Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spiff

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1500 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 20:58:12 »
Ongrys napisał :
" w archiwum rodziny autora zachowało się kilka szkiców do tego albumu, które oczywiście zostały dołączone "
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1501 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 12:41:10 »
Sklep Gildia zrobił mi niespodziankę i przysłał jeszcze przed nowym rokiem paczkę komiksów zapowiadanych na przełom roku.
A wśród nich Figurki z Tilos.

Dżizas, ale to świetnie wygląda.
Wersja kolor - super podbicie kolorów w stosunku do PRL. Tak samo dobra robota, jak w przypadku Cortesa. Gdyby chciało mi się pisać fikofaryzmy, to najłatwiej byłoby porównać to do wersji FULL HD340 K OLED i co tam jeszcze.

Kwestia okładki w wydaniu cz-b w ogóle mnie nie rusza. Za to komiks w środku wygląda kapitalnie. Od 40 minut zamiast marynować śledzie na jutro, siedzę i porównuję ze sobą te trzy wersje.

Na końcu zapowiedź Skradzionego skarbu. Następna pewnie byłaby Czarna róża, ale mam nadzieję również na Wywiadowcę XX wieku. Ten komiks to dla mnie Wróblewski w swoim prime.

Jedyny minusik to brak foliowania w cz-b. Ale jest okej.

Szacun dla Ongrysa również za komunikację. Coś tam nie zagrało, wyszli i powiedzieli co, przepraszamy, obiecujemy, że będzie lepiej. I to znacznie lepsza droga niż jakieś głupoty, które tylko generują wydawnictwu niechcianych ambasadorów, którzy wyłażą niewiadomo skąd i pieprzą o staniu przy maszynie, znajomościach z kimś, kto nie żyje i co tam jeszcze.

Brawo, Ongrys!

Off-top: X-statix wygląda równie czadersko.

Wesołych Świąt!

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1502 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 12:57:22 »

Na końcu zapowiedź Skradzionego skarbu. Następna pewnie byłaby Czarna róża, ale mam nadzieję również na Wywiadowcę XX wieku. Ten komiks to dla mnie Wróblewski w swoim prime.

Róża i Wywiadowca poszły już w egmontowskich antologiach Relaxu.
Dopytam o dodatki - ile stron i czy zawierają jakiś tekst czy same szkice ?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1503 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 12:59:53 »
Ja mam nadzieję, że następne będą Polonia Restituta lub Legendy Wyspy Labiryntu. Oba egzemplarze mam w strzępach i wyglądam nowych wydań jak kania dżdżu ;)

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1504 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 13:12:34 »
Róża i Wywiadowca poszły już w egmontowskich antologiach Relaxu.
Dopytam o dodatki - ile stron i czy zawierają jakiś tekst czy same szkice ?

No wiadomo, ale nie w wersji cz-b. No dobra, Wywiadowca był czarno-żółty, więc byłby dubel :)

Dodatki: niestety tylko szkice. Dwie strony. Nie oceniam. Z mojej strony Ongrys ma kredyt zaufania co do swoich decyzji.

Offline herman

« Odpowiedź #1505 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 22:10:24 »
Jonathan (tom 1) - Taka tam przyjemna ramotka. Śledzimy losy tytułowego bohatera, który pośrodku malowniczego Nepalu próbuje odzyskać pamięć. Trochę tu przygody, trochę akcji, ale jest też miejsce nastrojowy mistycyzm. Fabuła nie jest jakaś skomplikowana, bohaterowi cały czas dopisuje szczęście, a kolejne niesamowite zbiegi okoliczności pchają akcję do przodu. Przyjemne ilustracje i dobrze dobrane kolory. Dla fanów starej szkoły. (5/10)

Offline kierpic

« Odpowiedź #1506 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:06:54 »
Ciekawostka.
Na Gildii dostępna jest okładka Gotyckiej komnaty bez oznaczenia „cz. 2”.

www.gildia.pl/komiksy/548832-kapitan-zbik-22-gotycka-komnata-wersja-okladki-bez-numeru

Offline starcek

« Odpowiedź #1507 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:19:51 »
Chyba był wjazd dostawy do magazynu, bo znowu są tytuły, które przez moment były niedostępne.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Mruk

« Odpowiedź #1508 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:51:11 »
Na Gildii dostępna jest okładka Gotyckiej komnaty bez oznaczenia „cz. 2”.

Już nie ma.  :(

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1509 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 12:52:51 »
Już nie ma.  :(

Chciałem tylko przypomnieć publiczności, że z winy nieogarnięcia gildii (w której ten komiks był dostępny przez kilka dni) i innych sprzedawców (u których komiks ten figuruje nonstop jako niedostępny), po półtora miesiąca od premiery, "Gotycka komnata" jest dostępna wyłącznie u skalpera na allegro w cenie 40 PLN/sztuka.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1510 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 13:00:19 »
Dziwne te sklepy, uwzięły się jakoś.

Offline Randal63

« Odpowiedź #1511 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 23:45:54 »
Czy projekt Comanche w integralach jest zawieszony, czy jednak będzie drugi zbiorczy w tym roku ?

Offline Midar

« Odpowiedź #1512 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 06:22:07 »
Czy projekt Comanche w integralach jest zawieszony, czy jednak będzie drugi zbiorczy w tym roku ?
Nie jest zawieszony, drugi tom w tym roku. Tempo będzie pewnie takie, jak w przypadku Jonathana, czyli powolne.

« Odpowiedź #1513 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 16:49:00 »
Czy Ongrys przestał wydawać Dredda? Dawno nie było żadnych Kompletnych Akt.

Online misiokles

« Odpowiedź #1514 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 17:18:19 »
Nie przestał, czeka wciąż na materiały.