Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 578004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1605 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 22:40:38 »
A propos Jonathana, post z grupy zakupowej na fb:

KUPIĘ drugi tom "Jonathana", nakład niestety już się wyczerpał. W ostateczności może być tom pierwszy i drugi, najwyżej "jedynkę" potem odsprzedam. Ktoś coś?

Myślę, że jest zdecydowanie więcej takich ludzi, którzy myślą, że nakład się wyczerpał.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1606 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 08:46:23 »
Ja pamiętam jak na Władców Chmielu 2 polowałem, no nijak nie mogłem się wstrzelić w moment kiedy chciałem zrobić zakupy, a jego obecnością w gildii. Ale to było zanim posłuchałem rady żeby robić zamówienia w momencie dostępności, połączyć zamówienia i dopiero opłacić w wygodnym dla siebie momencie.

Offline tuco

« Odpowiedź #1607 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 09:23:35 »
A propos Jonathana, post z grupy zakupowej na fb:

Myślę, że jest zdecydowanie więcej takich ludzi, którzy myślą, że nakład się wyczerpał.

Nie wiem, czy ktoś stąd jeszcze czeka na drugiego Jonathana, bo jeśli tak - to na gildii znów chwilowo DOSTĘPNY. być może to tylko 1 egzemplarz (miałem wcześniej taką sytuację), a może nie. kto to wie, kto to wie....

https://www.gildia.pl/komiksy/546813-jonathan-wydanie-zbiorcze-tom-2

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1608 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 09:25:14 »
Więcej niż 1 na pewno, bo ja już 1 zamówiłem w końcu :P

Offline vision2001

« Odpowiedź #1609 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 14:07:45 »
Wysłane do druku:

Skradziony skarb

Scenariusz: Małgorzata Holender
Rysunek: Jerzy Wróblewski
Rok wydania oryginału: 1986
Liczba stron: 64
Format: 220x296 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66603-75-2
Wydanie: III
Cena detaliczna: 49,90

Inspektor Montellano to specjalista od rozwiązywania spraw kradzieży skarbów. Podąża on śladem Mac Kellara, poszukiwacza i złodzieja starożytnych dzieł sztuki, który interesuje się pracami archeologicznymi prowadzonymi w Chinkultic w Meksyku. Czyżby udało się tam odnaleźć skarby cywilizacji Majów?

„Skradziony skarb” to jeden z najpopularniejszych polskich komiksów lat 80. Scenariusz opracowała Małgorzata Holender na podstawie powieści Macieja Kuczyńskiego pt. „Rabunek”. Album ten doskonale trafiał w gusta czytelników ostatniej dekady PRL-u, spragnionych amerykańskiej popkultury. Mamy tu bowiem sceny akcji wzorowane na przygodach Jamesa Bonda, egzotyczną scenerię oraz piękną i niebezpieczną kobietę. To był wprost wymarzony scenariusz dla Jerzego Wróblewskiego.

Album został uzupełniony o szkice wykonane do „Skradzionego skarbu” oraz tekst Macieja Jasińskiego zatytułowany „Gwiazdy filmowe w komiksach Jerzego Wróblewskiego”.

Offline Brvk

« Odpowiedź #1610 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 15:39:24 »
Mój pierwszy komiks "dla dorosłych".  A on nie będzie miał wersji cz-b?

Offline 79ers

« Odpowiedź #1611 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 16:47:56 »
Bardzo zbliżony do Figurek z Tilos , ale w mojej opinii ciekawszy.

