Dobra teraz widzę, że poruszyłem temat w niewłaściwym miejscu. Dominująca część użytkowników tego forum, jak i grupy na FB, to osoby preferujące formę pisaną. Odnoszę wrażenie, że większość z Was utożsamia "unboxing" z rozpakowaniem paczki i wyjęciem zawartości. Moje filmy (i nie tylko moje), nie kończą się na tym.
Ja omawiam prezentowane pozycje, przybliżam fabułę, kontekst, dzielę się swoją opinią o warstwie graficznej, itd.
@Piterrini sugeruje, że to nie ma związku z komiksami. Hmm, albo nie widziałeś żadnego mojego filmu i wyraziłeś te opinię jedynie w oparciu o ogólno pojęty unboxing, albo inaczej rozumiemy komiksowe zagadnienia.
To w sumie temat zamyka, bo jeśli nie wiemy o czym piszemy, to nie ma sensu o tym pisać. A jeśli nie znacie źródła, to trudno oczekiwać miarodajnej opinii. Ty nawet nie zobaczyłeś 1 minuty filmu, skoro pytasz, czy osoba na miniaturze to ja.
@stempel tak długo jak ktoś sam nie obejrzy filmu, to się nie dowie, czy jest to "tani chwyt marketingowy", barter z wydawcą, itp. W tym rzecz, że ludzie, którzy nie wiedzą o czym piszą, komentują z negatywnym zabarwieniem wątki, które powinni ominąć i pójść dalej. Zamiast tego ktoś piszę "a ten post to dla poklasku?", ale nawet nie ma pojęcia co jest na filmie.
@Zwirek tak, te filmy, które raczej nigdzie nie były udostępniane nie mają łapek w dół. A ja udostępniam swoich treści gdzie popadnie i na przypale. Robię to rzadko i głównie z filmami, które mają dość uniwersalny charakter, albo uważam, że są szczególnie ważne. Natomiast ten konkretny film z Unboxingiem krótko po premierze miał 10 łapek w górę i 5 w dół, co dało mi do myślenia. Pierwsze dwa komentarze na FB też mają negatywny wydźwięk. Dlatego też poruszyłem ten wątek na forum.
@Comzilla! pewnie masz rację, za bardzo biorę do siebie pewne sprawy.
Reasumując, dzięki za Wasz punkt widzenia. Wniosek dla mnie jest taki, że mam zbyt idealistyczne spojrzenie na świat. Chyba wartości, które mi przyświecają nie są współcześnie zbyt popularne. Pozostanę przy robieniu filmów, bo to lubię. A Wam życzę przyjemnego korzystania z forum, jeśli tak Wam dobrze. Pozdro!