Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1800 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 16:29:54 »
- w przyszłym roku kontynuacja między innymi:  Lester Cockney,

to chyba te dwa prequele, bo sam Lester już jest cały

Offline tuco

« Odpowiedź #1801 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 16:47:44 »
Ostatni 7 integral ma 104 strony. Integral 6 ma 108 stron, integral 5 również 108 stron. Mogą to dowoli dzielić lub łączyć, jeśli wiedzą lepiej od autora jak to zrobić [...]

Akurat to mogą TERAZ "lepiej wiedzieć" niż autor KIEDYŚ. {w momencie wydawania 6. tomu integrala, Jonathan był zamkniętą całością (16 albumów), kilka lat później Cosey odgrzebał serię i jednak wymodził siedemnasty album. stąd tajemnica "dziwnego" podziału albumów na integrale}

Offline Rapanui

« Odpowiedź #1802 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 17:11:14 »
Akurat to mogą TERAZ "lepiej wiedzieć" niż autor KIEDYŚ. {w momencie wydawania 6. tomu integrala, Jonathan był zamkniętą całością (16 albumów), kilka lat później Cosey odgrzebał serię i jednak wymodził siedemnasty album. stąd tajemnica "dziwnego" podziału albumów na integrale}
No z całą pewnością Ongrys wie lepiej od autora. Dlatego przygotowanie materiału zajmie im dużo mniej czasu no i teraz całość serii wydadzą w mgnieniu oka.

W przyszłym roku: zbiorcze Żbiki (czyli ile, dwa?), Comanche, Bruno Brazil, Lester Cockney, dwa albumy Dredda (wszystko to dość spore objętościowo), do tego jakaś niespodzianka no i pewnie kolejne zeszytówki. No piękne tempo i piękne plany tylko czy realne ale nawet teraz nie wiem na kiedy zaplanowali zakończenia serii za rok, za pięć czy za dziesięć lat?

Offline misiokles

« Odpowiedź #1803 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 17:29:01 »
Przyjmij, że za 10 lat, i tak nie czytasz wszystkich kupionych komiksów na bieżąco.

Offline Rapanui

« Odpowiedź #1804 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 18:04:14 »
Przyjąłem że lepiej swoje pieniądze ze skarbonki na komiksy przeznaczyć na albumy innego wydawcy niż czekać 10 lat. Przekonaliście mnie że nie warto liczyć na zmianę sposobu wydawania komiksów przez Ongrysa.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1805 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 18:12:12 »
No z całą pewnością Ongrys wie lepiej od autora. Dlatego przygotowanie materiału zajmie im dużo mniej czasu no i teraz całość serii wydadzą w mgnieniu oka.

W przyszłym roku: zbiorcze Żbiki (czyli ile, dwa?), Comanche, Bruno Brazil, Lester Cockney, dwa albumy Dredda (wszystko to dość spore objętościowo), do tego jakaś niespodzianka no i pewnie kolejne zeszytówki. No piękne tempo i piękne plany tylko czy realne ale nawet teraz nie wiem na kiedy zaplanowali zakończenia serii za rok, za pięć czy za dziesięć lat?

Bruno Brazil i Lester Cockney to ostatnie tomy. Ze Żbikami jest inna sprawa, bo to wychodzi na bieżąco w miękkich, więc nie powinno być ciśnienia, jak ktoś nie może się doczekać, żeby przeczytać, ma możliowość (btw sądzę że Żbiki oznacza dodruk 1 tomu i tom 2). Comanche to jeszcze dwa tomy, więc jak w przyszłym roku wydadzą tom 2, to tom 3 (zawierający nowe tomy, więc wszyscy na niego czekają) powinien wyjść w 2025. A Dreddy to będą wychodzić jeszcze ze 20 lat, jeśli seria będzie kontynuowana, więc nie bardzo wiem czego oczekujesz od Ongrysa. Na Zachodzie jest wiele kolejnych tomów już wydanych, a jak już wcześniej wspomniano, wydano tylko historie do 2000 roku.

Offline Rapanui

« Odpowiedź #1806 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 18:18:49 »
@Sędzia przecież już wcześniej napisałem że dostrzegam iż sposób wydawania komiksów przez Ongrysa nie stanowi tutaj na forum większego problemu. Niepotrzebnie wyważasz otwarte drzwi.

