Autor Wątek: Noworoczne postanowienia  (Przeczytany 13756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Noworoczne postanowienia
« Odpowiedź #30 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:02:52 »
U mnie kiepsko idzie relizacja postanowień zakupowych, ale dobrze postanowień czytelniczych.

3. Noworoczne postanowienia na 2025
Mocne hamowanie, chciałbym kupować ze 3-4 komiksy miesięcznie (nie licząc Thorgali z prenumeraty).

Nie licząc Thorgali i komiksów dla dzieciaków mam już ok. 50 tytułów kupionych w tym roku (część jeszcze nie dotarła). Pocieszający pozostaje fakt, że mam też 60 przeczytanych komiksów w tym roku.

Offline Xmen

« Odpowiedź #31 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:27:01 »
Temat wiekowy, ale chyba z rodzaju tych, które się nie dezaktualizują.

Zaraz minie pierwszy kwartał kolejnego roku, jak tam komiksowe postanowienia? U mnie póki co dyscyplina - od początku roku kupiłem tylko 6 komiksów, a przeczytałem już 18 (jeden co prawda on-line), więc nadrabianie zaległości idzie nieźle. Fajnie byłoby w końcu całkowicie się ich pozbyć, choć nie pomaga fakt, że co chwilę wychodzi coś fajnego ;D Przyjąłem natomiast strategię, że kupuję tylko to, co faktycznie mam zamiar akurat teraz przeczytać (z tegorocznych zakupów czeka tylko jedna pozycja). Z tego też powodu odpuściłem już kilka komiksów od Lain, które miałem ochotę kiedyś spróbować, ale nie będę bawić się w wyścigi, jeśli dany tytuł to nie jest dla mnie jakiś priorytet, tylko miałby leżeć i czekać. Jak najdzie mnie kiedyś ochota i będzie jeszcze dostępny - wezmę, jak nie to trudno. Przestałem też praktykować kupowanie na zapas kolejnych tomów serii - i tak robię sobie przerwy i nie czytam tego ciągiem, więc też nie ma co zalegać.
Faktycznie dobra dyscyplina. Z ciekawości, jakie 6 pozycji kupiłeś?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #32 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:39:04 »
Cazę od Studia Lain (z tym, że zamówiony był już dawno, ale zamówienie opłaciłem po Nowym Roku), drugi tom "Włoskiego skarbca", "Ostatni dzień HPL-a", Gigant "Miecz z lodu", "Fury Max" i trzeci tom "Toma Stronga".

Kwiecień rozpoczynam "Ultradźwiękami" od Mandioki (miał być drugi tom "Alacka Sinnera", ale padło info, że przesunie się o 3 tygodnie, więc to już bliżej maja).
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Marzec 2025, 22:42:30 wysłana przez Castiglione »