@Deepdelver Oczywiście, że takie wideo typu "unboxing & review" nie jest dla obeznanych w temacie komiksiarzy. Choć mogą znaleźć też coś interesującego.
Z reguły treść to przekrojowe zakupy ostatnio wydanych komiksów z okresu ostatniego miesiąca. Uważam, że osoby głęboko siedzące w komiksach raczej same wiedzą co, gdzie, kiedy.
Natomiast ile tych ludzi jest, którzy skrupulatnie śledzą wszystkie zapowiedzi, facebooka wydawców, forum, itd?
Grupa "Komiksy bez granic" ma 13,6tyś. członków, z tego takich rozeznanych komiksiarzy jest może 1-2 tysiące, choć pewnie i tak przesadziłem? Zatem jest potencjalnie 11-12tysięcy ludzi, którzy mogą wyciągnąć z takiego filmu coś interesującego dla siebie. Znaleźć komiks o którym nigdy nie słyszeli, poznać wydawcę, który jest niszowy, bo to ktoś inny niż Egmont.
I wiem o czym mówię, bo kiedyś bardzo mocno siedziałem w środowisku planszówek. Tamta społeczność wydaje się zdecydowanie większa, ale tam również gro ludzi sądzi, że planszówki to Monopoly, czy Rummikub, ewentualnie Carcassonne, albo Talizman MiM. Znają jakieś lajtowe gierki od Egmontu, Naszej Księgarni, ale nie wiedzą, że są potężne mózgożerne Eurasy, albo Ameritrashe z zajefajnymi figurkami. I dla takich ludzi tworzę treść.
Ale poza tym robię recenzje komiksów mniej i bardziej ambitnych, polskich, amerykańskich, ciężkich dramatów i komediowych historyjek. Wielu ludzi powinno znaleźć coś dla siebie. I na tym forum też nie siedzą sami starzy wyjadacze, którzy połamali zęby na Tytusie, Romku i A'Tomku. Są amatorzy komiksu, którzy poszukują informacji, czegoś ciekawego. Sam tak tutaj trafiłem.
@donT po to są rozdziały, jeśli wyszukasz w YouTube tytuł komiksu, który wskazałem rozdziałem w swoim 2 godzinnym filmie, to potencjalnie YouTube Ci to zasugeruje.
@Castiglione dlatego to jest film pokazujący przekrojowo, co w ostatnim czasie pojawiło się na rynku, co postanowiłem. Ale później sukcesywnie robię samodzielne recenzje takich komiksów i do takich treści Cię zapraszam, jeśli masz chęć sprawdzić.