Offline weiter

« Odpowiedź #1807 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 18:29:42 »
@Sędzia przecież już wcześniej napisałem że dostrzegam iż sposób wydawania komiksów przez Ongrysa nie stanowi tutaj na forum większego problemu. Niepotrzebnie wyważasz otwarte drzwi.
Wcześniej też napisałeś, że kończysz temat, ale coś ci to nie idzie, widać ból dupy ci nie pozwala.
Połowa twoich postów to jakieś srollo trollo Ongrysa.
Skończyłeś temat, to już nie wyważaj zamkniętych drzwi.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1808 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 18:34:04 »
Małe sprostowanie co do Dredda. Leszek nie powiedział, że będę dwa tomy w przyszłym roku. 19 jest na finiszu, a potem będą robić 6 tom. Chodziło o pytanie prowadzącego co do dalszych losów tej serii w Polsce. Czy będzie kontynuacja modelu nowy/stary na zmianę. Wydawca potwierdził, że będą, a on sam lubi tą serię.

Offline Midar

« Odpowiedź #1809 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 21:07:23 »
19 jest na finiszu, a potem będą robić 6 tom.

- są już zaawansowane intensywne prace nad KA 19, następnie wyjdą KA 6,

Nie widzę tu powodu do prostowania, bo moim zdaniem napisałem mniej więcej to samo😀. O KA nie pisałem, że w przyszłym roku, tylko o stanie prac nad KA 19 oraz, że następne będą KA 6.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Grudzień 2023, 21:14:01 wysłana przez Midar »

Offline Takesh

« Odpowiedź #1810 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 21:50:32 »
Nie widzę tu powodu do prostowania, bo moim zdaniem napisałem mniej więcej to samo😀. O KA nie pisałem, że w przyszłym roku, tylko o stanie prac nad KA 19 oraz, że następne będą KA 6.

Do tego pisałem sprostowanie. Nie doprecyzowałem. Moja wina.

W przyszłym roku: zbiorcze Żbiki (czyli ile, dwa?), Comanche, Bruno Brazil, Lester Cockney, dwa albumy Dredda (wszystko to dość spore objętościowo), do tego jakaś niespodzianka no i pewnie kolejne zeszytówki.

Offline roble

« Odpowiedź #1811 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 23:25:09 »
Wszystko fajnie, sam chętnie bym obejrzał, ale czas nie jest z gumy i osobiście 50 min wolę przeznaczyć na YT na jakiś inny film, niż wywiad z wydawcą komiksowym. Jeśli ktoś oglądał to może odpisać na pytanie, zajmie to minutę, a nie dawać posta w stylu "w filmiku pada odpowiedź", który też zabiera z 20 sekund. No ale to tylko moje zdanie.

Zgodzę się z Tobą że siedzenie przed ekranem i oglądanie takich wywiadów to strata czasu, szczególnie w dzisiejszych czasach.. $$
Ja rozwiązałem to w ten sposób, wszystkie wywiady, zapowiedzi egmontu z festiwali, sobotnie filmiki, lajwy, filmiki z blogow, z youtuba, itd odpalam zawsze w aucie podczas jazdy. Ja dziennie w aucie spędzam 2h, korki, dojazd do pracy, na zakupy, itd..  :)
Nie chodzi o to żeby oglądać starych geekow tylko o treść..  :)

ps. robię tak od dwóch lat i przestałem się spieszyć, przestałem przeklinać niedzielnych kierowców, słucham sobie o komiksach podczas jazdy autem..  ;)
Od dwóch lat nie dostałem mandatu, mam zero punktów..  ;)
To są setki PLN na komiksy w moim przypadku..  ;)

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1812 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 16:04:30 »
Wygląda na to że przed świętami trafi do sprzedaży dodruk Pancernych Wróblewskiego.

https://www.gildia.pl/komiksy/354026-z-archiwum-jerzego-wroblewskiego-czterej-pancerni-i-pies

Offline Takesh

« Odpowiedź #1813 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 17:56:13 »
No wreszcie!!! Jedyna część, która mi umknęła.

Offline bababatman

« Odpowiedź #1814 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 22:33:56 »
Czy wiecie czy jest jakaś szansa na wznowienie komiksu "Skład Główny"?