulturze Gniewu

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #2229 dnia: Nd, 20 Kwiecień 2025, 17:39:32 »
O tym że spin-off o Helenie wyjdzie od innego wydawcy było wiadomo co najmniej od ostatniego mfkig. Raczej bym tego nie wiązał z ciszą u Ongrysa, która też trochę mnie martwi...

Offline turucorp

« Odpowiedź #2230 dnia: Nd, 20 Kwiecień 2025, 18:47:00 »
do tego kolejny W7 ma wyjść w Kulturze Gniewu
W KG wychodzi spin-off, seria główna będzie nadal wydawana w Ongrysie.
Wydawnictwo, które jest JEDNOOSOBOWE, ma się dobrze i coś tam szykuje.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Rapanui

« Odpowiedź #2231 dnia: Pn, 21 Kwiecień 2025, 10:13:45 »
Tak akcentujesz to JEDNOOSOBOWE jakby ten facet wszystko robił sam. Począwszy od tłumaczenia przez korektę po skład i przygotowanie do druku.

Offline turucorp

« Odpowiedź #2232 dnia: Pn, 21 Kwiecień 2025, 10:51:21 »
Tak akcentujesz to JEDNOOSOBOWE jakby ten facet wszystko robił sam. Począwszy od tłumaczenia przez korektę po skład i przygotowanie do druku.

Akcentuję, bo od marca nikt nie wyjaśnił @zarombistemu tej kwestii.
Jeśli szukasz zaczepki, to pomyliłeś adresy  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2233 dnia: Pn, 28 Kwiecień 2025, 17:04:16 »
Zobaczcie kto tu się przebudził ze snu wiosennego ;)

Cytat: Ongrys
Wysłaliśmy do druku: pięćdziesiąty zeszyt Kapitana Żbika, drugi zeszyt Kubusia Piekielnego oraz wznowienie pierwszego tomu wydania zbiorczego Żbika. Za parę tygodni powinny być wydrukowane, do kupienia. 
Kapitan Żbik - 50 - „St. Marie” wychodzi w morze...
scenariusz: Władysław Krupka
rysunki: Jerzy Wróblewski
liczba stron: 32
format: 165 x 235
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: offsetowy
ISBN: 978-83-65803-93-1
Wydanie: II
cena: 15 zł
W porcie w Gdyni niemiecki statek „St. Marie” kończy załadunek i wypływa do Hamburga. Na pokładzie brakuje jednego z marynarzy - Hansa Jurgena, który w Gdyni zszedł na ląd i nie powrócił na statek.
Kapitan Zawadzki i porucznk Bielak ze służby kryminalnej w Gdyni poszukują świadków, którzy widzieli zaginionego. Niestety, ich zeznania w niewielkim stopniu pomagają wyjaśnić co się stało z marynarzem. Do pomocy zostają oddelegowani: major Żbik, porucznik Julian i sierżant Zarycki z Komendy Głównej.
Dalszy ciąg historii znajduje się w zeszycie „Nieodebrany telegram”.
UWAGA: To jest zapowiedź komiksu! Jeszcze nie można go kupić! Powinien się on pojawić w sprzedaży w czerwcu. Być może wcześniej pojawi się w sklepach internetowych w przedsprzedaży.

Offline starcek

« Odpowiedź #2234 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 11:37:00 »
Wygląda na to, że w przyszłym roku skończą reedycję zeszytów Żbika.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.