Online sirPablo

« Odpowiedź #1612 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 17:11:53 »
Wersja cz-b ma być później takie info dał Ongrys na fb

Offline vision2001

« Odpowiedź #1613 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 09:56:05 »
Patrzcie teraz:

Wysłane do druku:

Jonathan - tom 3
Scenariusz i rysunek: Cosey
Tłumaczenie: Daniel Pański
Tytuł oryginalny: Jonathan Intégrale - Tomes 7 à 9
Wydawca oryginalny: Lombard
Rok wydania oryginału: 2010
Liczba stron: 176
Format: 220x296 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66603-79-0
Wydanie: I

Podróżnik z Zachodu nie ustaje w odkrywaniu tybetańskiej kultury i filozofii. Jonathan zabiera nas w kolejne podróże, tym razem do Kaszmiru i Nepalu, w trakcie których poznaje wiele fascynujących i ujmujących postaci. Komiksowy klasyk wzbogacony o wprowadzenie, w którym autor ujawnia swoje podejście do sztuki komiksu, swoje szkice, ilustracje oraz zdjęcia z podróży.

Tom trzeci zawiera albumy: „Kate”, „Przywilej węża” oraz „Neal i Sylvester”.

Na razie nie podali info o cenie.

Offline srogin

« Odpowiedź #1614 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 10:11:14 »
Świat byłby lepszy gdyby logo wydawnictwa było przesunięte na prawą stronę. Kompozycja dobrze by się spinała po przekątnej.

Poza tym fajnie, że Ongrys sprawnie idzie z tym tytułem. Cosey zawsze na propsie.

Offline Death

« Odpowiedź #1615 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 10:30:27 »
Świat byłby lepszy gdyby wydawnictwa w ogóle nie wrzucały swojego logo na okładki, oprócz przypadków typu Pinokio z KG gdzie okładka jest takiego typu, że można było świetnie wkomponować napis Kultura Gniewu w rysunek.

Ale ja nie o tym...
Cosey!!! Cena nie gra roli.
Nadal polecam W poszukiwaniu Piotrusia Pana czyli jeden z najlepszych komiksów wydanych przez Egmont w ostatnim ćwierćwieczu. :)

Offline Brvk

« Odpowiedź #1616 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 10:40:51 »
O, znowu ta zramociała seria o pierdołach. Biere na premiere!

Offline michał81

« Odpowiedź #1617 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 10:41:30 »
Nadal polecam W poszukiwaniu Piotrusia Pana czyli jeden z najlepszych komiksów wydanych przez Egmont w ostatnim ćwierćwieczu. :)
Ciekawe czy go wznowią. Może Ongrys pociągnąłby temat wznowienia.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1618 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 11:10:26 »
Świat byłby lepszy gdyby wydawnictwa w ogóle nie wrzucały swojego logo na okładki

Zwłaszcza takie "logo" 🤦‍♂️

Offline Leyek

« Odpowiedź #1619 dnia: Śr, 17 Maj 2023, 21:54:22 »
Ale superszybko ta seria wychodzi:

Wysłane do druku:

Nieustraszeni Łowcy Strachów – 3 – Zjawa z jeziora Tikitaka

scenariusz: Maciej Jasiński
rysunki: Piotr Nowacki
liczba stron: 32
format: 170x238
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: kredowy
ISBN: 978-83-66603-78-3
Wydanie: I
cena: 15 zł

„Nieustraszeni Łowcy Strachów” to nowa seria dla dzieci autorów „Detektywa Misia Zbysia” oraz „Smoczka Loczka”. Tym razem Piotr Nowacki i Maciej Jasiński zapraszają czytelników do świata strachów. Każdy się czegoś boi, ma jakieś lęki, ale gdy spotyka w piwnicy ducha lub trafia na zjawę w trakcie spaceru – wtedy najlepiej wezwać specjalistów, czyli ekipę Nieustraszonych Łowców Strachów. To pies Dylan i tchórz Piotruś, którzy przełamując swe lęki, nie spoczną, dopóki nie rozwiążą zagadki.

W trzecim zeszycie serii Dylan i Piotruś wybierają się na urlop w okolice jeziora Tikitaka. Tam dowiadują się, że w okolicy pojawiła się zjawa, którą ostatnio widziano przed stu laty. Co mogło sprawić, że zjawa powróciła i to w samym środku sezonu turystycznego? I czy biwakowanie tuż nad jeziorem to na pewno dobry pomysł?